05 / 05 / 2024

villa maliyeti hesaplama

villa maliyeti hesaplama

Villalar genelde kent dışında veya yazlık bölgelerde bulunan müstakil evler olarak karşımıza çıkıyor. Peki, bu konumdaki bir arsaya villa nasıl yapılır? Bir villa ne kadara mal olur?

İnşaat maliyeti hesaplama formülü 2023! İnşaat maliyeti nasıl hesaplanır? İnşaat maliyetleri ne kadar 2023?

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan  inşaat metrekare maliyet bedelleri, 2023 yılında inşaat türlerine göre yapılacak maliyet hesaplamalarında kullanılacak. Peki, inşaat maliyetleri nasıl hesaplanıyor? İşte inşaat maliyeti hesaplama formülü 2023... 

İnşaat maliyeti hesaplama formülü 2022!

Geçtiğimiz günlerde açıklanan inşaat metrekare maliyet bedelleri, 2022 yılında inşaat türlerine göre yapılacak maliyet hesaplamalarında kullanılacak. Peki, inşaat maliyetleri nasıl hesaplanır? İşte inşaat maliyeti hesaplama formülü 2022...

İnşaat metrekare maliyeti hesaplama 2021!

İnşaat metrekare maliyet bedelleri, 2021 yılında inşaat türlerine göre yapılacak maliyet hesaplamalarına göre hesaplanacak. Peki, inşaat maliyeti nasıl hesaplanır? İşte inşaat metrekare maliyeti hesaplama 2021...

İnşaat metrekare birim maliyeti nasıl hesaplanır?

İnşaat metrekare maliyet bedelleri, 2021 yılında inşaat türlerine göre yapılacak maliyet hesaplamalarına göre hesaplanacak. Peki, inşaat maliyeti nasıl hesaplanır? İşte inşaat maliyeti hesaplama formülü 2021...

İnşaat maliyeti hesaplama formülü 2021!

İnşaat metrekare maliyet bedelleri, 2021'de inşaat türlerine göre yapılacak maliyet hesaplamalarında kullanılacak. Peki, inşaat maliyeti nasıl hesaplanır? İşte inşaat maliyeti hesaplama formülü 2021...

İnşaat maliyeti hesaplama formülü 2020!

İnşaat metrekare maliyet bedelleri, 2020'de inşaat türlerine göre yapılacak maliyet hesaplamalarında kullanılacak. Peki, inşaat maliyeti nasıl hesaplanır? İşte inşaat maliyeti hesaplama formülü 2020...

6 katlı bina maliyeti 2019!

2019 yılında 6 katlı bir bina inşaatı için ortalama ne kadara mal olacak? İşte inşaat maliyetleri ve 6 katlı bina maliyeti hesaplama örneği..

4 katlı bina maliyeti 2019!

2019'da 4 katlı bir bina yapımı ne kadara mal olacak? Betonarme ve 1. sınıf inşaat olarak hayata geçirilecek yapının inşaat maliyeti ne kadar hesaplanacak? İşte hesaplama örneği..

İnşaat metrekare maliyeti hesaplama 2019!

2019 yılında uygulanacak konut inşaat maliyet bedelleri Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca tespit edildi..

İnşaat maliyeti hesaplama formülü 2019!

İnşaat metrekare maliyet bedelleri, 2019 yılında inşaat türlerine göre yapılacak maliyet hesaplamalarında kullanılacak. Peki, inşaat maliyeti nasıl hesaplanır? İşte inşaat maliyeti hesaplama formülü 2019..

Bina inşaat maliyeti hesaplama 2019!

2019 yılında uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri açıklandı. İşte bina inşaat maliyeti hesaplama 2019 örneği..

Villa inşaat maliyeti 2019!

2019 yılında uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedellerine göre villa inşaat kaça mal olacak? İşte villa inşaat maliyeti 2019..

İnşaat maliyeti hesaplama formülü 2018!

Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı her sene inşaat maliyet bedellerini tespit ediyor. Peki, inşaat maliyeti nasıl hesaplanır? İşte inşaat maliyeti hesaplama formülü 2018..

villa maliyeti hesaplama Haberi

villa maliyeti hesaplama

Bir villa ne kadara mal olur?

Villalar genelde kent dışında veya yazlık bölgelerde bulunan müstakil evler olarak karşımıza çıkıyor. Bu evler 2-3 katlı olarak tasarlanıyor. 


Denize yakın bir yerde konumlanan villalar, bahçeli ve havuzlu olarak inşa ediliyor. Genelde güney cephesine bakacak şekilde konumlandırılan villalarda büyük balkonlara, teraslara yer verilir.


Villalarda planları itibariyle, genellikle giriş katlarında salon ve mutfağa yer veriliyor. Ayrıca ıslak zeminin de bulunduğu villalarda üst katlarda yatak odaları bulunuyor.


Peki, yazlık bir bölgede arsanız olduğunu ve villa yapmak istediğinizi düşünelim. Villa inşaat maliyeti nedir? Bir villa ne kadara mal olur?


Villa inşaat maliyeti 2015..

Ucuz inşaat malzemeleri ile ucuz işçilik metrekare maliyetini düşürürken, kaliteli malzeme ve işçilik de maliyeti yükseltiyor.


Villanın kat sayısı, oda sayısı, balkon ile teras sayısı ve büyüklükleri de villanın maliyetini...