06 / 05 / 2024

vergi değeri hesaplama

vergi değeri hesaplama

Gayrimenkul sahibi olan herkesin ödemekle yükümlü olduğu vergi değeri nedir? sorusunun yanıtını arıyorsanız, bu habere tıklayın..

Gayrimenkul değeri nasıl hesaplanır? Ev fiyatları nasıl belirlenir?

Gayrimenkulün değeri, bir ev için önemli bir faktör olup, satın almayı düşündüğünüz veya sahip olduğunuz bir gayrimenkulün gerçek değerini belirlemek önemli bir adımdır. Peki bir evin değeri nasıl hesaplanır ve hesaplama yöntemleri nelerdir? İşte bu konuyla ilgili önemli bilgiler…

Evinin değeri 5 milyon 227 bin TL'yi geçenler dikkat! Son 7 gün!

Türkiye'de değeri 5 milyon 227 bin TL'yi aşan yaklaşık olarak 150 bin konut için yeni vergi getirildi. Değerli konut vergisinde beyanname dönemi 7 gün sonra sona eriyor...

Panora AVM'nin kira ekspertiz değeri 89.6 milyon TL!

Panora GYO'nun portföyündeki Panora AVM'nin 2020 yılı yüzde 100 doluluk oranı dikkate alınarak yapılan hesaplama ile yıllık kira ekspertiz değeri 89 milyon 604 bin TL + KDV olarak tespit edildi.

Evinin değeri 5 milyon TL'yi aşanlar dikkat! 

Değerli konut vergisi kapsamında, konutun değeri 5 milyon TL'yi aşıyorsa vergi ödenecek. Peki değerli konut vergisini kimler ödeyecek? Kimler vergiden muaf olacak? İşte değerli konut vergisi ayrıntıları...

Endeksa’dan iki yeni hizmet: Arsa Değeri Hesaplama ve Endeksa Alarm!

Endeksa.com, iki yeni özelliği olan Arsa Değeri Hesaplama ve Endeksa Alarm'ı yayına aldı. İşte detayları...

İstanbul Boğazı'ndaki arsaların değeri 670 milyar lira!

İstanbul Boğazı’ndaki arsa değerleri hesaplandı. Yapılan hesaplama neticesinde boğazın değeri 670 milyar lira çıktı. Boğazdaki yapıların değeri ise 650 milyar lira olarak belirlendi.. 

Emlak vergisine esas olan vergi değeri 2017!

Emlak vergisi, 1319 sayılı Kanun gereğince ödeniyor. Vergi, taşınmazın değeri üzerinden hesaplanıyor. Ödemeler senede iki eşit taksit halinde yapılıyor.

Yaşam ve yatırım değeri Balance Güneşli!

Balance Güneşli, satın alınılabilir veya kiralanabilir ofis ve yaşam alanları ile ''yeni bir yaşam ve yatırım değeri'' olarak öne çıkıyor.Bölgeye prestij kazandıracak proje, değerli bir yatırım aracı olarak görülüyor...

Mecidiyeköy Galatasaray Oteli'nin ekspertiz değeri 140 milyon dolar!

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Lig Radyo Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ayan'ın sorularını yanıtladı. Özbek Mecidiyeköy'deki otelin ekspertiz değeri 140 milyon dolar olduğunu belirtti.

Tapu değeri nereden öğrenilir?

Gayrimenkullerin rayiç bedelin belirlenmesinde semt, ilçe mahalle, manzara, ulaşım, sokak gibi unsurlar göz önünde bulunduruluyor. Peki, bir taşınmazın tapu değeri nereden öğrenilir?

Merkez Bankası'nın Levent'teki arazisinin değeri mi düştü?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yaptığı plan değişikliği ile değeri en az 250 milyon dolar olan Merkez Bankası’na ait arazinin kıymetini sıfırladı.

New York'un emlak değeri 1 trilyon doları aştı!

ABD'NİN New York kentinin emlak değeri tarihinde ilk kez 1 trilyon doları aştı. Meksika'nın 2014'teki gayri safi yurt içi hasılası 1 trilyon dolardı. New York'un emlak değeri bu rakamı geçti.

Van AVM ile bölgenin değeri artacak!

Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ayşegül Bensel, “Van AVM kentin modern şehirleşme yolundaki kılavuzlarından olacak. VAN AVM’nin yaşam merkezi konsepti, ‘Yeni Van’ için yön verecek. Hem Van’ın, hem bölgenin değeri artacak ” dedi.

vergi değeri hesaplama Haberi

vergi değeri hesaplama


Vergi değeri, bir gayrimenkulun vergi kayıtlarındaki değerini ifade ediyor. Vergi değeri hesaplama ise 4 yılda bir belirlenen arsa emlak değeri baz alınarak gerçekleştiriliyor.   

Vergi değeri hesaplama için kullanılan arsaların birim emlak değerleri, söz konusu değerin belirlenmesi için oluşturulan komisyon tarafından hazırlanıyor. Gayrimenkullerin birim emlak değerleri ise Maliye Bakanlığı tarafından belirleniyor. 


Vergi değeri nasıl hesaplanır? 

Vergi değeri nedir? sorusunu açıkladıktan sonra gelelim gayrimenkulunuzun emlak vergi değerini nasıl hesaplayacağınıza. Bunun için konutun bulunduğu sokağın arsa metrekare birim değerleri ile arsa payı oranı çarpılıyor. Çıkan sonuç ise arsa payına denk gelen emlak vergi değeri oluyor. Gayrimenkulun brüt alanı ve Bayındırlık Bakanlığı'nın açıkladığı inşaat sınıflarına ait inşa yeniden yapım değeri çarpılarak da üzerine ilave ediliyor. 


Emlak vergisi nereye ödenir? 

Konutlarda bina değerinin binde 2'si, işyerlerinde bina değerinin...