09 / 05 / 2024

verisel eksik gayrimenkul

verisel eksik gayrimenkul

Eva Gayrimenkul Değerleme Genel Müdür'ü Cansel Turgut Yazıcı ülkemizde verisel eksikleri ve bunun gayrimenkul sektörüne etkilerini yazdı...

As İnvest Gayrimenkul Geliştirme Anonim Şirketi kuruldu!

As İnvest Gayrimenkul Geliştirme Anonim Şirketi Kadıköy’de  50 bin TL sermaye bedeli  ile Muhammet Salih Eksik, Hüseyin Çıkrıkcıoğlu, Selim Eksik tarafından kuruldu.

Gayrimenkul alırken tapu harcına dikkat! Nasıl hesaplanır?

Gayrimenkul satın alırken yüzde 25 ceza ödememek için tapu harcının eksiksiz yatırılması gerekiyor. Peki tapu harcı hangi değer üzerinden ve hangi oranda hesaplanır? Nereye ödenir ve eksik ödenirse sonuçları ne olur? İşte ayrıntılar...

8 soruda gayrimenkul satış vaadi sözleşmeleri!

Avukat Taha Hüseyin Çebi, Emlakkulisi.com okurları için ''Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesinde eksik iş ve ayıplı itfa kavramları ile alıcının ayıplı ifa kapsamında talepleri ve Yargıtay kararlarını'' kaleme aldı. İşte o yazı...

Gayrimenkul satışında vergi kaybı 6-7 milyar dolar!

Coldwell Banker Türkiye Ülke Başkanı Taş, " Türkiye genelinde gayrimenkul devirlerinde eksik beyan edilen veyan beyan edilmeyen gerçek değerler nedeniyle bir yılda oluşan tapu harcı, KDV ve gelir vergisi kaybı 6-7 milyar dolarları buluyor" dedi...

Yeni Gimat GYO'nun eksik işçilik bildirim sürecinde son durum!

Yeni Gimat Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın eksik işçilik bildirimine ilişkin süreç halen devam ediyor...

Yeni Gimat GYO'dan eksik işçilik bildirimi açıklaması!

Yeni Gimat Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 'nın 2016 yılındaki özel durum açıklamasına istinaden, eksik işçilik bildirimine ilişkin süreç halen devam ediyor. 

Yeni Gimat GYO'dan eksik işçilik bildirimi!

Yeni Gimat Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, eksik işçilik bildirimine ilişkin sürecin hala devam ettiğini KAP'ta açıkladı.

Yeni Gimat GYO Sosyal Güvenlik Kurumu eksik işçilik bildirimi!

Yeni Gimat Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı'ndan alınan Sosyal Güvenlik Kurumu Eksik İşçilik Bildirimini yayınladı.

Kiracının kirayı eksik ödemesi halinde ne yapılır?

Gayrimenkul kiralamalarında mal sahipleri ile kiracılar arasında birtakım sorunlar yaşanabiliyor. Peki, bu durum karşısında mal sahibinin hakları nelerdir? Kiracının kirayı eksik ödemesi halinde ne yapılır?

Tapu harcı eksik beyan cezası ne kadar 2015?

Tapu işlemlerinde gayrimenkulün gerçek alım bedelinin beyan edilmesi harcın bu tutar üzerinden hesaplanması gerekiyor. Tapuda yapılan yanlış beyanın tespiti halinde eksik beyan cezası ödeniyor. Tapu harcı eksik beyan cezası ne kadar 2015?

Gayrimenkul alırken tapuda nelere dikkat edilmeli?

Birikimlerini gayrimenkul alarak değerlendirmek isteyen küçük yatırımcıları tapu aşamasındaki pürüzlere dikkat çeken Mustafa Baygan, “Eksik ya da gerçek dışı evrak sizi hayal kırıklığına uğratmasın. Konut alırken acele etmeyin” uyarısında bulundu.

Eksik beyan edilen tapu harcı cezası!

Gayrimenkul devir ve iktisaplarında tapu harcı, emlak vergisi değerinden az olmamak üzere, beyan edilen devir ve iktisap bedeli üzerinden hesaplanıyor. Peki, eksik beyan edilen tapu harcı cezası ne kadar?

Tapu harcının eksik yatırılması cezası 2015!

Gayrimenkul devrinde tapu harcı, beyan edilen devir ve iktisap bedeli üzerinden binde 20 oranında hesaplanıyor. Bunu eksik beyan edenlerden belli cezalar kesiliyor. İşte tapu harcının eksik yatırılması cezası 2015...

verisel eksik gayrimenkul Haberi

verisel eksik gayrimenkul

Dünya küçülüyor çünkü globalleşiyor,  gayrimenkul sektörü de bu globalleşmeden payına düşeni alıyor. Daralan pazarlarına alternatif arayan yabancı yatırımcılar, her geçen gün ülkemizin gelişmekte olan ekonomisiyle daha fazla ilgileniyorlar. Gelişen dünya dinamiklerine yakın bir tempo yakalamak için, yurtdışında gayrimenkul pazarları bizden farklı neler yapmışlar, nasıl büyümüşler incelemeli ve kendimize buna göre çekidüzen vermeliyiz. Peki, küçülen dünya dinamikleri içindeki yasa düzenleyiciler gayrimenkul sektörünün standardizasyonu için neler yapmalı ki ülkemiz büyükler liginde oynamaya başlayabilsin?


Globalleşen dünyadaki pazarları incelediğimizde göreceğimiz en temel ortak özellik, tamamen son kullanıcı odaklı, kayıt altına alınmış şeffaf piyasalar ve sistemler olacaktır.  Bugün AB ülkelerinde tüm inşaat sektörü, alt dallarıyla verilerin işlenebildiği, kayıt altına alınmış şeffaf piyasalardan oluşmaktadır. Gayrimenkullerin alım satım fiyatları, tapu kayıtlarıyla paralel olup net bir şekilde istatistiği...