08 / 05 / 2024

villa imarlı arsaya müstakil ev yapılır mı

villa imarlı arsaya müstakil ev yapılır mı

Bir alanın imar izni ile ilgili bilgiler, imar durumu belgesinden görülebiliyor. Kimi alanlar, imar planlarında "Villa imarı" olarak gözüküyor. Peki, villa imarı ne demek? Villa imarlı arsa ne demek?

Denize sıfır, villa imarlı Boğaziçi Arsa Lapseki projesi satışta! Bu haftaya özel yüzde 5 indirim fırsatı!

Boğaziçi Arsa Çanakkale Lapseki projesi satışa çıktı. Bu haftaya özel satışlarda yüzde 5 indirim uygulanacak. Peki, Boğaziçi Arsa Lapseki projesi ne kadar, kaç TL?

Ucuz konut için ihaleye çıkılsın teklifi! Hükümetin önerisi sonrasında gündeme geldi

Hükümetin konut krizini aşmak için hazine arazilerini imarlı arsaya dönüştürme planı ortaya çıktı. Konut üretimi önünde en büyük engel yeterli arsa olmaması ve arsa fyatlarının yüksekliği olarak gösteriliyor. Sektör sorunu aşmak için çareler arıyor.

Tapunun imarlı olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Arsaya yatırım yapmak isteyen kimseler genellikle imarlı arsa satın almak istiyor. Peki, tapunun imarlı olup olmadığı nasıl anlaşılır? İşte detaylar...

Ticari imarlı arsaya ev yapılır mı?

Yeşil Vadi Arsa Ofisi Genel Müdürü Emin Ertuğrul, hem ticari hem konut amaçlı kullanıma izin veren imar planlarına dikkat çekerek, “Bu tip arsalara konut yapılabilir. Nitekim alt katlarında dükkan, üst katlarında konut bulunan binalar bu kapsamda değerlendirilir” dedi.

Parselasyon yapılan arazi imarlı arsaya dönüşür!

Gayrimenkul Danışmanı Mehmet Adak, ''Parselasyon İşlemleri; İfraz, Tevhid, Tahsis ve Dop'' konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Mehmet Adak'ın yazısı...

Ankara Golfkent'teki 26 imarlı arsanın fiyatı düştü!

Turyap Holding, Ankara Golfent'te bulunan konut, villa, işyeri, otel, okul ve hastane imarlı 26 arsayı satıyor. Satışa sunulan arsaların fiyatları ise yüzde 50 düştü.

TOKİ Küçükçekmece Kartaltepe arsasına 324 milyon TL teklif!

TOKİ Küçükçekmece Kartaltepe Mahallesi arsa sarışı karşılığı gelir paylaşım işi ihalesinin ikinci oturumu gerçekleştirildi. 20 bin 776,34 metrekarelik ticaret imarlı arsaya en yüksek teklif Torkam İnşaat ile Nar İnşaat'tan 324 milyon TL olarak geldi.

Şile'de emlak sektörü hareketli!

Şile'de emlak dünyası oldukça hareketli. Özellikle arsa alımları revaçta. Bölgede villa imarlı arsalara da turizm imarlı arsalara da talep yoğun. Fiyatlara gelince... Denize yaklaştıkça arsa fiyatları artıyor.

Bursa YOSAB'daki tarla alanları sanayi imarlı arsaya dönüştürüldü!

Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, Yenişehir Organize Sanayi Bölgesi'nin (YOSAB) 2. uygulama alanındaki tarla vasfındaki arsaların sanayi imarlı arsa vasfına dönüştürme çalışmasının tamamlandığını bildirdi.

Sanayi imarlı arsaya ne yapılabilir?

Bir arsanın sanayi imarlı olup olmadığı ilgili belediyenin imar biriminden öğrenilebiliyor. Peki, arsanın sanayi imarlı olduğunu düşünelim. Sanayi imarlı arsaya ne yapılabilir? Sanayi imarlı arsaya ev yapılabilir mi?

Villa imarı ne demek?

Bir alanın imar izni ile ilgili bilgiler, imar durumu belgesinden görülebiliyor. Kimi alanlar, imar planlarında "Villa imarı" olarak gözüküyor. Peki, villa imarı ne demek? Villa imarlı arsa ne demek?

Bir villa ne kadara mal olur?

Villalar genelde kent dışında veya yazlık bölgelerde bulunan müstakil evler olarak karşımıza çıkıyor. Peki, bu konumdaki bir arsaya villa nasıl yapılır? Bir villa ne kadara mal olur?

Ticari imarlı arsaya neler inşa edilebilir?

Arsa kullanımları; konut imarlı, ticari imarlı ve karma imarlı olarak karşımıza çıkıyor. İmar görmüş tarlaya konut arsası, ticari arsa arsa deniyor. Peki, ticari imarlı arsaya neler inşa edilebilir?

villa imarlı arsaya müstakil ev yapılır mı Haberi

villa imarlı arsaya müstakil ev yapılır mı

Villa imarı ne demek?

Bir alanın imar izni ile ilgili bilgiler, imar durumu belgesinden görülebiliyor.


İmar durumu herhangi bir arsanın söz konusu bölgenin imar planına ve imar yönetmeliğine göre nasıl kullanılabileceğinin sınırlarını gösteriyor.


Kimi alanlar, imar planlarında "Villa imarı" olarak gözüküyor. Peki, villa imarı ne demek? Villa imarlı arsa ne demek?


Villa alanı imarı, yerleşme ve gelişme alanlarında villa kullanımına yönelik olarak planlanan alanlar oluyor. Bu alanlarda kat izni sınırlı olup, genelde 2 - 2,5 katlı olarak inşa edilmesine izin veriliyor. Ancak bu durum belediyeden belediyeye değişkenlik gösteriyor.


Eğer arsa 300 metrekare iki katlı taks 0,30 kaks 0,60 ise; bu durumda taban alanı 90 metrekare kat alan toplamı 180 metrekare oluyor. Bu tür arsalar villa imarı olarak biliniyor.


Ancak 500 metrekare 3 kat arsa taks...