06 / 05 / 2024

Webtapu

Webtapu

Gayrimenkullerin internet ortamında takip edilebildiği sistem olan Web tapuda hangi yetki işlemleri yapılabiliyor?

Tapu mirasçısı olduğumu nereden öğrenebilirim?

WebTapu platformu ile miras kaldığınız taşınmaz bilgilerine kolayca erişim sağlamak mümkündür. Ancak bu süreci tamamlamak için gerekli belgelere sahip olmanız önemlidir. Bu nedenle işlemlerinizi başlatmadan önce gerekli evrakları hazırlamış olmanızı öneririz.

Emlak işletmeleri web tapudan yetki talep edebilir mi?

Kullanımı git gide yaygınlaşan Webtapu uygulamasıyla yetki belgeli emlak işletmeleri taşınmaz maliklerden yetki talep edebilecek.

Tapuda üç boyutlu dönem resmen başlıyor!

Tapuda üç boyutlu dönemle alacağınız konutun mimarisini artık webtapu üzerinden üç boyutlu şekilde görebileceksiniz.

Tapu işlerine internet kolaylığı!

Çevre Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, koronavirüs tehdidi geçene kadar tapu işlemlerinin bir kısmı webtapu üzerinden yapılacak.

Tapu başvuruları Web Tapu’dan yapılacak!

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü 18 Mart (bugün) itibarı ile müdürlüklere yapılacak olan başvuruları Web-Tapu sistemi üzerinden alma kararı aldı. Buna göre başvurular https://webtapu.tkgm.gov.tr adresinden alınacak...

Webtapu Haberi

Webtapu

Tüm vatandaşların gayrimenkullerini internet ortamında takip edebildikleri ve yönetebildikleri bir sistem olan Web tapu sistemi ile tapu müdürlüklerine gitmeden internetten işlem başvurusu yapılabiliyor ve gerekli belgeleri internet üzerinden tapu müdürlüğüne gönderilebiliyor.

Web tapuda yapılabilen işlemler arasında yetki işlemleri de yer alıyor. Peki, sistem üzerinde hangi yetkilendirme işlemleri yapılabiliyor?

Yetki işlemleri nelerdir?
Yetki işlemleri bölümüne giriş yaparak yeni bir yetki verebilir, vermiş olduğunuz bir yetkiyi kaldırabilir ve size verilen yetkileri görüntüleyebilirsiniz.

Nasıl yetki verilebilir?
Sistemden yetki verme işleminin kullanılabilmesi için öncelikli olarak yetki verilecek kişiye ait bilgilerin bilinmesi gerekmektedir. Bunlar sırası ile yetki verilecek kişinin T.C. kimlik numarası, Adı ve soyadı ile baba adı ve geçerli cep telefonu numarasıdır.

Sonrasında “yetki ver” ikonuna tıklayarak adımları takip edebilir, yeni bir yetkili oluşturabilirsiniz.

Verilen yetki nasıl kaldırılır?