25 / 07 / 2024

vergi ödemeleri teşvik

vergi ödemeleri teşvik

TOBB Mesleki Eğitim Kurulu Başkanı ve Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en kapsamlı vergi düzenlemelerinden biri olan vergi affı ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu...

Teşvik ödemeleri hesaplara yatmaya başladı! Banka hesaplarınızı kontrol edin! Bakan sosyal medyadan duyurdu

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımda sağlık çalışanlarının merak ile beklediği teşvik ödemelerinin hesaplara yatırılacağı tarihi bildirdi. İşte detaylar...

Sağlık çalışanları dikkat! Sağlık çalışanları ne kadar maaş alıyor? Ek ödeme ve teşvik ödemeleri ne kadar oldu?

Binlerce Sağlık çalışanı ek ödemelerin en zaman nasıl yapılacağını merak ediyor. Peki  sağlık çalışanlarının maaşları, ek ödemeleri, teşvik ödemeleri ne kadar? İşte detaylar...

Teşvik belgesi kapsamında vergi oranı!

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Hakan Şirin, bugünkü yazısında birden fazla yatırım teşvik belgesi kapsamında birden fazla vergi oranı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Teşvik belgesi alanlar 10 yıl vergi ödemeyecek!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Süper Teşvik Paketinin yatırımcı odaklı geliştirildiğini ifade ederek "Teşvik belgesi alanlardan 10 yıl süre ile normal bildiğimiz yatırım katkı oranı dışında hiçbir şekilde vergi almayacağız" dedi.

Süper Teşvik Paketi'nde 10 yıl vergi yok!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Süper Teşvik Paketi hakkında bilgi verdi. Ağbal, paketin yatırımcı odaklı geliştirildiğini ifade ederken "Teşvik belgesi aldığınız zaman 10 yıl süre ile normal bildiğimiz yatırım katkı oranı dışında hiç bir şekilde vergi almayacağız" dedi.

Teşvik paketi yeni pazarda fırsatlar sunacak!

Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin açıklayacağı teşvik paketi ile ilgili yaptığı değerlendirmede, "Bölgedeki yeni pazarın bize fırsat oluşturacağını düşünüyorum" dedi.

Yeni teşvik sistemi ile Türkiye'ye yatırım artacak!

Ankara Sohbetleri’nin konuğu olan Kalkınma Bakanı Elvan yeni teşvik sistemi ile yatırım atağı başlatacaklarını söyledi. Elvan, Japon sermayesinin Türkiye’ye büyük ilgi gösterdiğini, Çanakkale köprüsü konusunda bir an önce ihale açılmasını beklediklerini anlattı.

Yeni yatırım teşvik paketi tamam!

Ekonomi Bakanı Zeybekci, yeni teşvik paketi ile stratejik öneme sahip yatırımlar için 20 yıllık vergi muafiyeti getirileceğini söyledi. Kredi faizinin devlet tarafından karşılanması gibi tarihi adımlar da yeni pakette yer alacak.

Yasemin Öney Cankurtaran'dan teşvik açıklaması!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, teşvik yasası hakkında açıklamada bulundu. Cankurtaran, "49 yıl bedelsiz arsa tahsisi" düzenlemesinin de yer aldığına dikkati çekti.

Yatırımcıya esnek teşvik uygulaması geliyor!

Teşvik sisteminde yatırımcıya özel bir mekanizma üzerinde çalışılıyor. Başbakan Yardımcısı Canikli “Yatırımcının talebine göre teşvik uygulanacak. Kiminin SGK primini devlet karşılayacak, kiminin arsası bedava olacak” dedi.

Teşvik belgesi kapsamındaki binalar 5 yıl emlak vergisinden muaf!

Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun onaylandı. Buna göre yatırım teşvik belgesi kapsamında inşa edilen binalar 5 yıl süre ile emlak vergisinden muaf tutulacak.

Yeni yatırım teşvik sistemine ilişkin çalışmalarda sona gelindi!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, yeni yatırım teşvik sistemine ilişkin çalışmaların hemen hemen tamamlandığına dikkati çekti. Ağbal " Yatırımlara önceden yapmadığımız kadar daha fazla teşvik getirecek bir düzenleme paketi hazırladık." dedi.

Yatırım teşvik sisteminde köklü değişiklik yapılacak!

TBMM’ye sunulan torba yasa ile teşvik sisteminde köklü bir değişiklik yapıldı. Ekonomi Koordinasyon Kurulu tarafından teşvik edilmesine karar verilen bir yatırım, özel koşullarda, yer ve sektör kısıtlaması olmaksızın normal teşvik sistemi dışında teşvik unsurlarıyla desteklenebilecek.

vergi ödemeleri teşvik Haberi

vergi ödemeleri teşvik

TOBB Mesleki Eğitim Kurulu Başkanı ve Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en kapsamlı vergi düzenlemelerinden biri olan vergi affı ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.


Vergi borçlarını düzenli ödememeyi alışkanlık haline getirenler için önlemlerin alınması gerektiğini ifade eden ALTO Başkanı Adnan Saka, “Muhakkak ki bu borçların yapılandırılması imkânı özellikle yükümlülüklerini yerine getiremeyen iş dünyası için yeniden ayağa kalkma anlamına geliyor. Gerçekten zor durumda olan ve borcunu ödeyebilmesi için kolaylık sağlanmasına ihtiyaç duyarak işini sürdürebilecek ve yanında işçi çalıştırmaya devam edebilecek olanlara ödeme kolaylığı getirilerek ayakta durmalarının sağlanması doğru bir yaklaşım. Fakat vergi ve sigorta primi borçlarını ödememeyi alışkanlık haline getirerek borcunu biriktirip biriktirip afla ödeyen bazı işletmeler var. Bu sebeple; borçlarını düzenli ödeyenlerin kendilerini haksızlığa...