15 / 05 / 2024

vezirköprüde yangın mı çıktı

vezirköprüde yangın mı çıktı

Samsun Vezirköprü'deki Tarihi Taşhan'da yangın çıktı. Vezirköprü ilçesinde Osmanlılar tarafından 15. yüzyılda yaptırıldığı bilinen ve 2007 yılında restorasyonu tamamlanan Tarihi Taşhan, çıkan yangında hasar gördü.

Kocaeli yerinde dönüşüm için uygun değil: Alan bazlı dönüşüm şart!

İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi Başkanı Ali Akgün, Kocaeli'deki kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili konuştu ve Kocaeli'de dönüşümün nasıl yapılması gerektiğini açıkladı. 

Samsun Vezirköprü'de yeni yapılan hastane için dökülüyor iddiası!

Samsun Vezirköprü'de 2014'te inşa edilen devlet hastanesi yaklaşık 3 ay önce hizmete sunuldu. Hastanenin son halini görüntüleyen CHP İlçe Başkanı Onur Bayburtlu, "Hastanenin tavanında akma, duvar ve merdivenlerde çatlaklar var. Tavan alçı kaplamaları kırılmış" diye konuştu.

Başakşehir Kayaşehir'de dönüşüm başlıyor!

Başakşehir Belediyesi tarafından Kayaşehir'de kentsel dönüşüm çalışmaları başlıyor. Başakşehir'in ilk kentsel dönüşüm projesinde hak sahipleri önceki gün belirlendi. 

Avcılar ve Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm hızlandı!

1999 Marmara depreminden en çok etkilenen ilçelerden biri Avcılar olmuştu. Avcılar Belediye Başkanı Av. Turan Hançerli, ilçede kentsel dönüşümü hızlandırdı. Büyükçekmece'de de yapılar en az Avcılar kadar riskli durumda, o ilçede de dönüşüm hızlandırıldı.

Samsun Vezirköprü itfaiye binasının inşaatı tamamlandı!

Samsun Vezirköprü'de inşa edilen itfaiye binanın yapımı tamamlandı. İtfaiye binasının yakın zamanda hizmete girmesi bekleniyor. 

Beylicium AVM'de yangın!

İstanbul Beylikdüzü'nde yer alan Beylicium AVM'de yangın çıktı. Olay yerine iftaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Zeytinburnu ve Kağıthane'de dönüşüm başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Zeytinburnu'nda "Telsiz'de ve Merkezefendi'de toplam 1204 konut ve 219 iş yerini yapıp en kısa zamanda teslim edeceğiz" dedi ve Kağıthane'deki dönüşüm projesinde ise 688 konut ve 57 iş yeri yapılacağını belirtti...

Fikirtepe'de dönüşüm için boşaltılan evler 400 liraya kiralanıyor!

Ülke gündemi deprem olsa da her an yıkılacak evlerde yaşam maalesef devam ediyor.  İstanbul Fikirtepe’de kentsel dönüşüm için boşaltılan konutları yabancılar 400-500 liraya kiralıyor. Harabe evler kiraların düşük olması sebebiyle tercih ediliyor. 

TOKİ Samsun Vezirköprü'de 53 konut başvuruları başladı!

TOKİ Samsun Vezirköprü Nalbantlı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesindeki 53 adet konut satışa çıkarıldı. Fiyatlar 158 bin 792 liradan başlıyor...

Kocaeli Darıcapark AVM'de yangın çıktı!

Kocaeli'de yer alan Darıcapark AVM'de yangın çıktı. İtfaiye ekipleri, yaklaşık 3,5 saat süren çalışmaların ardından yangını söndürdü... 

TOKİ Samsun Vezirköprü'de 264 konutu satıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ)  Samsun Vezirköprü'de 264 konutu açık artırma ile satışa çıkardı...

TOKİ'den Samsun Vezirköprü'de satılık 26 iş yeri!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ)  Samsun Vezirköprü'de 26 iş yerini açık artırma ile satışa çıkardı...

Nilüfer'de dönüşüm mağdurlarının sorunları çözülecek!

CHP'nin Nilüfer Belediye Başkan Adayı Turgay Erdem, Nilüfer'de kentsel dönüşüm mağdurlarının sorunlarının çözüleceğini açıkladı. 

vezirköprüde yangın mı çıktı Haberi

vezirköprüde yangın mı çıktı

Samsun'un Vezirköprü ilçesindeki Tarihi Taşhan, çıkan yangın sonucu büyük ölçüde hasar gördü.

Tarihi yapıda sabaha karşı elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangına Vezirköprü ve Havza belediyeleri itfaiye ekipleri ile Vezirköprü Orman İşletme Müdürlüğünün arazöz ekipleri müdahale etti.


Restorasyonun ardından üst katları otel olarak kullanılan tarihi binada kalanlar tahliye edildi, emniyet güçleri çevrede güvenlik önlemi aldı. Söndürme çalışmaları sırasında dumandan etkilenen itfaiye erine olay yerinde bulunan sağlık personeli müdahale etti. 


Yaklaşık 3 saatlik çalışma ile kontrol altına alınan yangında soğutma çalışmaları sürüyor. Yangın sonucu tarihi yapıda büyük çaplı hasar oluştu.


Üst bölümünde otel, alt katlarında restoran ile dükkanların bulunduğu tarihi yapı, kaybolmak üzere olan el sanatlarının yaşatılmaya çalışıldığı bir...