09 / 05 / 2024

verisel eksiklik

verisel eksiklik

Eva Gayrimenkul Değerleme Genel Müdür'ü Cansel Turgut Yazıcı ülkemizde verisel eksikleri ve bunun gayrimenkul sektörüne etkilerini yazdı...

EYT'de aylık bekleyenler dikkat. 1 TL detayı açıklandı. Emekli maaşları kesildi

Emeklilikte Yaşa Takılanlar yasasını bekleyenler sonunda muratlarına erdi. Ancak 1 TL detayı hakkında yapılan açıklama bazı emeklileri şok etti. Çünkü onlarda böyle bir eksiklik varsa emekli maaşları hesaplarına yatmayacak.

İş arayanların şans ayağına geldi! Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı duyurdu! Başvurular bitmeden hemen bakın!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına personel alımı yapılacak. Bakanlık bünyesinde meydana gelen eksiklik gidilecek. İşte detaylar!

Bir çok konuda eksiklik gideriliyor! Windows 11 Android Sistem Performansı İyileşiyor! 

Microsoft, Windows 11 Android sistemi üzerinde iyileştirmeler yapmaya devam ediyor. Gerekli testler tamamlandıktan sonra yenilikler tüm kullanıcıların kullanımına sunulacaktır.

Kurbanlık alacaklar dikkat! Koyunda bu eksiklik varsa arkanıza bile bakmadan kaçın

Kurban Bayramı'nın gelmesiyle birlikte ibadetlerini yerine getirecek vatandaşlar da koyun ve dana alımlarını sürdürüyor. Kurbanlık alacak vatandaşlara yapılan uyarıda, hayvanın bir kulağının dahi eksik olması durumunda dahi satın alınmaması tavsiye edildi.

Kent merkezlerinde konutta arz eksikliği var!

Türkiye'de son zamanlarda konut arzındaki eksiklik gündemdeki yerini koruyor. Peki, sektörde son durum ne? En çok hangi bölgelerde arz eksikliği var? 

İzmir deprem konutlarının inşası 1 ay içinde başlayacak!

AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, İzmir depremine ilişkin olarak yaptığı açıklamada "Devletimiz, bütün kurum ve kuruluşlarıyla oradaydı, hiçbir eksiklik hissedilmedi. Bir ay içinde de deprem konutlarının yapımına başlanacak." diye konuştu.

Müteahhite yaptırılan evde eksiklik varsa ne yapılabilir?

Posta yazarı Tamer Heper '2014’te arsamızı müteahhide verdik ve yapılan eve 2015’te taşındık. Ancak ana kapının demir kapı olarak yapılması gerekiyorken, hâlâ yapılmış değil. Bunun için müteahhide başvuruda gecikmiş olabilir miyiz?' sorusunu yanıtladı.

İstanbul Havalimanı metrosu 2020 sonunda açılıyor!

Metronun olmadığı havalimanının eksik olduğunu ifade eden İGA’nın CEO’su Kadri Samsunlu, "Ben de isterdim, metro olmasını. Evet, eksiklik. Bu sene sonunda açacağız." dedi...

Gebze-Halkalı hattının çalışmasını etkileyecek hiçbir eksiklik yok!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Necdet Sümbül, "Yarın açılacak Gebze-Halkalı hattıyla ilgili iddiaların doğru olmadığını, bu hattın çalışmasını etkileyecek hiçbir eksikliğin olmadığını belirtmek istiyoruz." diye açıklama yaptı. 

Birikmiş proje stokunun tamamlanması için 408 milyar lazım!

Türkiye’de birikmiş proje stokunun tamamlanması için ilave 408,4 milyar TL'ye ihtiyaç var. Söz konusu kaynakta eksiklik olmazsa projeler 4-6 yılda tamamlanabilecek. 3 bin 212 projenin 17,8 milyar TL tutarındaki 859 adedi bu sene içinde bitirilecek.

Gayrimenkul sektöründe görünmeyen emlakçılık zırhı!

GDR Danışmanlık Genel Müdürü Cüneyt Güder, "Piyasada  faaliyet gösteren emlak pazarlama firmalarının yüzde 90’a yakını, satış pazarlama sistem eksikliği, yönetimsel eksiklik, koçluk ruhu eksikliği nedeniyle çok ciddi sıkıntı içindeler." diyor...

İmar barışını güncelleme!

İmar barışı başvurusu esnasında eksiklik veya hata yapmış olan vatandaşların önceden yapamadığı güncelleme işlemi 9 Ağustos tarihi itibari ile başladı..

İmar barışı başvurularında güncelleme nasıl olacak?

İmar barışı başvurularında eksiklik veya hata yapmış olan vatandaşların beklediği "Güncelleme" komutu sisteme eklendi. Peki, imar barışı başvurularında güncelleme nasıl olacak?

verisel eksiklik Haberi

verisel eksiklik

Dünya küçülüyor çünkü globalleşiyor,  gayrimenkul sektörü de bu globalleşmeden payına düşeni alıyor. Daralan pazarlarına alternatif arayan yabancı yatırımcılar, her geçen gün ülkemizin gelişmekte olan ekonomisiyle daha fazla ilgileniyorlar. Gelişen dünya dinamiklerine yakın bir tempo yakalamak için, yurtdışında gayrimenkul pazarları bizden farklı neler yapmışlar, nasıl büyümüşler incelemeli ve kendimize buna göre çekidüzen vermeliyiz. Peki, küçülen dünya dinamikleri içindeki yasa düzenleyiciler gayrimenkul sektörünün standardizasyonu için neler yapmalı ki ülkemiz büyükler liginde oynamaya başlayabilsin?


Globalleşen dünyadaki pazarları incelediğimizde göreceğimiz en temel ortak özellik, tamamen son kullanıcı odaklı, kayıt altına alınmış şeffaf piyasalar ve sistemler olacaktır.  Bugün AB ülkelerinde tüm inşaat sektörü, alt dallarıyla verilerin işlenebildiği, kayıt altına alınmış şeffaf piyasalardan oluşmaktadır. Gayrimenkullerin alım satım fiyatları, tapu kayıtlarıyla paralel olup net bir şekilde istatistiği...