29 / 04 / 2024

Vergi mükelleflerinin hakları

Vergi mükelleflerinin hakları

Maliye Bakanı Ağbal, yeniden yapılandırma kanunlarına ihtiyaç duyulmasını ortadan kaldıracak bir yapısal değişiklik üzerine çalıştıklarını belirterek, "Vergi mükelleflerinin hakkını artıracak bir paketimiz var." dedi.

Vergi mükelleflerinin hakları nelerdir?

mükelleflerin vergi mevzuatı çerçevesinde mükellefiyetin başlangıcından sona ermesine kadar geçen tüm süreç Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan rehberde açıklanıyor. Peki, vergi mükelleflerinin hakları nelerdir? İşte yanıtı..

Vergi mükelleflerinin hakları ve ödevleri rehberi!

Vergi mükelleflerinin hakları ve ödevleri rehberi, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından 11 Nisan 2014 tarihinde yayımlandı. İşte rehber kapsamında mükelleflerin yerine getirmek ile yükümlü olduğu ödevler ve hakları...

Hazine ve Maliye Bakanlığı açıkladı! Bakanlık 300 vergi müfettiş yardımcısı alacak...

Hazine ve Maliye Bakanlığınca yapılan açıklama kapsamında 300 vergi müfettiş yardımcısı alınacağını bildirdi. İşte haberin detayları...

Kira gelir vergisi beyanname verme süresi 2022 nedir?

Kira gelir vergisi dönemi başlıyor. Vergi mükelleflerinin öncelikle beyanname vermeleri gerekiyor. İşte kira gelir vergisi beyanname verme süresi 2022...

Stokçularla mücadele başladı! Vergi müfettişleri sahada!

Son zamanlarda döviz kurlarından kaynaklı otomobilden, gıdaya kadar tüm sektörün satışlarında büyük artış meydana geldi. Hazine ve Maliye Bakanlığı bu artışlardan kaynaklı olarak ortaya çıkan stokçuluğu denetlemek için uygulama başlattı. Bu uygulama doğrultusunda vergi müfettişleri sahaya indi.

Şehir hastanelerinin sözleşmelerinde müteahhit hakları korunuyor!

Şehir hastanelerinin sözleşmelerinde bulunan mücbir sebep maddesiyle müteahhitlerin sahip olduğu hakların korunduğuna dikkat çekildi. CHP Milletvekili Dr. Fikret Şahin, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kentsel dönüşüm kiracı hakları 2021!

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli olarak yaşadıkları evleri yıkılan kiracıların hakları bulunuyor. İşte kentsel dönüşüm kiracı hakları 2021...

Emlak alım satım vergisi 2021!

Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren emlak vergisi ödemeleri devam ediyor. Vergi mükelleflerinin Mayıs ayı sonuna kadar ödemelerini tamamlamaları gerekiyor. İşte emlak alım satım vergisi 2021...

Mükelleflerin dikkatine! Son 10 gün!

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren emlak vergisi ve miras vergisi ödemeleri devam ediyor. Vergi mükelleflerinin Mayıs ayı sonuna kadar ödemelerini gerçekleştirmeleri gerekiyor.

Değer artış kazancı beyanname örneği 2021!

Değer artış kazancı ödeyenler, gayrimenkulünü beş sene içinde elden çıkaranlar oluyor. Vergi mükelleflerinin vergi ödemesi için ilk olarak beyanname vermeleri gerekiyor. İşte değer artış kazancı beyanname örneği 2021...

Kira geliri beyannamesi için son gün!

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren kira geliri beyannamesi için son viraj. Vergi mükelleflerinin bugün mesai bitimine kadar beyanname vermeleri gerekiyor.

Milyonlarca vatandaşa müjde! Türkiye'de vergi sisteminde yeni dönem başlıyor!

Tüm vergi mükelleflerini kapsayacak şekilde 7 gün 24 saat hizmet verebilen "Türkiye Dijital Vergi asistanı" uygulaması 2022 yılından itibaren devreye alınacak.

Vergi mükellefleri için mücbir sebep sona erdi!

Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan yapılan son dakika açıklamaya göre; vergi mükellefleri için yürürlüğe giren mücbir sebep uygulaması sona erdi. 

Vergi mükellefleri dikkat! 

Türkiye sınırları içinde yer alan gayrimenkuller için emlak vergisi ödeniyor. Emlak vergileri 2021 yılında online olarak ödenebliyor. İşte tüm merak edilenler....

Milyonlarca vergi mükellefi dikkat! Bugün son gün!

Türkiye sınırları içerisinde gayrimenkule sahip olan mükellefler için emlak vergisi ödemeleri bugün sona eriyor. Bu tarihlerde vergilerini ödemeyen mükelleflere ise para cezası kesilecek. 

Vergi mükelleflerinin hakları Haberi

Vergi mükelleflerinin hakları

Maliye Bakanı Ağbal, yeniden yapılandırma kanunlarına ihtiyaç duyulmasını ortadan kaldıracak bir yapısal değişiklik üzerine çalıştıklarını belirterek, "Vergi mükelleflerinin hakkını artıracak bir paketimiz var." dedi.


Maliye Bakanı Naci Ağbal, yeniden yapılandırma kanunlarına ihtiyaç duyulmasını ortadan kaldıracak bir yapısal değişiklik üzerine çalıştıklarını belirterek, "Vergi mükelleflerinin hakkını artıracak bir paketimiz var." dedi.


Ağbal, Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun Teklifi'nin Plan ve Bütçe Komisyonundaki görüşmelerinde soruları yanıtladı.


Milletvekillerinin, "vergi aslının bir kısmından vazgeçilmesi" önerisine katılmadığını söyleyen Ağbal, vergi veya prim aslından asla vazgeçmemeleri gerektiğini vurguladı. Ağbal, "Çünkü o tutar, kişi için devlete karşı borçlanılan miktarı gösteriyor." ifadesini kullandı.


Ağbal, ÜFE yerine TÜFE oranının baz alınıp alınmayacağına yönelik soruya, "TÜFE'yi almamız halinde mükellefin ödeyeceği tutar yukarı çıkıyor. Yurt içi ÜFE'yi TÜFE ile değiştirmemiz halinde vatandaşın taksitlerde ödeyeceği...