18 / 05 / 2024

Vordonisi Adası turizme mi kazandırılıyor

Vordonisi Adası turizme mi kazandırılıyor

İstanbul ’un kayıp adası olarak bilinen ve Maltepe sahilinden 700 metre açıkta bulunan 'batık ada Vordonisi Maltepe Belediyesi'nin desteğiyle turizme açılacak.

Endonezya'nın Komodo Adası turizme ve ikamete kapatılacak!

Endonezya'da deniz turizminin gözde merkezlerinden olan Doğu Nusa Tenggera eyaletindeki Komodo Adası'nın 2020'den itibaren geçici süreliğine turizme ve ikamete kapatılacağı açıklandı.

Galatasaray Adası ne olacak?

Galatasaray Kulübü ile ada işletmesi arasındaki inatlaşmalar sonunda çöplüğe dönen Boğaz’ın incisi Galatasaray Adası, turizme darbe vuruyor. İstanbul belediye başkan adaylarının, Galatasaray Adası'nı kurtarmak için planları merak ediliyor.

Kuşadası'nda iki tarihi ev turizme kazandırıldı!

Kuşadası Belediyesi’nin Güney Ege Kalkınma Ajansı’ndan (GEKA) aldığı destekle yaşama geçirdiği "Tarihi Kuşadası Limanı ve Kültürel Rotalar Projesi" kapsamında restore edilen iki tarihi Kuşadası evi turizme kazandırıldı...

Ünye Burunucu Adası turizme kazandırılıyor!

Ünye Belediyesi’nin başlattığı çalışmalar kapsamında Ünye’nin önemli noktalarından biri olan tarihi Burunucu yarımadası turizme kazandırılıyor.

Yeşil Yol 2018’de tamam!

Son viraja giren Yeşil Yol 2018’de tamamlanacak. 9 ilin yaylalarını birbirine bağlayacak yatırıma 700 milyon lira kaynak aktı. Proje kapsamında Giresun Adası turizme açılıyor

Kuşadası restorasyon projeleri sergileniyor!

Kuşadası Belediyesi ile Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) tarafından ortaklaşa yürütülen “Kuşadası Tarihi Evleri ve Mahalleri Koruma, Yaşatma ve Turizme Kazandırma” çalışmasıyla hazırlanan restorasyon projelerinin sergisi açıldı.

Kuşadası'ndaki 11 tarihi ev restore ediliyor!

Kuşadası Belediyesi, geleneksel kent dokusunun korunması ve tescilli yapıların restore edilerek turizme kazandırılması amacıyla Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) ile geçtiğimiz yıl başladığı projelendirme çalışmalarına devam ediyor.

Ayanikola Adası turizme kazandırılacak!

Ordu'da ziyaretçi potansiyeli açısından önemli olan Ayanikola Adası'nın, restorasyon ve çevre düzenlemesiyle turizme kazandırılacağı bildirildi.

Aydın Kuşadası'nda kiralar arttı!

Aydın Kuşadası'nda inşaat sektörü her geçen gün büyürken, daire satış fiyatları ve kiraları da yükseliyor. Emlak Danışmanı Mehmet Çatal, inşaat sektöründe, turizme bağlı olarak bir düşüş yaşanmadığını bildirdi.

Ordu Timsah Adası turizme kazandırılacak!

Ordu'nun "sakin şehir" (cittaslow) unvanına sahip Perşembe ilçesindeki Timsah Adası, yerli ve yabancı turistler için tatil alanına dönüştürülecek. Kemal Bahtiyar ilçenin tarihi ve turistik alanlarıyla görsel bir şölen sunduğunu söyledi.

İstanbul'daki kayıp Ada Vordonisi için çalışmalar başlıyor!

İstanbul’un kayıp adası olarak bilinen Vordonisi’nin gün yüzüne çıkartılması için Maltepe Belediyesi ve 3 üniversitenin ortak çalışma yürüttüğü bildirildi.

Tarihi Vordonisi Adası için UNESCO süreci başlatıldı!

İstanbul'un kayıp adası olarak bilinen, tarihi Vordonisi'nin gün yüzüne çıkartılması için Maltepe Belediyesi ve 3 üniversite ortak çalışma yürütüyor. Tarihi batık adanın UNESCO Dünya Kültür Mirası'na kabul edilmesi için süreci başlatıldı.

Tarihi Vordonisi Adası turizme kazandırılacak!

İstanbul ’un kayıp adası olarak bilinen ve Maltepe sahilinden 700 metre açıkta bulunan 'batık ada Vordonisi Maltepe Belediyesi'nin desteğiyle turizme açılacak.

Vordonisi Adası turizme mi kazandırılıyor Haberi

Vordonisi Adası turizme mi kazandırılıyor

İstanbul ’un kayıp adası olarak bilinen ve Maltepe sahilinden 700 metre uzaklıkta bulunan tarihi Vordonisi Adası, Maltepe Belediyesi’nin desteğiyle gün yüzüne çıkartılıyor. Tarihi yolculuk öncesi konuşan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “İlçemizin doğal güzelliklerinin keşfedilerek, gelecek kuşaklara aktarılması noktasında, yerel yönetim olarak üzerimize düşeni yapıyoruz” dedi.


Maltepe Belediyesi’nin desteğiyle, tarihi yaklaşık bin 200 yıl öncesine dayanan Vordonisi adasının kalıntıları, keşif ekibi tarafından görüntülendi. Uzun yıllar boyunca ihmal edilen ve 1010 yılında meydana gelen büyük İstanbul depreminde sular altında kalan tarihi adanın, tüm özellikleriyle keşfedilerek, deniz turizmine açılmasının hedeflendiği tarihi yolculukta bir açıklama yapan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “İlçemizin doğal güzelliklerinin keşfedilerek, gelecek kuşaklara aktarılması noktasında, yerel yönetim olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. Tarihi yaklaşık bin yıl öncesine dayanan ve deprem...