08 / 05 / 2024

vergi uzlaşmaları için dilekçe

vergi uzlaşmaları için dilekçe

Uzlaşma talebinin vergi/ ceza ihbarnamesinin mükellefe tebliğ tarihini izleyen günden itibaren 30 gün içinde yapılması gerekiyor. Peki, vergi uzlaşma dilekçesi nasıl yazılır? Vergi uzlaşmaları nasıl yapılır?

Merkez Bankası’ndan krediler için yeni karar geldi!

Merkez Bankası sıkı para politikası duruşunu destekleyici ek sıkılaşmalar için düğmeye bastı. Merkez Bankası tarafından atılan bu adımlara göre, TL ticari krediler için yüzde 2,5 olan aylık büyüme sınırı yüzde 2’ye, ihtiyaç kredilerinde yüzde 3 olan aylık büyüme sınırı yüzde 2’ye indirildi.

1952 yılında İstiklal Caddesi'nin genişletilmesi için 25 milyon lira istenmiş!

1952 yılında İstiklal Caddesi'nin genişletilebilmesi için Belediye bazı kararlar almış ve bu çalışmalar için 25 milyon lira istenmiş.

1934 yılında İstanbul'da imar için ilk adım atılmış!

İstanbul'un imar çalışmaları için 1934 yılında düğmeye basılmış. Söz konusu proje için Alman ve Fransız uzmanlardan destek alınmış.

TÜRKÇİMENTO Anadolu buluşmaları için geri sayım başladı! Sektörün önemli isimleri tek çatı altında toplanıyor

TÜRKÇİMENTO'nun her yıl düzenlendiği “TÜRKÇİMENTO Anadolu Buluşmaları” etkinliğinin yedincisi için geri sayım başladı.

Bursa'nın 5 mahallesinde kentsel dönüşüm için start verildi! Asrın projesi geliyor!

Bursa'da kentsel dönüşüm çalışmaları için start verildi. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, ''Asrın projesi'' olarak adlandırdığı kentsel dönüşüm projesini başlattıklarını açıkladı.

Kahramanmaraş'ta yerinde dönüşüm için 35 bin 395 başvuru yapıldı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen 11 ilin hızla ayağa kaldırılması ve afetzedelerin evlerine kavuşmaları için hayata geçirilen Yerinde Dönüşüm Projesi için Kahramanmaraş'ta şu ana kadar 35 bin 395 başvuru yapıldı.

Emlak Konut GYO Saraçoğlu projesinin satış geliri deprem bölgesi için ayrılacak!

Cumhuriyet tarihinin ilk toplu konut projesi olan Saraçoğlu Mahallesindeki konutların satışı için e-ihale süreci 1 Eylül günü sona eriyor. Satışlardan elde edilecek gelirler, deprem bölgesindeki inşa ve ihya çalışmaları için kullanılacak.

Vergi borcu olanlar için flaş gelişme! Merakla bekleniyordu! İşte alınan karar

Vergi borcu olan vatandaşların merakla beklediği karar alındı. Verilen cezaları ödeyen vatandaşlar için mutlu edici haber ilan edildi. Borç affı ile alakalı karar nedir? Merak edilen ayrıntılar haberimizde.

Naci Görür’den bölgedeki başlayan inşaatlar için uyarı! Sakın beton dökmeyin!

Büyük deprem felaketinin olacağı konusunda daha önce peş peşe uyarılarda bulunan ünlü jeolog Prof. Dr. Naci Görür, bu kez de deprem bölgesinde başlatılan inşaat çalışmaları için hayati bir uyarıda bulundu: Sakın beton dökmeyin!

Arama kurtarma çalışmaları için inşaat malzemeleri deprem bölgesine gönderiliyor!

Arama kurtarma ekiplerinin deprem bölgesinde kullanabilmesi için temin edilen 250 duvar kırıcı (hilti) ile 1 arazi aracı, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) askeri kargo uçağı ile Adana'ya gönderildi.

İstanbul depremi için ayrılan bütçe millet bahçelerinin gerisinde kaldı!

TOKİ’nin İstanbul’un üç farklı ilçesinde inşa ettireceği millet bahçeleri için ayrılan toplam kaynak, deprem güçlendirme çalışmaları için ayrılan 800 bin TL’yi geçti ve 96,8 milyon TL oldu.

Kentsel dönüşüm için yeni finansman çağrısı!

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, İzmir'de hayata geçecek kentsel dönüşüm çalışmaları için yeni finansman yaratılması gerektiğini dile getirdi.

Elazığ'da Abdulluhpaşa Mahallesi için kentsel dönüşüm ihalesi yapıldı!

Elazığ'a bağlı Abdullahpaşa Mahallesi'nde hayata geçirilen kentsel dönüşüm çalışmaları için ihale  gerçekleştirildi.

vergi uzlaşmaları için dilekçe Haberi

vergi uzlaşmaları için dilekçe

Vergi uzlaşma dilekçesi nasıl yazılır?

Kamu alacağının kısa sürede tahsilini sağlayan uzlaşma yolu, aynı zamanda mükellefin yargı sürecinde katlanacağı maliyetleri ve bürokratik işlemleri de ortadan kaldırıyor.


Vergide uzlaşma, mükelleflerin adlarına yapılan tarhiyatı yargıya intikal ettirmeden önce, vergi idaresi ile tahakkuk edecek vergi ve ceza hususunda anlaşmak için başvurabilecekleri idari bir çözüm yolu olarak ifade ediliyor.


Uzlaşma talebinin vergi/ceza ihbarnamesinin mükellefe tebliğ tarihini izleyen günden itibaren 30 gün içinde yapılması gerekiyor. Peki, vergi uzlaşma dilekçesi nasıl yazılır?


Vergi uzlaşma dilekçesi..


................ Vergi Dairesi 

Uzlaşma Komisyonu Başkanlığına

                               


Uzlaşma Talebinde Bulunanın

Adı ve Soyadı;

Açık Adresi;

Hesap Numarası;

Ev veya İş Telefonu;


Tebliğ Edilen İhbarnamenin

Düzenleme ve Tanzim Tarihi;

Cilt ve Sıra Numaraları;

İhbarname Tebliğ Tarihi;


Yukarıda ihbarnamenin tarih ve...