02 / 05 / 2024

vimer

vimer

Kira geliri elde edenler, önceki dönemine ait beyana tabi gayrimenkul sermaye iradı gelirleri için vergi beyannamesini ne zaman vermek zorunda? Gelir vergisi beyannamesi ne zaman verilir?

VİMER yardımı ile kira beyannamesi verilir mi?

Vergi dönemlerinde, vergi ile ilgili olarak merak edilen hususlar VİMER sistemi ile öğrenilebiliyor. Peki VİMER nedir? VİMER yardımı ile kira beyannamesi verilir mi? İşte yanıtı...

VİMER nedir?

Gelir İdaresi Başkanlığı Mükellef Hizmetleri Daire Başkanlığı’na bağlı çağrı merkezi olarak faaliyette bulunan Vergi İletişim Merkezi VİMER nedir? Vergi İletişim Merkezi VİMER çalışma saatleri nelerdir?

vimer Haberi

vimer

Gelir vergisi beyannamesi ne zaman verilir?

Kira geliri elde eden gelir vergisi mükelleflerinin beyanname vereceği zaman, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından her sene yayımlanan Kira Geliri Elde Edenler İçin Yıllık Gelir Vergisi Beyanname Düzenleme Rehberi düzenleniyor.


Mükellefler, 1 Ocak 2012 – 31 Aralık 2012 dönemine ait beyana tabi gayrimenkul sermaye iradı gelirleri için 2013 yılının Mart ayının 1’inci gününden 25 inci günü akşamına kadar beyannamelerini verdiler.


Beyanname verme süresinin son gününün resmi tatil gününe rastlaması halinde, tatilden sonraki ilk iş gününün tatil saatine kadar beyanname verilebiliyor.


Beyanname; normal (adi) posta ile veya özel dağıtım şirketleri aracılığıyla gönderilirse, vergi dairesine ulaştığı tarihte, taahhütlü posta ile gönderilmiş ise zarfın üzerindeki postaya veriliş tarihinde verilmiş sayılıyor.


Takvim yılı içinde ülkeyi terk edenler, yurt dışına çıkma tarihinden önceki 15...