04 / 05 / 2024

vergi sorumlusunun dava ehliyeti

vergi sorumlusunun dava ehliyeti

Vergi mükellefi, vergi kanunlarına göre kendisine vergi borcu terettüb eden gerçek veya tüzel kişi olarak tanımlanıyor. Peki vergi ehliyeti nedir? Vergi ehliyeti şartları nelerdir? İşte yanıtı...

Tapu harcının iadesi dava dilekçesi 2022!

Tapu harcı iadesi, kentsel dönüşüm sürecinde alınabiliyor. İade için bir dilekçe ile vergi dairesine müracaat ediliyor. Tapu harcının iadesi dava dilekçesi...

Emlak vergisi için kimler dava açabilir?

Emlak vergisi, her 4 senede bir takdir edilen arsa ve arazi metrekare birim değerleri baz alınarak belirleniyor. Takip eden senelerde ödenecek vergi, yeniden değerleme oranının yarısı kadar yükseltiliyor. Peki emlak vergisi için dava açılabilir mi? Emlak vergisi için kimler dava açabilir?

22 bin 700 taşınmazı ilgilendiriyor!

Değeri 5 milyon TL'nin üzerindeki konutların vergilendirilmesini öngören düzenlemede beyanname verme süresi 20 Şubat’ta sona eriyor. Düzenlemenin teorik ve pratik birçok sorun içerdiğini belirten uzmanlar, mükelleflerin “beyannameyi ihtirazi kayıtla" vergi mahkemesine dava açmasını tavsiye ediyor.

Mükelleflere vergi cezalarında indirim imkanı!

Mükelleflere uygulanan vergi ve cezalarda, ilgili ihbarnamenin tebliğinden itibaren 30 gün içinde dava açma, uzlaşma ve cezada indirim gibi haklar kullanılabiliyor.

Vergi rekortmeni Matild Manukyan’ın mirası dava konusu oldu!

Vergi rekortmeni Matild Manukyan’ın milyonlarca liralık servetinin tek mirasçısı 80 yaşındaki Kerope Çilingir’in vefatının ardından mal varlığına tedbir konuldu.

Emlak vergisine itiraz süresi bugün bitiyor!

Takdir Komisyonları tarafından emlak vergisi değerlerine itiraz için son gün bugün. Değerleri yüksek bulan kimselerin mesai bitimine kadar vergi mahkemelerine dava açmaları gerekiyor..

İzmir'de yapılandırma kapsamında 10 bin dava kapandı!

İzmir Vergi Dairesi Başkanı Rıfat Engin, İzmir'de yeniden yapılandırma kapsamındaki vergi borçlarının yarısından fazlasının yapılandırılmasıyla mahkemeler üzerindeki 10 bin dosyalık dava yükünün ortadan kalktığını söyledi.

Vergi mahkemesi avukatlık ücreti 2015!

Vergi mahkemesinde dava açan tarafların, dava ve avukatlık masraflarını da karşılaması gerekiyor. Peki, vergi mahkemesinde açılan davalar için avukata ne kadar ödenir? İşte vergi mahkemesi avukatlık ücreti 2015..

Vergi mahkemesi başvuru dilekçesi!

Vergi mükellefleri, hakkında başlatılan ceza için vergi mahkemesinde bir dilekçe ile başvurarak dava açabiliyor. Peki, vergi mahkemesi başvuru dilekçesi nasıl yazılır? İşte vergi mahkemesi başvuru dilekçesi...

Vergi mahkemesi dava harcı 2015!

Vergi mükelleflerinin hakları arasında, vergi mahkemesinde dava açabilme hakkı da bulunuyor. Peki, vergi mahkemesinde dava nasıl açılır? Vergi mahkemesi dava harcı 2015 ne kadar?

Vergi mahkemesi dava açma süresi!

Vergilendirme sürecinde mükellefler haklarındaki ceza nedeni ile vergi mahkemesinde yargı süreci başlatabiliyor. Peki, vergi mahkemesi dava açma süresi ne kadardır? Vergi mahkemesi dava açma süresi ne zaman başlar?

Vergi mahkemesinde dava nasıl açılır?

Vergi mahkemeleri; vergi mükellefleriyle maliye arasında mali konularda çıkan uyuşmazlıkları çözüme kavuşturmak için görevli oluyor. Peki, vergi mahkemesinde dava nasıl açılır?Vergi mahkemesine nasıl başvurulur?

Vergi mahkemesi dava dilekçesi!

Vergi Mahkemesi vergi mükellefleriyle maliye arasında mali konularda çıkan uyuşmazlıklara çözüm üretiyor. Mahkemede dava açılabilmesi için bir dilekçe ile başvuruda bulunulması gerekiyor. İşte vergi mahkemesi dava dilekçesi..

vergi sorumlusunun dava ehliyeti Haberi

vergi sorumlusunun dava ehliyeti

Vergi ehliyeti nedir?

Vergi mükellefi, vergi kanunlarına göre kendisine vergi borcu terettüb eden gerçek veya tüzel kişi olarak tanımlanıyor. Vergi sorumlusu ise, verginin ödenmesi bakımından, alacaklı vergi dairesine karşı muhatap olan kişi olarak karşımıza çıkıyor. Peki vergi ehliyeti nedir? Vergi ehliyeti şartları nelerdir, diyorsanız hemen yanıtlayalım.

Vergi kanunlariyle kabul edilen haller müstesna olmak üzere, mükellefiyete veya vergi sorumluluğuna mütaallik özel mukaveleler vergi dairelerini bağlamaz. 

Bu kanunun mütaakıp maddelerinde geçen "mükellef" tabiri vergi sorumlularına da şamildir. 

Türkiye Cumhuriyeti tabiyetinde bulunan her gerçek kişi ile tüzel kişilere bir vergi numarası verilir. Bu hükmün uygulanmasına ilişkin usul ve esasları tespit etmeye ve vergi numarasının kamu kurum ve kuruluşları ile gerçek ve tüzel kişilerce yapılacak işlemlerle ilgili kayıtlarda ve düzenlenecek belgelerde kullanılması mecburiyetini getirmeye Maliye Bakanlığı yetkilidir. 



Vergi...