04 / 05 / 2024

vergide indirim

vergide indirim

Maliye Bakanlığı’nın bir süredir üzerinde çalıştığı pakete göre vergisini düzenli ödeyenlere yüzde 1 civarında indirim uygulanması planlanıyor.

Kira beyannamesi nasıl verilir? Evi kirada olanlara vergide indirim müjdesi: Kira gelir vergisi ödeme 2024!

Kira geliri elde edenlerin beyanname vermesi ve kira geliri vergisi ödemesi için kritik süreç başladı. Bu ay ev sahiplerinin bunu yapması gerekiyor. Peki kira beyannamesi nasıl verilir? İşte kira gelir vergisi ödeme 2024! 

Devlet vergide indirim yapma kararı aldı! Vergi indiriminden kimler yararlanacak hangi gelirler vergiden muaf olacak?

Devlet Türkiye'nin sıcak para ihtiyacını karşılamak ve döviz girdilerini artırmak amacıyla yurt dışına ihracat yapan firmalardan kesilen Kurumlar Vergisi'nde indirim yapma kararı aldı. Ayrıca kur farkı faiz ve benzeri gelirler kurum kazancı kapsamına alındı.

İngiltere'de ev fiyatları rekor seviyeye geldi!

İngiltere'de Maliye Bakanı'nın vergide indirim süresinin uzatılacağı haberlerinin ardından konut satışları arttı. Konuta olan talebin artmasıyla fiyatlar da rekor seviyeye ulaştı. 

Ev sahipleri dikkat! Vergide indirim fırsatı!

2021 yılı ile birlikte yeni bir vergilendirme dönemi başladı. Eğer vergi öderken bazı püf noktalarını bilirseniz indirimlerden yararlanarak daha az ödeme imkanından yararlanabilirsiniz.

İndirimli çevre temizlik vergisi 2021!

Çevre temizlik vergisi, belediyelerin sunmuş olduğu çevre temizlik hizmeti için ödeniyor. Vergide indirim uygulaması da bulunuyor. İşte indirimli çevre temizlik vergisi 2021 uygulaması...

Evi olmayana çifte destek!

2020 yılı programında yer alan tasarıya göre, ilk konutunu alacaklara devlet, vergide indirim yapacak. Bankalar da konut kredisi faizinde avantajlı oranlar sunacak.

İndirimli çevre temizlik vergisi 2019!

Çevre temizlik vergisi, belediyelerin sunmuş olduğu çevre temizlik hizmeti için ödeniyor. Vergide indirim uygulaması da bulunuyor. İşte indirimli çevre temizlik vergisi uygulaması 2019...

Kira gelirinin tespitinde indirilecek giderler 2018!

Kira gelir vergisi beyanname sürecinde mükellefler gider yöntemlerinden birini seçerek vergide indirim yapabiliyor. İşte kira gelirinin tespitinde indirilecek giderler 2018..

Kira gelir vergisi gerçek gider indirimi 2018!

Kira gelir vergisi beyanname sürecinde gerçek ya da götürü gider yöntemi seçilerek vergide indirim yapılabiliyor. Peki, kira gelir vergisi gerçek gider indirimi 2018 ne kadardır?

Çevre ve temizlik vergisi indirimleri 2017!

Çevre ve temizlik vergisi, kullanımda olan konut ve işyerleri için ödeniyor. Vergide indirim uygulaması da bulunuyor. Peki, çevre ve temizlik vergisi indirimleri 2017 nelerdir?

Kira gelir vergisi indirimleri 2017!

Kira gelir vergisi beyan döneminde elde edilen gelirin safi tutarı iki farklı şekilde tespit edilebiliyor. Seçilecek yöntemler ile vergide indirim yapılabiliyor. İşte kira gelir vergisi indirimleri 2017..

Vergide indirim şartları!

Sözcü Gazetesi köşe yazarı olan Nedim Türkmen bugünkü yazısında vergi ve vergi indiriminden bahsetti. İşte o haber...

Vergide 5 müjde!

Vergide incelemeler 3 yıla düşecek, ceza yükü hafifleyecek. Vergiyi düzenli yatırana indirim yapılırken,işi bozulanlara taksit imkanı getirilecek. Pişmanlık ödemesi uygulanacak.

vergide indirim Haberi

vergide indirim

Maliye Bakanlığı yeni bir paket hazırlıyor. Bu paketle mükellef haklarını güçlendirmek, vergi denetiminde iyileştirmeler yapmak, yeni yapılandırmaların önüne geçmek ve vergisini düzenli ödeyenlere de bonus yani indirim vermeyi planlıyor.


İNDİRİMDE KISTAS BÜTÇEYE YÜK

Maliye Bakanlığı’nın hazırlıklarını yaptığı yeni pakette iyi niyetli, gönüllü uyum gösteren mükelleflere daha fazla destek verilecek. Ödemeyenler için de caydırıcı tedbirler getirilecek. Maliye Bakanı Naci Ağbal geçtiğimiz günlerde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verirken, düzenli vergisini ödeyenlere bonus, denetim sırasında yardım eden mükelleflere de indirim düşündüklerini söylemişti. Maliye Bakanlığı’nın yıllardır getirilen her yeniden yapılandırma paketi sırasında eleştiri konusu yapılan düzenli vergisini ödeyenlere bonus uygulaması için senaryo çalışmaları yaptığı belirtildi. Bonus uygulaması vergisini düzenli ödeyenler için indirim olarak gündeme gelecek. Bunun için öncelikle gelir ve kurumlar vergisi mükellefleri arasında vergisini...