16 / 05 / 2024

vizesiz yunanistan

vizesiz yunanistan

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dimitris Avramopoulos, TÜRSAB'a 'vize kolaylığı söz" verirken, iki ülkenin turizmcileri Japona başta olmak üzere Uzakdoğulu turisti birlikte ağırlamaya hazırlanıyor

Yunanistan Türkiye'ye vize kolaylığı sağlayacak!

Yunanistan Dışişleri Bakanı Avramopulos, Türkiye'nin de aralarında olduğu bazı ülkere sağlanan vize kolaylıkları kapsamında öğrencilere ücretsiz vize uygulamasının başlatılacağını duyurdu

Yunanistan ‘altın vize’ için gayrimenkul alım sınırını 500 bin Euro'ya çıkarmayı planlıyor!

Yunanistan'da 'altın vize’ 5 senelik oturum izninin dışında sahiplerine Schengen bölgesi içinde vizesiz seyahat hakkı, Yunanistan'da iş kurma ve eğitim hakkı da tanıyor. Yunanistan ‘altın vize’ için gayrimenkul alım sınırını 500 bin Euro'ya çıkarmayı planlıyor...

Yunanistan'ın hedefi Türk turistleri ülkeye çekmek!

Krizden çıkışın yolunu turizmde arayan Yunanistan, İstanbul'a çıkarma yapıyor. Hedef, 9 yılda beşe katlanan zengin Türk turisti ülkeye çekmek.

Marco Giuli: Yunanistan'ın gözü Türk Akımı'nda!

Avrupa Siyaset Merkezi Uzmanı Giuli, "Yunanistan'ın gözü Türk Akımı'nda" dedi. Brüksel'deki Avrupa Siyaset Merkezi Uzmanı Marco Giuli, Yunanistan Enerji Bakanı Panagiotis Lafazanis'in Rusya'ya ziyaretinde "Türk Akımı"nı görüşeceğini ifade etti.

Moody's Yunanistan'ın kredi notunu düşürdü!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'ten Komşu'ya kötü haber. Kuruluş, Yunanistan'ın yerel ve yabancı para cinsinden mevduat notu tavanını 'Ba3'ten 'Caa1'e düşürdü..

Doğuş Grubu, Yunanistan Astir Palace'ta villa yapıyor!

Yunanistan’da turizm alanında satın almalar yapan Doğuş Holding, Arap ortaklarıyla aldığı Atina’nın Riviera’sı olarak adlandırılan Astir Palace'taki 3 yapının 1 tanesini yıkarak Arap müşterilere yönelik villa yapıp satmaya hazırlanıyor.

S&P Yunanistan'ın notunu kırdı!

S&P, Yunanistan'ın kredi notunun "B"den "B-"ye düşürüldüğünü açıkladı.Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P) Yunanistan'ın kredi notunu "B"den "B-"ye düşürdü, "negatif" olan kredi görünümünü teyit etti.

Yunanistan'daki Osmanlı köprüsü onarılacak!

Yunanistan’ın Epir bölgesinde yağışlar sonucu yükselen sulara dayanamayıp yıkılan Osmanlı’dan kalma ‘Plaka’ köprüsünün yeniden inşası için tüm masrafları Yunanistanlı işadamı Nikos Lulis (29) üstlendi.

Yunanistan'da tarihi Osmanlı köprüsü yıkıldı!

Yunanistan'da, Osmanlı Padişahı Abdülaziz'in 1866'da yaptırdığı Balkanlar'ın tek kemerli en büyük taş köprülerinden Plaka, yoğun yağışlar sonucu su seviyesinin yükselmesi nedeniyle yıkıldı.

Yunanistan'daki Osmanlı köprüsü Plaka yıkıldı!

Yunanistan'da, Osmanlı Padişahı Abdülaziz tarafından 1866'da yaptırılan ve Balkanlar'ın tek kemerli en büyük taş köprülerinden olan Plaka, yoğun yağışların etkisiyle su seviyesinin yükselmesi nedeniyle yıkıldı.

Yunanistan'dan ada resti!

Yunanistan Denizcilik Bakanı Vekili Theodoros Dritsas, Pire ve Selanik Limanları'nın özelleştirilmesine son verileceğini söyledi. Bu durumun İzmir Limanı'na ekonomik olarak olumsuz etkisi olabileceği ifade ediliyor.

SP Yunanistan'ı negatif izlemeye aldı!

S&P, Yunanistan’ın uzun ve kısa vadeli ülke kredini notlarını (B/B) negatif izlemeye aldığını açıkladı. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s (S&P) Yunanistan’ın kredi notunu negatif izlemeye aldığını açıkladı.

Fitch Yunanistan'ın not görünümünü negatife çevirdi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Yunanistan'ın yabancı ve yerli para cinsinden uzun vadeli kredi notlarının görünümünü "durağandan", "negatife" revize ederken, kredi notunu teyit etti

Fitch Almanya ve Yunanistan’ın kredi notunu açıkladı!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Yunanistan’ın yabancı ve yerli para cinsinden uzun vadeli kredi notlarının görünümünü "durağandan", "negatife" revize ederken, kredi notunu teyit etti.

vizesiz yunanistan Haberi

vizesiz yunanistan

Türkiye ile Yunanistan arasında adalarla başlayan 'Ege Baharı' genele yayılıyor. 


Yunanistan ile 'adalarda' başlayan bahar havası Uzakdoğu'ya da uzanacak. 20 Temmuz tarihinde Türkiye Seyahat Acenteleri Başkanı (TÜRSAB) Başaran Ulusoy'u makamında ağırlayan Yunanistan Dışişleri Bakanı Dimitris Avramopoulos, Türk işadamlarına ve turizmcilere vize kolaylığı sözü verdi. Kuşadası Kongre Merkezi'nin sonbaharda yapılacak açılışına da davet edilen Avramopoulos, vize süresinin 5 yıla kadar uzayabileceğini söyledi. 

İstanbul'a dönüşte temasları hakkında bilgi veren TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Yunanistan ziyaretinin oldukça verimli geçtiğini belirterek, Türk ve Yunan turizmcilerin özellikle Uzakdoğu pazarında birlikte hareket etme kararı aldıklarını da kaydetti.


FUARLARA ORTAK KATILIM


Yunanistan ile Türkiye'nin turizm fuarlarında birlikte boy göstermeye hazırlandıklarını dile getiren Ulusoy, "Biz kıyılarımızı onlar adalarını pazarlamak istiyor. Her iki destinasyon da birbirini bütünlüyor. Yunan adalarına geleni Ege kıyılarınna...