06 / 05 / 2024

vergi değeri nasıl hesaplanır

vergi değeri nasıl hesaplanır

Gayrimenkul sahibi olan herkesin ödemekle yükümlü olduğu vergi değeri nedir? sorusunun yanıtını arıyorsanız, bu habere tıklayın..

Bir evin değeri nasıl hesaplanır? Uzman isim konut piyasasındaki gerçeği gün yüzüne çıkardı!

Konut ve kira fiyatları yükselmeye devam ediyor. Konut satışları düşüşe geçerken, vatandaşlar evlerini satmakta zorlanıyor. Kimileri ise evinin değerinin altında satış gerçekleştiriyor. Peki bir evin değeri nasıl hesaplanır?

Ev alıp 5 sene içinde satanlara vergi şoku! Rakam rakam hesaplandı! Değer artışı kazancı nasıl hesaplanır?

Gayrimenkul alıp 5 sene içinde satanlar, değer artış kazancı olarak elde ettikleri bu gelirler kapsamında vergi ödüyor. Peki değer artışı kazancı nasıl hesaplanır? İstisnalar var mı? İşte ayrıntılar...

Birden çok evi olana kademeli ek vergi sistemi nasıl işlemeli? Bu yapılmazsa vergi de işe yaramaz!

Merkez Bankası tarafından gündeme getirilen birden çok evi olana kademeli ek vergi önerisi konut piyasasında gündeme oturdu. Peki birden çok evi olana kademeli ek vergi sistemi nasıl işlemeli? Prof. Dr. Murat Batı, tek tek yapılması gerekenleri açıkladı.

Konut Kredisi (Mortgage) nedir? Evin krediye konu değeri nasıl belirlenir?

Gündemden düşmeyen konut kredisi kavramı ve detayları vatandaşlar tarafından ilgiyle takip ediliyor. Peki, Konut Kredisi (Mortgage) Nedir? Evin krediye konu değeri nasıl belirlenir? İşte detaylar..

Gayrimenkul değeri nasıl hesaplanır? Ev fiyatları nasıl belirlenir?

Gayrimenkulün değeri, bir ev için önemli bir faktör olup, satın almayı düşündüğünüz veya sahip olduğunuz bir gayrimenkulün gerçek değerini belirlemek önemli bir adımdır. Peki bir evin değeri nasıl hesaplanır ve hesaplama yöntemleri nelerdir? İşte bu konuyla ilgili önemli bilgiler…

Emlak vergisi değeri nasıl belirleniyor? Deniz manzaralı ev ile manzarasız ev aynı rakamı mı ödüyor?

Mart başında başlayan emlak vergisinin ilk taksidini ödeme süresi yarın sona eriyor. Peki emlak vergisi değeri nasıl belirleniyor? Deniz manzaralı ev ile manzarasız ev aynı rakamı mı ödüyor? 

Konuta erişilebilirlik nasıl kolaylaşır? Fahiş fiyatlar için hangi önlemler alınmalı? 

Prof. Dr. Ali Hepşen, konuta erişilebilirlik konusu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Peki konuta erişilebilirlik nasıl kolaylaşır? Fahiş fiyatlar için hangi önlemler alınmalı? 

TOKİ aylık taksitleri ne kadar 2023! TOKİ’de ödemeler nasıl olacak? TOKİ taksitleri ne zaman başlıyor?

TOKİ’ye başvuru yapıp ve kurada ismi çıkan vatandaşlar nasıl ödeme yapacaklarını araştırıyor. İşte TOKİ taksitlerine dair detaylar!

Vergi borcu olanların akılları karışık! Vergi borcu nasıl ödenir? İnternetten vergi borcu nasıl ödenir?

Vergi borcu olan vatandaşların akıllarına takılan birtakım sorular bulunmaktadır. Onlardan biri de vergi borcunun nasıl ödendiğidir. İşte bu konuya dair diğer detaylar!

Vergi dilimi sorunu nedir? Maaşları nasıl etkiliyor? Nasıl çözülür?

Vergi dilimi sorunu işçi sendikaları tarafından sıklıkla dile getiriliyor ancak hükümet bu çağrıya henüz yeşil ışık yakmış değil. Asgari ücretin yükselmesiyle birlikte çalışanın ödediği vergi de artacak ve eline geçen para azalacak. Peki bu sorun nasıl çözülür? İşçilerin talebi ne olmalı?

Altın ve gümüş için "yatırım yap" tavsiyesi

Enflasyon ve dolar karşısında güvenli yatırım aracı ne? Küresel piyasalarda derin dalgalanmalar olurken, dev kuruluş yatırımcılarına "emtia alın" tavsiyesinde bulundu. Hangi yatırım aracının değeri nasıl değişti?

EYT’de maaş hesaplama! EYT’de maaş nasıl belirlenecek?

Emeklilikte yaşa takılan vatandaşlar için maaş hesaplamaları gündemde yer alıyor. EYT’de maaş nasıl belirlenecek? sorusunun yanıtları aranıyor. İşte detaylar!

Türkiye'de 27 bin bina kimlik aldı! Peki süreç nasıl başladı, sistemin avantajları neler? İşte ayrıntılar...

Binaların teknik ve genel bilgilerine kolayca erişilerek izlenebilmesi amacıyla hayata geçirilen Bina Kimlik Sistemi (BKS) aracılığıyla Türkiye'de 27 bin binaya kimlik belgesi verildi. Peki süreç nasıl başladı? Sistemin avantajları neler? İşte detaylar...

vergi değeri nasıl hesaplanır Haberi

vergi değeri nasıl hesaplanır


Vergi değeri, bir gayrimenkulun vergi kayıtlarındaki değerini ifade ediyor. Vergi değeri hesaplama ise 4 yılda bir belirlenen arsa emlak değeri baz alınarak gerçekleştiriliyor.   

Vergi değeri hesaplama için kullanılan arsaların birim emlak değerleri, söz konusu değerin belirlenmesi için oluşturulan komisyon tarafından hazırlanıyor. Gayrimenkullerin birim emlak değerleri ise Maliye Bakanlığı tarafından belirleniyor. 


Vergi değeri nasıl hesaplanır? 

Vergi değeri nedir? sorusunu açıkladıktan sonra gelelim gayrimenkulunuzun emlak vergi değerini nasıl hesaplayacağınıza. Bunun için konutun bulunduğu sokağın arsa metrekare birim değerleri ile arsa payı oranı çarpılıyor. Çıkan sonuç ise arsa payına denk gelen emlak vergi değeri oluyor. Gayrimenkulun brüt alanı ve Bayındırlık Bakanlığı'nın açıkladığı inşaat sınıflarına ait inşa yeniden yapım değeri çarpılarak da üzerine ilave ediliyor. 


Emlak vergisi nereye ödenir? 

Konutlarda bina değerinin binde 2'si, işyerlerinde bina değerinin...