05 / 05 / 2024

Vezirköprüye yeni imar planı

Vezirköprüye yeni imar planı

Vezirköprü Belediyesi yeni imar planı hazırlanması için İller Bankası'na yetki verdi. İmar planlarının 20-25 yıl arayla revize edilmesine ihtiyaç duyulduğu ve önceki imar planının 1994 yılında hazırlandığı kararda belirtildi.

3'üncü köprüye demiryolu hazırlığı!

Birleşik Arap Emirlikleri fonu ADQ, ile Türkiye yeni ulaşım yolu projesi için harekete geçti. Aktarılan son dakika bilgisine göre, Türkiye-BAE arasında 3. köprüye demiryolu projesini görüşüyor.

Samsun Vezirköprü'de yeni yapılan hastane için dökülüyor iddiası!

Samsun Vezirköprü'de 2014'te inşa edilen devlet hastanesi yaklaşık 3 ay önce hizmete sunuldu. Hastanenin son halini görüntüleyen CHP İlçe Başkanı Onur Bayburtlu, "Hastanenin tavanında akma, duvar ve merdivenlerde çatlaklar var. Tavan alçı kaplamaları kırılmış" diye konuştu.

Yeni imar yasası 2021!

İmar Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi ile riskli yapıların yıkımı için süreç yeniden düzenlenecek. İşte yeni imar yasası 2021...

İzmir Çiğli’ye 21 milyonluk yeni imar yolu yatırımı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli’de 3.2 kilometrelik yeni imar yolu ile 21 milyon liralık yatırım gerçekleştirdi. Şubat ayında başlayan ve yüzde 60’ı tamamlanan çalışmaların ekim sonunda tamamlanması planlanıyor.

Yıldırım yeni imar yollarıyla değerleniyor!

Yıldırım Belediyesi, ilçeyi yeni ve modern bir görüntüye kavuşturmak amacıyla devam ettirdiği kentsel dönüşüm projelerinin yanı sıra kentte yeni imar yolları da açıyor.

Balıkesir'de yeni imar planları gündemde!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu şehirde, imar mağduriyetlerinin giderilmesi, yeşil alan gibi sosyal hayatı etkileyen yaşam alanlarının çoğaltılması için yeni imar planlarını gündemine aldı.

TOKİ'den Karabük Taşköprü'ye yeni proje!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Karabük'ün Taşköprü'ye 310 konutluk bir proje inşa edilecek. Projenin 500 günde tamamlanması bekleniyor.

Manisa Çatalköprü'ye yeni köprü!

Manisa Çatalköprü'deki 4 metre genişliğinde olan ve yaya geçişine uygun olmayan eski köprü yıkıldı ve yerine 10 metre genişliğinde ve yaya güvenliğinin de sağlandığı yeni köprü yapıldı.

Gebze Sultanorhon yeni imar bekliyor!

Gebze Sultanorhan Mahallesi'nde çarpık yapılaşmanın artması vatandaşları rahatsız ediyor. Bu mahallede yaşayan vatandaşlar yeni imar planının olmamasına tepki gösteriyor.

Edirne'ye yeni gençlik parkları geliyor!

Edirne Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından geliştirilen “Edirne Gençlik Parkları Projesi” ile Edirne'ye yeni gençlik parkları kazandırılacak.

Osmaniye'nin yeni imar planı askıda!

OSMANİYE Belediye Meclisi tarafından onaylanan kentin yeni imar planı askıya çıkarıldı. Yeni imar planı için 8 bin hektar alanda harita çalışması, jeolojik ve jeoteknik etüt yapıldı.

Alanya'ya yeni imar yolları!

Altyapı, kaldırım, asfalt, yeni yol ve köprü gibi onlarca çalışmayı bir arada sürdüren Alanya Belediyesi, merkez mahallelerde de trafik yoğunluğunu azaltmak için yeni imar yolu ve iyileştirme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Elazığ’ın yeni imar revizyonu çalışmalarına tepki geldi!

Elazığ’ın yeni imar revizyonu çalışmalarına muhalefetten tepki geldi. Revize planı içerisinde usulsüzlüklerin yapıldığını iddia eden Elazığ Belediye MHP Meclis Üyesi Osman Dilek, Belediyeyi topa tuttu.

Vezirköprüye yeni imar planı Haberi

Vezirköprüye yeni imar planı

Vezirköprü Belediyesi yeni  imar planı hazırlanması için İller Bankası'na yetki verdi. İmar planlarının 20-25 yıl arayla revize edilmesine ihtiyaç duyulduğu ve önceki imar planının 1994 yılında hazırlandığı belirtilen kararda Vezirköprü'nün 320 hektar civarında büyüdüğü belirtildi. 


15 Temmuz'da yapılan olağanüstü toplantıda alınan kararda, daha önce 870 ha büyüklüğünde olan ilçenin imar planına 320 ha daha ilave edilerek yeniden revize edilmesi kararı alındı.  Kararda imar planı içerisinde kalan 3. derece Arkeolojik Sit alanı planlarının da yapılarak Samsun Büyükşehir ile koordineli olarak imar planı hazırlanması için İller Bankası'nın  yetkilendirilmesine karar verildi. 


Vatandaş...