05 / 05 / 2024

villa yapım maliyeti

villa yapım maliyeti

Villalar genelde kent dışında veya yazlık bölgelerde bulunan müstakil evler olarak karşımıza çıkıyor. Peki, bu konumdaki bir arsaya villa nasıl yapılır? Bir villa ne kadara mal olur?

Depremlerden etkilenen illerde konut ve altyapının yeniden yapım maliyeti 45 milyar dolar! 

Şu ana kadar depremde yıkılanlar dahil, ağır hasırlı olan ve yıkılması gereken toplam konut sayısı 384 bine ulaştı. Depremlerden etkilenen illerde konut ve altyapının yeniden yapım maliyeti 45 milyar dolar olarak tahmin ediliyor. İşte ayrıntılar...

Gölcük Belediyesi'nden 38.4 milyon TL'ye yapım karşılığı kiralama ihalesi!

Gölcük Belediyesi, yapım karşılığında kiralama ihalesini duyurdu. Bu kapsamda Gölcük Yazlık Ilıca Otel, yapım karşılığında 30 seneliğine kiraya veriliyor. Toplam yatırım maliyeti 38 milyon 371 bin 983,87 TL olarak açıklandı...

Bilkent Şehir Hastanesi'nin yapım maliyeti yanlış mı hesaplandı?

Bilkent Şehir Hastanesi’nin KÖİ modeliyle yapım maliyetinin yarı yarıya düşük hesaplandığı ileri sürüldü. TEPAV raporu, hastanenin KÖİ modeliyle yapım maliyetinin 6 milyar 776 milyon TL, devletin kendi imkanlarıyla yapım maliyetinin ise sadece 3.9 milyar TL olduğunu gözler önüne serdi. 

Kayseri Güneşli'de 1 milyon metrekarelik arazide villa yapılmasına tepki!

Kayseri’nin Güneşli Mahallesi’nde köylülerin 1960'da Tarım Meslek Lisesi yapımı için bağışladığı yaklaşık 1 milyon metrekare büyüklüğündeki alana Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin villa yapma kararına mahalle sakinleri tepki gösterdi.

Finans Merkezi’nin maliyeti arttı mı?

2012'de yapım maliyeti 4.5 milyar TL olarak açıklanan İstanbul Finans Merkezi projesinde kamunun cebinden çıkacak rakam 10 milyar TL'yi aştı.

Acil durum hastanelerinin yapımının maliyeti TBMM'de!

Acil durum hastanelerinin yapımının maliyeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Şahin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kemer Country'de spor alanına villa yapımına izin veren plan değişikliği TBMM'de!

CHP İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, İstanbul'da özel spor alanı olan bir arazide villa yapımına izin veren plan değişikliğini meclis gündemine taşıdı...

Bir dairenin ortalama yapım maliyeti nedir?

2018 yılında uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri geçtiğimiz günlerde açıklandı. Peki, bir dairenin ortalama yapım maliyeti nedir?

1915 Çanakkale Köprüsü'nün yapım maliyeti meclis gündeminde!

Bağımsız Isparta Milletvekili Nuri Okutan, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün yapım maliyetlerine ilişkin olarak soru önergesi hazırladı. Okutan sorularını Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a sordu..

Villa yapı yaklaşık maliyeti 2016!

Villa yapı yaklaşık maliyetleri dördüncü sınıf ve b grubu yapılar kategorisinde yer alıyor. Peki villa yapı yaklaşık maliyeti 2016 nasıl hesaplanır? diyorsanız işte villa yapı yaklaşık maliyeti 2016...

Villa inşaat maliyeti 2016!

Eskiden zengin toprak sahiplerinin kırsal alanda yaptıkları konut olan villalar günümüzde, kent içinde ya da dışında yer alan, bahçeli, bir ya da iki katlı zengin konutları ifade ediyor. Peki, villa inşaat maliyeti 2016 nedir?

Isı yalıtımı maliyeti 2015!

Isı yalıtımı, bir ortamdan dışarıya enerji akışının ya da bir ortama dışarıdan gelen enerji akışının en aza indirgenmesi için yapılan işlem olarak karşımıza çıkıyor. Peki, ısı yalıtımı maliyeti 2015 ne kadar?

Konya Vakıflar'dan yapım karşılığı kiralık arsa!

Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Selçuklu Dikilitaş'ta bulunan 13 bin 6,68 metrekare arsayı yapım karşılığı kiraya veriyor. İnşaat maliyeti 9 milyon 104 bin 676 TL olarak belirlenen taşınmazın ihalesi 22 Mayıs 2015 tarihinde gerçekleşecek.

villa yapım maliyeti Haberi

villa yapım maliyeti

Bir villa ne kadara mal olur?

Villalar genelde kent dışında veya yazlık bölgelerde bulunan müstakil evler olarak karşımıza çıkıyor. Bu evler 2-3 katlı olarak tasarlanıyor. 


Denize yakın bir yerde konumlanan villalar, bahçeli ve havuzlu olarak inşa ediliyor. Genelde güney cephesine bakacak şekilde konumlandırılan villalarda büyük balkonlara, teraslara yer verilir.


Villalarda planları itibariyle, genellikle giriş katlarında salon ve mutfağa yer veriliyor. Ayrıca ıslak zeminin de bulunduğu villalarda üst katlarda yatak odaları bulunuyor.


Peki, yazlık bir bölgede arsanız olduğunu ve villa yapmak istediğinizi düşünelim. Villa inşaat maliyeti nedir? Bir villa ne kadara mal olur?


Villa inşaat maliyeti 2015..

Ucuz inşaat malzemeleri ile ucuz işçilik metrekare maliyetini düşürürken, kaliteli malzeme ve işçilik de maliyeti yükseltiyor.


Villanın kat sayısı, oda sayısı, balkon ile teras sayısı ve büyüklükleri de villanın maliyetini...