07 / 05 / 2024

Vergi ihbarı

Vergi ihbarı

Vergi kaçakçılığını ihbar edenlere, tahakkuk eden vergi ve cezalar üzerinden "yüzde 10" oranında "ikramiye" veriliyor. İkramiyenin 1/3'ü tahakkuk aşamasında, kalanı da tahsil edildikten sonra ödeniyor.

Vergi kaçakçısını ihbar edene 41 milyon lira ödül!

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) verilerine göre, ilgili kanun kapsamında vergi kaçakçılığı hakkında bilgi sahibi olanlara, bu durumu bildirmelerini sağlamak üzere ikramiye veriliyor.

Vergi ihbarında bulunanlara 12.8 milyon liralık ödül!

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) verilerine göre, 2017'de vergi kaçıranları ihbar edenlere toplam 12.8 milyon liralık ihbar ödemesi yapıldı..

Vergi ihbarı yapanlar yüzde 10 oranında ikramiye alacak!

Vergi kaçakçılığını ihbar edenlere, tahakkuk eden vergi ve cezalar üzerinden "yüzde 10" oranında "ikramiye" veriliyor. İkramiyenin 1/3'ü tahakkuk aşamasında, kalanı da tahsil edildikten sonra ödeniyor.

Vergi ihbar dilekçesi!

Vatandaşlar, Vergi Kayıp Kaçağı ile ilgili İhbar ve şikayetlerini Başkanlığın Yaygın ve Yoğun Vergi Denetimi Grup Müdürlüğüne bir dilekçe ile iletebiliyor. Peki vergi ihbar dilekçesi nasıl olmalı?

Vergi ihbarı nasıl yapılır?

Vergi kaçakçılığı ihbarı, vergi kayıp ve kaçağının azaltılmasında, gerekli vergi incelemelerinin başlatılmasında önemli bir yere sahip oluyor. Peki, vergi ihbarı nasıl yapılır? Vergi ihbarı işlemleri..

Maliye'den ihbarcılara 7.1 milyon lira ihbar ikramiyesi!

Maliye Bakanlığı, geçen yıl vergi kaçıranları ihbar eden 462 kişiye 7.1 milyon liralık ihbar ikramiyesi ödemesi yaptı. İkramiyeler bu yılın ilk 3 ayında da 1 Milyona dayandı.

Vakıf Gayrimenkul vergi ihbarı cezasının iptali için dava açtı!

Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu' nda yapılan yazılı açıklamaya göre Vakıf Gayrimenkul yatırım Ortaklığı vergi ihbarı cezasının iptali için dava açtı...

EGS GYO geçici vergi beyannamesini yayınladı!

EGS Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş, 01 Ocak - 31 Aralık 2012 dönemine ait Geçici Vergi Beyannamesi'ni yayınladı...

İdealist GYO 2012 geçici vergi beyannamesi verildi!

İdealist Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş, geçici vergi beyannamesini yayınladı...

Şirketlerin aktiflerindeki gayrimenkul satışlarına vergi geliyor!

Vergi mükellefi olan firmaların, aktifte kayıtlı olan gayrimenkullerini elden çıkarmaları halinde vergilendirmesinde ağırlaştırmalar olacak...

Ev alım satımındaki vergi istisnası 5 yıldan 10 yıla çıkarılıyor!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ev alım satımındaki vergi istisnasının 5 yıldan 10 yıla çıkaralacağını söyledi

Yeni KDV oranlarıyla 500 milyondan fazla vergi toplanacak!

Yeni konut satışlarında değişen KDV oranları sayesinde 500 milyon liradan fazla vergi toplanacak

Konutlu arsalara teslimde yüzde 18 vergi uygulanacak!

Arsa birim metrekare vergi değeri bin lira ve üzerinde olan konutların tesliminde yüzde 18 vergi oranı uygulanacak

Vergi ihbarı Haberi

Vergi ihbarı

Vergi kaçakçılığını ihbar edenlere, tahakkuk eden vergi ve cezalar üzerinden "yüzde 10" oranında "ikramiye" veriliyor. İkramiyenin 1/3'ü tahakkuk aşamasında, kalanı da tahsil edildikten sonra ödeniyor. Bunun için; ihbann yazılı olması, ihbar edenin adı-soyadı ve açık adresi ile imzasının bulunması ve dilekçede, "ihbar ikramiyesi ödenmesinin talep edilmesi" gerekiyor. İhbar dilekçesinde, "şu kişi vergi kaçınyor" ya da "evi, arabası ve yaşantısına göre çok düşük vergi ödüyor" gibi ifadelere itibar edilmiyor. İhbarın, somut olay ve belgelere dayalı olması gerek. Ayrıca "ihbar edenin mesleği de önemli!.." 


İHBAR EDENİN MESLEĞİ 

3568 sayılı Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanunu'nun "meslek sırlan" başlıklı 43. maddesine göre; "Meslek mensupları (yani muhasebeci ve mali müşavirler) ve bunların yanlannda çalışanlar, işleri dolayısıyla öğrendikleri bilgi ve sırları ifşa edemezler. 

Çeşitli...