30 / 04 / 2024

Vergi uzlaşma dilekçe

Vergi uzlaşma dilekçe

Vergi borcundan dolayı ceza ihbarnamesi alan vergi mükellefleri uzlaşma yoluna başvurabiliyor. Uzlaşma talebinin bir dilekçe ile 30 gün içerisinde yapılması gerekiyor. İşte vergi uzlaşma dilekçesi örneği...

Ali Ağaoğlu hakkında 'uzlaşma bürosuna gönderilme' kararı!

Müteahhit Ali Ağaoğlu'nun CHP Manisa eski Milletvekili Tur Yıldız Biçer'e taciz içeren sözleri hakkında “uzlaşma bürosuna gönderilme” kararı çıktı...

Emlak vergisinde uzlaşma!

Uzlaşma, mükellef ile idare arasında oluşacak vergi ihtilaflarının yargıya taşınmadan kaldırılması için sağlanıyor. Peki, emlak vergisinde uzlaşma nasıl yapılır?

Isparta Emre Mahallesi'nde 7 kat imar izni için 281 dilekçe verildi!

Isparta Emre Mahallesi'nde 7 kat yapılaşma hakkı veren meclis kararı iptal edilmişti. Şimdi de kararın geri getirilmesi için belediyeye 281 dilekçe verildi.

Vergi dairesi uzlaşma başvuru süresi!

Vergi dairesi ile uzlaşma yoluna gitmek isteyen mükellefler kendileri ya da noterden alınmış vekaletnameye dayanarak vekili aracılığı ile başvuru yapabiliyor. İşte vergi dairesi uzlaşma başvuru süresi...

Vergi uzlaşma talep dilekçesi!

Vergi mükellefleri, uzlaşma için bir dilekçe ile vergi dairesine uzlaşma talebinde bulunabiliyor. Peki, vergi uzlaşma talep dilekçesi nasıl yazılır? İşte vergi uzlaşma talep dilekçesi örneği..

Vergi uzlaşma talebi nasıl yapılır?

Vergide uzlaşma, nezdinde vergi incelenmesine başlanmış mükelleflerin adlarına tarhiyat yapılmadan önce kullanabileceği bir hak olarak ifade ediliyor. Peki, vergi uzlaşma talebi nasıl yapılır? İşte vergi uzlaşmaları..

Çevre temizlik vergisi muafiyeti dilekçe örneği!

Taşınmaz malın boş olması halinde çevre temizlik vergisinden de muaf olunuyor. Muafiyet için belediyeye bir dilekçe ile buranın kullanılmadığının belirtilmesi gerekiyor. İşte çevre temizlik vergisi muafiyeti dilekçe örneği..

Çevre temizlik vergisinin kaldırılması için dilekçe örneği!

Taşınmaz malların satılması halinde yeni malik, belediyeye beyanname verirken, eski malik de çevre temizlik vergisinin kaldırılması için dilekçe verebiliyor. İşte çevre temizlik vergisinin kaldırılması için dilekçe örneği..

Emlak vergisi ödememek için dilekçe örneği!

200 metrekare büyüklüğü geçmeyen ve geliri olmayan tek ev sahipleri bir dilekçe ile belediyeye müracaat ederek emlak vergisi ödemelerinden muaf olabiliyor. İşte emlak vergisi ödememek için dilekçe örneği..

İmar durumu almak için dilekçe örneği!

Bir arsa üzerinde inşa edilecek binanın sınırları TAKS ve KAKS oranları arsanın imar durum belgesinde yer alıyor. İmar durumu almak için belediyeye bir dilekçe ile başvurulabiliyor. İşte imar durumu almak için dilekçe örneği..

Sulh hukuk mahkemesi dilekçe örnekleri!

Sulh hukuk mahkemelerinde gayrimenkul ile ilgili bazı davalar görülebiliyor. Bu davaların açılabilmesi için bir dilekçe ile mahkemeye müracaat ediliyor. İşte sulh hukuk mahkemesi dilekçe örnekleri..

Emlak vergisinden muaf olmak için dilekçe örneği!

Emlak vergisi muafiyet koşullarını taşıyan kimselerin dilekçe örneği ile bağlı oldukları belediyeye müracaat etmeleri gerekiyor. İşte emlak vergisinden muaf olmak için dilekçe örneği 2015..

Tapu tescil davası dilekçe örneği!

Tapu tescil davası, tapu kütüğünde kayıtlı olmayan bir taşınmazı davasız ve aralıksız olarak yirmi yıl süreyle ve malik sıfatıyla zilyetliğinde bulunduran kişi tarafından bir dilekçe ile açılabiliyor. İşte tapu tescil davası dilekçe örneği..

Vergi uzlaşma dilekçe Haberi

Vergi uzlaşma dilekçe

Vergi uzlaşma dilekçesi örneği!

Mükelleflerin adlarına yapılan tarhiyatı yargıya intikal ettirmeden önce, vergi idaresi ile tahakkuk edecek vergi ve ceza hususunda anlaşmak için başvurabilecekleri idari bir çözüm yolu olarak nitelendirilen vergi uzlaşmasından faydalanmak için bir dilekçe ile vergi dairesine başvuruda bulunulması gerekiyor.


Uzlaşma talebinin vergi/ceza ihbarnamesinin mükellefe tebliğ tarihini izleyen günden itibaren 30 gün içinde yapılması gerekiyor. Başvuru için gerekli olan Vergi uzlaşma dilekçesi örneği aşağıda yer alıyor. Ayrıca, vergi dairesi uzlaşma dilekçesi, internet üzerinden Gelir İdaresi Başkanlığı resmi web sitesinden de gönderilebiliyor.


Vergi dairesi uzlaşma talep dilekçesi..


................................... Vergi Dairesi 

Uzlaşma Komisyonu Başkanlığına

                               


Uzlaşma Talebinde Bulunanın

Adı ve Soyadı;

Açık Adresi;

Hesap Numarası;

Ev veya İş Telefonu;


Tebliğ Edilen İhbarnamenin

Düzenleme ve...