29 / 04 / 2024

vergi ihbar hattı

vergi ihbar hattı

Vergi kaçakçılığı ihbarı, vergi kayıp ve kaçağının azaltılmasında, gerekli vergi incelemelerinin başlatılmasında önemli bir yere sahip oluyor. Peki, vergi ihbarı nasıl yapılır? Vergi ihbarı işlemleri..

Günlük kiralık evler için vergilendirme geliyor: Detaylar netleşiyor! İhbar hattı kurulması da masada!  

200 bin yerleşik yabancının yaşadığı Antalya’da günlük kiralık evler, sektörde tepki çekmeye devam ediyor. Günlük kiralık evler için yeni vergilendirme sistemi ve ihbar hattı kurulması gündeme geldi. İşte ayrıntılar..

Riskli bina ihbar hattı!

İzmir'de geçtiğimiz aylarda yaşanan depremin ardından vatandaşlar, "Acaba evimiz depreme karşı dayanıklı mı?, Binanın risk tespiti nasıl yapılır?, Riskli çıkan binada tapuya şerh konuluyor mu?" gibi soruların yanıtlarını arıyor. Peki riskli yapı nasıl tespit ediliyor? İşte riskli bina ihbar hattı...

Vergi kaçakçısını ihbar edene 41 milyon lira ödül!

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) verilerine göre, ilgili kanun kapsamında vergi kaçakçılığı hakkında bilgi sahibi olanlara, bu durumu bildirmelerini sağlamak üzere ikramiye veriliyor.

Kayseri Melikgazi'de imar işlemleri Whatsapp'ta!

Kayseri Melikgazi Belediyesi, daha önce kurduğu whatsapp ihbar hattından imar işlemleri için de hizmet verecek.

Hazine ve Maliye Bakanlığı fırsatçılara göz açtırmayacak!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle bazı ürünlerde haksız fiyat artışı ve stokçuluk yapıldığı iddialarına ilişkin şikayetleri almak üzere "VİMER-189" ihbar hattında uzman bir ekip görevlendirdi.

Fuat Oktay: İstanbul'da hasarlı bina sayısı 473!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "AFAD ihbar hattına gelen hasarlı bina sayısı 473'tür. Bunların çoğunluğu, basit ölçekte duvarında çatlaklar oluşan binalar" diye konuştu. 

Samsun'da emlak korsanına karşı mücadele başladı!

Samsun Tüm Emlakçılar Odası Başkanı Mevlüt Oral, emlak piyasasındaki dengesizliğin sebebinin 'korsan' emlakçılar olduğunu ifade ederek 'Korsan emlakçılara ve ayakçılara savaş açtık. Vatandaşlar bu kişileri ihbar hattımıza bildirsin' diye açıklama yaptı. 

Vergi ihbarında bulunanlara 12.8 milyon liralık ödül!

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) verilerine göre, 2017'de vergi kaçıranları ihbar edenlere toplam 12.8 milyon liralık ihbar ödemesi yapıldı..

‘Kaçak müteahhit’ ihbar hattı kuruldu!

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği, hem müteahhitleri hem de konut satın alan kişileri huzursuz eden ‘kaçak inşaat ve kaçak müteahhitlik’ ile ilgili ‘WhatsApp İhbar Hattı’ kurdu

Kaçak müteahhit ihbar hattı kuruluyor!

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş, ülkemizde sayıları gün geçtikçe artan ve hem müteahhitleri hem de konut satın alan kişileri huzursuz eden ‘kaçak inşaat ve kaçak müteahhitlik’ ile ilgili ihbar hattını hayata geçirmek için gerekli başvuruları yapacaklarını söyledi.

Vergi ihbarı yapanlar yüzde 10 oranında ikramiye alacak!

Vergi kaçakçılığını ihbar edenlere, tahakkuk eden vergi ve cezalar üzerinden "yüzde 10" oranında "ikramiye" veriliyor. İkramiyenin 1/3'ü tahakkuk aşamasında, kalanı da tahsil edildikten sonra ödeniyor.

Vergi affı danışma hattı!

6552 sayılı Kanunla borçlarınızın yapılandırılmasına ilişkin olarak Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan bilgilendirme, başvuru ve ödeme online hizmeti kullanıma açık. İşte vergi affı danışma hattı..

Kurban Bayramı'nda Alo 181 hattına ilginç şikayetler geldi!

Kurban Bayramı'nda Alo 181 hattına ilginç şikayetler geldi. Vatandaş, Kurban Bayramında hijyen koşullarına uymayan ve çevreyi rahatsız edecek şekilde kesim yapanları ALO 181’e ihbar etti.

vergi ihbar hattı Haberi

vergi ihbar hattı

Vergi ihbarı nasıl yapılır?

Vergi ihbarı, vergi kayıp ve kaçağının azaltılmasında, gerekli vergi incelemelerinin başlatılmasında önemli bir yere sahip oluyor. 


Vergi ihbar ve şikayet müessesesi, iyiniyetli olmayan mükelleflerin denetlenmesinde teknolojik gelişmelerin ışığında daha da etkin bir rol oynuyor. Peki, vergi ihbarı nasıl yapılır?


Vergi ihbarı hakkında gerekli bilgiler, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından şu şekilde açıklanıyor:


"Konu hakkında duyarlı mükelleflerimizin en kısa süre içerisinde doğrudan yetkili birimlerimize ulaşması, ihbar ve şikayet konusu hata ve noksanlıkların yetkili idare tarafından daha hızlı, etkili ve yasalara uygun bir şekilde giderilmesi için önem arz etmektedir. 


A)    Vatandaşlarımız vergi kayıp ve kaçağına ilişkin ihbar ve şikayetlerini; 


I-) Gelir İdaresi Başkanlığı Mükellef Hizmetleri Daire Başkanlığı’na bağlı çağrı merkezi olarak faaliyette bulunan Vergi İletişim Merkezi (VİMER)’ne hafta içi 09:00-19:00 çalışma saatleri arasında...