04 / 05 / 2024

vergi yapılandırmaları 2014

vergi yapılandırmaları 2014

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından vergi yapılandırmalarına dair iç genelge yayımlandı. Genelgede vergi yapılandırmaları ile ilgili esaslara yer veriliyor. İşte vergi yapılandırmalarına dair iç genelge 2014..

Vergi yapılandırmaları nereye ödenecek?

6552 sayılı Torba Yasası kapsamında bazı vergi ve alacaklara af geldi. Af kapsamında emlak ve çevre temizlik vergisi borçları da bulunuyor. Peki, vergi yapılandırmaları nereye ödenecek?

Aman kaçırmayın! Yapılandırmada son başvuru işte bu tarihte!

Türkiye Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı yapılandırma kanunu, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Peki vergi yapılandırma düzenlemesinden kimler faydalanacak, yapılandırmada başvuru süresi ne zaman sona erecek? İşte yanıtı...

Emlak vergisi borcu yapılandırma başvuruları bugün sona eriyor!

Milyonlarca gayrimenkul sahibi yakından ilgilendiren emlak vergisi için yapılandırmaları için son iki gün başvurular bugün sona eriyor.

Emlak vergisi borcu yapılandırma başvuruları yarın sona eriyor!

Gayrimenkul sahiplerini yakından ilgilendiren emlak vergisi için yapılandırmaları için son iki gün başvurular yarın sona eriyor.

Dikkat! SGK yapılandırmaları için son tarih!

Vergi ve diğer bazı borçların yapılandırılmasına ilişkin düzenlemeleri içeren 7326 sayılı Kanun'dan yararlanmak için başvuru süresi 30 Eylül tarihinde dolacak.

Dikkat! Vergi yapılandırması ve ödeme süresi uzatıldı!

7326 sayılı vergi yapılandırma kanununa ilişkin süre uzatımı gerçekleştirildi. Resmi Gazete'de yayınlanan karara göre başvuru ve ödeme süresi 1 ay uzatıldı.

Emlak vergisi yapılandırma ne zaman 2021?

Vergi yapılandırması son dakika gelişmeleri mecliste görüşmeler yapılamaya başlandığından beri araştırılıyordu. Peki emlak vergisi yapılandırması çıktı mı? Emlak vergisi yapılandırması ne zaman 2021? İşte tüm merak edilenler...

Vergi yapılandırmasında yapılması gerekenler!

Türkiye Sanayici ve İş Adamları Vakfı Vergi Platformu Başkanı Kumdakcı, yapılandırmadan faydalanmak isteyenlerin başvuru için yıl sonuna kadar vakti olduğunu söyledi.

Emlak vergisi yapılandırmaları için son gün 31 Aralık!

Türkiye Sanayici ve İş Adamları Vakfı (TÜSİAV) Vergi Platformu Başkanı C. Serkan Kumdakcı, emlak vergisi borcu olanların yapılandırma için 31 Aralık 2020'e kadar başvuruda bulunmaları gerektiğini açıkladı. 

Vergi yapılandırmasına 18 taksit imkanı getirilecek!

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, vergi yapılandırması teklifine ilişkin "Geniş bir yapılandırma teklifini vermiş olacağız. 18 taksit imkanı getirilecek." dedi.

Konut kredisini yapılandıranlara dikkat çeken çağrı!

Konut kredisi yapılandırmalarına yönelik çok sayıda yargı kararına rağmen bazı bankalar komisyon ya da erken ödeme tazminatı alıyor. Söz konusu ücretler için gerekli yasal mercilere başvurulması durumunda paralar geri iade ediliyor.

Konut kredisi yapılandırması nedir, nasıl hesaplanır?

Son dönemlerde konut kredisi yapılandırmaları ile aramalar oldukça arttı. Peki, konut kredisi yapılandırma nedir, nasıl hesaplanır? İşte merak edilen detaylar....

Melikgazi'de vergi yapılandırmasında 16 bin 142 kişi yararlandı!

Melikgazi Belediyesince geçmiş döneme ait borçların yapılandırılma süresinin 15 Ekim 2018 Pazartesi günü sona erdiğini hatırlatan Başkan Büyükkılıç, vatandaşların bu tarihten önce borçlarını yapılandırmak için Melikgazi Belediyesine müracaat ederek haktan yararlandıklarını dile getirdi.

Ankara'da vergi yapılandırması için 550 bin başvuru!

Kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanun kapsamındaki borçların peşin ve ilk taksit ödemesi için bugün son gün. Ankara Vergi Dairesi Başkanı İlhan Karayılan, düzenlemeyle ilgili açıklamalarda bulundu.

vergi yapılandırmaları 2014 Haberi

vergi yapılandırmaları 2014

Vergi yapılandırmalarına dair iç genelge 2014!

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından vergi yapılandırmalarına dair iç genelge yayımlandı. 26.11.2014 tarih ve  2014/2 Seri No.lu Bazı Alacakların 6552 Sayılı Kanun Kapsamında Yapılandırılmasına Dair İç Genelge’de; 6552 sayılı İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması ile Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanunun 73 üncü maddesinin uygulanmasına ilişkin açıklamalara yer veriliyor.


T.C.

MALİYE BAKANLIĞI

Gelir İdaresi Başkanlığı

Sayı : 87893753-010.06.01.[36-05]-115059  

Konu  : BAZI ALACAKLARIN 6552 SAYILI KANUN KAPSAMINDA YAPILANDIRILMASINA DAİR İÇ GENELGE

(Seri No: 2014/2)


................. VALİLİĞİNE

(Defterdarlık: Gelir Müdürlüğü)

.............. VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞINA



6552 sayılı İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması ile Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanunun 73 üncü maddesinin uygulanmasına ilişkin olarak aşağıdaki açıklamaların yapılmasına gerek görülmüştür.


A-BAŞVURULARA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR

Bilindiği gibi, 6552 sayılı...