05 / 05 / 2024

vergi denetimlerinde af

vergi denetimlerinde af

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vatandaşları torba yasa ile getirilen kolaylıklardan yararlanmaya davet ederek, Mehmet Şimşek " Bundan sonra bu anlamda bir af olmayacak " dedi.

Vatandaşlara Kamu Borçları İçin Af Düzenlemesi: Başvuru Süresi Uzatıldı

Kamu kurumlarına olan borçları bulunan vatandaşlar için af düzenlemesi yapıldı. Vergi borcu, trafik cezası ve diğer borçlar toplamı 2 bin TL'nin altında olanların borçları silinirken, 2 bin TL üzerindeki borçlar için yapılandırma imkanı sunuldu.

Vergi borçları silinecek mi? Cezalara af geldi mi? Tek tek açıklandı, duyanların aklı başından gitti! Hemen bakın!

Vergi borçları silinecek mi? Cezalara af geldi mi? Tek tek açıklandı, duyanların aklı başından gitti... Hemen bakın...

Son haber! Vergi affının detayları belli oldu! İşte merak edilen tüm yanıtlar

Devletin tahsil edemediği 2 trilyon liraya yakın alacağı için vergi affı geliyor. Son 6 yılda 5 vergi affı çıktığını ve toplamda 210 milyar lira tahsilat yapıldığını kaydeden Vergi Uzmanı Nedim Türkmen, son af ile 250 milyar lira tahsilat yapılabileceğini kaydetti.

SGK ve vergi borcu olanlar yaşadı! İki ay içinde af çıkabilir!

Yükselişte olan enflasyon ve bütçelerin daralması nedeniyle pek çok vatandaşın yaşadığı ödeme güçlüğüne nefes aldıracak haber geldi. Şubat ya da Mart ayında af çıkabileceği belirtildi.

Vergi ve SSK borcu olanları ümitlendirecek gelişme! Bu haberi alanlar resmen zevkten dört köşe oldu!

Milyonlarca vatandaşın gündeminde "2023'te vergi affı var mı? Vergi affı ne zaman gelir?" soruları yer alırken Ankara kulislerinde dikkat çekici bir iddia gündeme geldi. Hükümetin SGK ve vergi borçlarında af ve yapılandırma yapmak için hazırlık içerisinde olduğu öğrenildi. Diğer yandan çek ve ehliye

Vergi ve imar barışının kapsamı genişletildi!

Vergi ve imar barışı olarak adlandırılan mali affın kapsamı genişletildi. Varlık barışı da dahil edildi. Kayıt dışında olan yurtiçi ve dışı varlıklarını beyan edip yüzde 2 vergi ödeyenlere af geldi...

Vergi cezalarında düzenleme yapılmalı!

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Bumin Doğrusöz, bugünkü yazısında “Vergi Barışı” adı altında çıkartılan af kanunu değerlendirdi. Doğrusöz, ceza sistemimizde gerekli düzenleme ve iyileştirmeler yapılmadığı belirtti.

Karnesi 'pekiyi' olan mükellefin vergisine oran indirimi!

Bakan Ağbal: "Mükellef geçmişteki borçlarını düzenli ödediyse, geçmiş 3 yılına bakacağız vergi denetimlerinde herhangi bir sıkıntı yoksa, 3 yılında karnesi pekiyi ise o zaman diyeceğiz ki 'ödeyeceğiniz vergiyi daha düşük oranda ödeyin.' Oran indirimine gideceğiz" dedi.

Yapılandırılan vergi borcu ödeme tarihi 2015!

Torba Yasa ile af getirilen vergilerin yapılandırmaları için başvurular 31 Aralık 2014 tarihinde son buldu. Peki, ödemeler ne zaman başlayacak? İşte yapılandırılan vergi borcu ödeme tarihi 2015...

Vergi taksitlendirme başvuruları için son tarih belli oldu!

Vergi ve belediye borçları ile Maliye'nin tahsil etmekle yetkili olduğu diğer kamu alacaklarında af yasasından yararlanmak için bugünden itibaren 10 günlük süre kaldı.

Vergi yapılandırma başvuruları için son 10 gün!

Emlak ve çevre temizlik vergisi borçları, Torba Yasa ile getirilen af kapsamına alındı. Vergi borcu olup henüz yapılandırma başvurmayanların vergi yapılandırma başvuruları için son 10 gün...

Yapılandırılan vergi borcu kaç taksitte ödenecek?

Torba yasa ile getirilen af kapsamında emlak ve çevre temizlik vergisi borçları da yapılandırılabiliyor. Peki, yapılandırma hesapları nasıl yapılacak? Yapılandırılan vergi borcu kaç taksitte ödenecek?

Vergi yapılandırma başvuruları için son 15 gün!

Eylül 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren kanun ile getirilen af başvuruları 31 Aralık 2014'e kadar devam ediyor. Vergi yapılandırma başvuruları için son 15 gün...

vergi denetimlerinde af Haberi

vergi denetimlerinde af

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı toplantı salonunda, kamuoyunda "torba yasa" olarak bilinen İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması ile Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun'un Maliye Bakanlığını ilgilendiren maddelerine ilişkin basın toplantısı düzenledi.


Toplantıdaki sunumunun ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şimşek, yasa ile kaç liralık gelir beklenildiğine yönelik soru üzerine, bu tür yapılandırmalarda tahsilat ne olacak meselesinin, kısmen vatandaşların ne kadar ilgi gösterdiği ve bu ilgiyi ödemeye dönüştürmesiyle yakından ilişkili olduğunu söyledi. 


Dolayısıyla önceden bir rakam vermelerinin zor olduğunun altını çizen Şimşek, "Birinci husus bu. İkinci husus, şunu bilmenizde büyük yarar var. Gecikmiş alacaklardan bahsediyorum, bunların bir kısmının tahsil imkanı yoktur. Şimdi isim vermeyim, büyük bir şirket, fi tarihinde iflas etmiş, batmış, gitmiş ama...