29 / 04 / 2024

vergi nasıl yapılır hakkında bilgi

vergi nasıl yapılır hakkında bilgi

Vergi kaçakçılığı ihbarı, vergi kayıp ve kaçağının azaltılmasında, gerekli vergi incelemelerinin başlatılmasında önemli bir yere sahip oluyor. Peki, vergi ihbarı nasıl yapılır? Vergi ihbarı işlemleri..

Vergi borçlarına nereden bakılır? Vergi borcu sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Borç yapılandırma konusu gündemde yer alırken çok sayıda vatandaş vergi borçlarına nereden nasıl bakıldığını sorguluyor. Peki, Vergi borclarına nereden bakılır? İşte detaylar...

Vergi affı 2023 başvuru ne zaman? Vergi affı başvurusu nasıl yapılır 2023?

Vergi affı konusu gündemde yer alan konuların başında gelmektedir. Vatandaşlar, vergi affı başvurusunu nasıl yapabileceklerini merakla araştırıyor. İşte bu konudaki detaylar!

Vergi borcu silinecek mi? Hangi borçlar silinecek? Borçlar nasıl yapılandırılacak?

Vergi affı için gerekli düzenleme geçtiğimiz hafta Meclis'e sunuldu. Vergi borcu başta olmak üzere daha bir çok cezayı kapsayan düzenlemenin detayları merak ediliyor. Vatandaş internetten, Vergi borcu silinecek mi? Hangi borçlar silinecek? Borçlar nasıl yapılandırılacak? sorularının cevabını arıyor.

GELİR VERGİSİ DİLİMLERİ 2022! Vergi dilimi nedir, nasıl hesaplanır?

Gelir vergisi dilimleri, Maliye Bakanlığı tarafından her sene başında yeniden düzenleniyor ve kişinin yıllık toplam geliri üzerinden yapılan hesaplamalarla belirleniyor. Peki vergi dilimi nedir, nasıl hesaplanır? İşte 2022 yılına ait vergisi dilimleri…

Kira stopaj hesaplaması nasıl yapılır?

Kira stopaj hesaplamaları Türkiye'de nasıl hesaplandığı en fazla merak edilen vergi ödeme şekillerinden biri oluyor. Peki kira stopaj hesaplamaları nasıl yapılır? İşte detaylar...

Değerli konut için vergi nasıl ödenecek?

Değerli Konut Vergisi kapsamına giren yaklaşık olarak 150 bin konut bulunuyor. Değeri ne olursa olsun tek konut vergiden muaf oluyor. Birden fazla evi olanlar 20 Şubat tarihine kadar beyanname verecek. Peki konutunuzun bu vergiye tabi olup olmadığını nasıl öğrenirsiniz, nasıl beyanname verirsiniz?

Emlak vergisi yapılandırması nasıl yapılır?

Vergi ödeme tarihlerini kaçıran emlak vergisi mükellefler için yapılandırma müjdesini araştırmaya başladı. Peki emlak vergisi yapılandırma başvuruları başladı mı? Emlak vergisi yapılandırması nasıl yapılır? İşte tüm merak edilenler...

İş yeri kiralarında stopaj yoluyla vergilendirme nasıl yapılır?

Gayrimenkulü iş yeri olarak kiralayanlar, kira ödemeleri üzerinden yüzde 20 oranında stopaj yapmak durumunda kalıyor. Fakat basit usulde vergiye tabi ise kira ödemesi üzerinden vergi kesintisi yapılmıyor. Peki iş yeri kiralarında stopaj yoluyla vergilendirme nasıl yapılır, hangi giderler indirilir?

Emlak vergisi hesaplaması nasıl yapılır?

Emlak vergisi konut, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmazların sahiplerinden yıllık olarak ödenmesi istenen vergi çeşidi olarak biliniyor. Peki, emlak vergisi hesaplama nasıl yapılır?

Yapılandırılan vergi borçlarının ilk taksitinde sona yaklaşılıyor!

18 taksitte 36 ay sürede ödeme fırsatı sunulan vergi barışında yapılandırılan vergi borçları için ilk taksit dönemi 1 Ekim'de sona eriyor...

Taşınmazlara yeniden değerleme nasıl yapılır?

213 sayılı Vergi Usul Kanunu'na (VUK), 7144 sayılı Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile eklenen geçici 31'inci madde uyarınca, bazı taşınmazlara yeniden değerleme hakkı verilmiştir. Peki, taşınmazlara yeniden değerleme nasıl yapılır?

Çevre temizlik vergi borcu nasıl yapılandırılır 2018?

7143 sayılı Kanun çerçevesinde çevre temizlik vergisi borcu da yapılandırılabiliyor. Peki, bu kapsamda çevre temizlik vergi borcu nasıl yapılandırılır 2018?

Emlak vergisi yapılandırma 2018 nasıl yapılır?

Emlak vergisi borcu olanlar, bu yıl vergi affına başvurarak mevcut borçlarını yapılandırabiliyor. Peki, emlak vergisi yapılandırma 2018 nasıl yapılır?

vergi nasıl yapılır hakkında bilgi Haberi

vergi nasıl yapılır hakkında bilgi

Vergi ihbarı nasıl yapılır?

Vergi ihbarı, vergi kayıp ve kaçağının azaltılmasında, gerekli vergi incelemelerinin başlatılmasında önemli bir yere sahip oluyor. 


Vergi ihbar ve şikayet müessesesi, iyiniyetli olmayan mükelleflerin denetlenmesinde teknolojik gelişmelerin ışığında daha da etkin bir rol oynuyor. Peki, vergi ihbarı nasıl yapılır?


Vergi ihbarı hakkında gerekli bilgiler, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından şu şekilde açıklanıyor:


"Konu hakkında duyarlı mükelleflerimizin en kısa süre içerisinde doğrudan yetkili birimlerimize ulaşması, ihbar ve şikayet konusu hata ve noksanlıkların yetkili idare tarafından daha hızlı, etkili ve yasalara uygun bir şekilde giderilmesi için önem arz etmektedir. 


A)    Vatandaşlarımız vergi kayıp ve kaçağına ilişkin ihbar ve şikayetlerini; 


I-) Gelir İdaresi Başkanlığı Mükellef Hizmetleri Daire Başkanlığı’na bağlı çağrı merkezi olarak faaliyette bulunan Vergi İletişim Merkezi (VİMER)’ne hafta içi 09:00-19:00 çalışma saatleri arasında...