30 / 04 / 2024

vergi mahkemesi dava dilekçesi örnekleri

vergi mahkemesi dava dilekçesi örnekleri

Vergi mükellefleri, hakkında başlatılan ceza için vergi mahkemesinde bir dilekçe ile başvurarak dava açabiliyor. Peki, vergi mahkemesi başvuru dilekçesi nasıl yazılır? İşte vergi mahkemesi başvuru dilekçesi...

Ek MTV için dava açanlar ile dava açmayıp ödeme yapmamış kişiler ne yapmalı?

Dünya yazarı Zeki Gündüz, Anayasa Mahkemesi'nin iptal talebini reddettiği ek MTV'de dava açanlar ile dava açmayıp ödeme yapmamış kişilerin ne yapması gerektiğini kaleme aldı.

Milyonlarca emekliye vergi şoku! Eviniz 200 metrekareyi aşmıyorsa hemen bakın! Vergi Mahkemesi resmen duyurdu!

Vergi Mahkemesi, milyonlarca emekliyi ilgilendiren bir karar aldı. Emlak vergisi ile ilgili olan bu karar, emeklilerin bir şartla vergiden muaf olduğunu ortaya çıkardı. İşte ayrıntılar...

Tapu harcının iadesi dava dilekçesi 2022!

Tapu harcı iadesi, kentsel dönüşüm sürecinde alınabiliyor. İade için bir dilekçe ile vergi dairesine müracaat ediliyor. Tapu harcının iadesi dava dilekçesi...

Sulh hukuk mahkemesi harcı 2022!

Gayrimenkul sahiplerinin yaşadığı bazı anlaşmazlıklar için sulh hukuk mahkemelerinde dava açılabiliyor. Peki, Sulh hukuk mahkemesi harcı 2022 ne kadar?

Asliye hukuk mahkemesi harçları 2022!

Asliye hukuk mahkemesinde dava açacak edecek kimseler başvurma ve celse harçları ödüyor. İşte asliye hukuk mahkemesi harçları 2022...

Emlak vergisi için kimler dava açabilir?

Emlak vergisi, her 4 senede bir takdir edilen arsa ve arazi metrekare birim değerleri baz alınarak belirleniyor. Takip eden senelerde ödenecek vergi, yeniden değerleme oranının yarısı kadar yükseltiliyor. Peki emlak vergisi için dava açılabilir mi? Emlak vergisi için kimler dava açabilir?

Seyfi Dursunoğlu'nun mirası için açılan dava ertelendi!

Temmuz ayında hayatını kaybeden Seyfi Dursunoğlu, servetini Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne bağışlamıştı. Dursunoğlu'nun yeğenleri söz konusu vasiyete itiraz ederek dava açmıştı. Mirasa yönelik açılan davanın ilk mahkemesi önceki gün görüldü.

Özderici GYO'nun dava değeri 2.4 milyon TL artırıldı!

Özderici GYO'nun İstanbul 10. Asliye Ticaret Mahkemesi 2020/411 Esas dosyasında dava değeri ıslah yoluyla 2 milyon 477 bin 452,88 TL tutarında artırıldı.

Özderici GYO'nun dava değeri 11.1 milyon TL'ye artırıldı!

Özderici GYO'nun İstanbul 13. Asliye Ticaret Mahkemesi 2020/396 Esas dosyasında dava değerinin ıslah yoluyla 11 milyon 192 bin 908 TL tutarında artırıldığı şirket tarafından öğrenildi.  

Özderici GYO'nun ortaklık davasında dava değeri 8.4 milyon TL artırıldı!

Özderici GYO'nun İstanbul 14. Asliye Ticaret Mahkemesi 2020/399 E. dosyasında dava değerinin ıslah yoluyla 8 milyon 429 bin 371,83 TL tutarında artırıldığı açıklandı. 

22 bin 700 taşınmazı ilgilendiriyor!

Değeri 5 milyon TL'nin üzerindeki konutların vergilendirilmesini öngören düzenlemede beyanname verme süresi 20 Şubat’ta sona eriyor. Düzenlemenin teorik ve pratik birçok sorun içerdiğini belirten uzmanlar, mükelleflerin “beyannameyi ihtirazi kayıtla" vergi mahkemesine dava açmasını tavsiye ediyor.

Kira artışı dava dilekçesi 2021!

Kirada yapılacak artışta anlaşma sağlanamaması durumunda dava açılabiliyor. Dava bir dilekçe ile Sulh Hukuk Mahkemesi'ne başvurulabiliyor. Peki kira artışı dava dilekçesi nasıl hazırlanıyor? İşte kira artışı dava dilekçesi 2021...

Mükelleflere vergi cezalarında indirim imkanı!

Mükelleflere uygulanan vergi ve cezalarda, ilgili ihbarnamenin tebliğinden itibaren 30 gün içinde dava açma, uzlaşma ve cezada indirim gibi haklar kullanılabiliyor.

vergi mahkemesi dava dilekçesi örnekleri Haberi

vergi mahkemesi dava dilekçesi örnekleri

Vergi mahkemesi başvuru dilekçesi!

Vergi mükellefleri, hakkında başlatılan ceza için vergi mahkemesinde dava açabiliyor. Vergi mahkemesinde dava açılabilmek için verginin tarh edilmesi, cezanın kesilmesi, tadilat ve takdir komisyonları kararlarının tebliğ edilmiş olması gerekiyor.


Ayrıca, tevkif yoluyla alınan vergilerde istihkak sahiplerine ödemenin yapılmış ve ödemeyi yapan tarafından verginin kesilmiş olması lazımdır.


Mükellefler beyan ettikleri matrahlara ve bu matrahlar üzerinden tarh edilen vergilere karşı dava açamazlar. Bu kanunun vergi hatalarına ait hükümleri mahfuzdur. Peki, vergi mahkemesi başvuru dilekçesi nasıl yazılır?


Vergi mahkemesi başvuru dilekçesi örneği


__________ Vergi Mahkemesi Başkanlığı'na


Duruşma ve Yürütmenin Durdurulması İstemlidir. (İşyeri Kapatma Cezası için mutlaka yazılmalıdır.)


Davacı _________________: (Ad Soyad, adres ve mükellef hesap numarası)


Vekili _______________: (Ad, Soyad ve adres)


Davalı_________________ : (Davalı idarenin adı ve adresi)


Davanın Konusu_________________ :


Vergi ve Cezanın Nevi_____________ :


Yılı____________________________ :


Miktarı ________________________...