29 / 04 / 2024

Wish İstanbul projesine satış şerhi mi geldi

Wish İstanbul projesine satış şerhi mi geldi

Esenyurt Belediyesi, 540 ailenin mağdur olduğu 'Wish İstanbul' projesinde taşınmazların üzerine şerh işlemi başlattı. 150'yi aşkın pilotun ev sahibi olduğu projede parsellerin başka şahıs ve şirketlere satışı yapılamayacak.

Kanal İstanbul'un 4 yıldır süren davasında kriz: İkinci kez bilirkişi incelemesi yapılacak!

Kanal İstanbul projesine için verilen ÇED olumlu kararına karşı açılan davada Danıştay tarafından ikinci defa bilirkişi incelemesi yapılması talep edildi. Dudak uçuklatan bilirkişi ücretlerine tepki geldi. İşte detaylar...

Litus İstanbul'un tamamlanması halinde değeri 4 milyar TL'ye yaklaşacak! 

İŞ GYO tarafından Litus İstanbul projesine ilişkin 2023 yıl sonu değerleme raporu yayınlamdı. Projenin yıl sonu değeri belli oldu. İşte o rakamlar...

Next Level İstanbul'un değeri belli oldu! Rakam resmen dudak uçuklattı! 

Emlak Konut GYO, Next Level İstanbul projesine ilişkin gayrimenkul değerleme raporunu yayınladı. Next Level İstanbul'un değeri belli oldu! Rakam resmen dudak uçuklattı! 

'Kanal İstanbul'a ne zaman başlanacak?' sorusuna bakanlıktan yanıt!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı “Kanal İstanbul projesine ne zaman başlanacak?” sorusuna yanıt verdi. Peki Kanal İstanbul ne zaman başlayacak? İşte merak edilen o sorunun cevabı...

Kanal İstanbul’a komşu Hoşdere'deki imar değişikliğine mahkemeden 2. ret!

Kanal İstanbul projesine komşu bölge olan Başakşehir Hoşdere'de, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın konut ısrarı mahkemece ikinci defa haksız görüldü. 

Ekrem İmamoğlu'ndan dikkat çeken Kanal İstanbul değerlendirmesi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Unkapanı Yağmursuyu Tüneli çalışmalarını incelediği sırada gazetecilerin Kanal İstanbul Projesine dair yönelttiği sorularını cevapladı.

Next Level İstanbul'un değeri belli oldu!

Pasifik GYO, Next Level İstanbul projesine ilişkin 2021 yıl sonu değerleme raporunu yayınladı. Peki Pasifik GYO'nun İstanbul'daki ilk projesi olan Next Level İstanbul'un değeri ne kadar oldu? İşte Next Level İstanbul projesinin değeri ve proje ayrıntıları...

Murat Kurum'dan Kanal İstanbul çıkışı!

TBMM Genel Kurulunda bakanlığın 2022 yılı bütçesi üzerinde konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kanal İstanbul projesine yönelik açıklamalarda bulundu. 

Kanal İstanbul projesinin ihaleleri hız kesmiyor!

Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Su ve Atıksu Komisyonu Başkanı Selahattin Beyaz, Kanal İstanbul projesine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Özgür Özel'den Kanal İstanbul açıklaması!

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Kanal İstanbul projesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Özel, "'Kanal İstanbul'a para veren parasını alamaz' diyoruz, şimdiden uyarıyoruz. Büyükelçileri uyarıyoruz, 'Türkiye'yi şikayet etti' diyorlar." diye konuştu.

Muhalefet Kanal İstanbul'a neden karşı?

Takvim Gazetesi köşe yazarlarından Ekrem Kızıltaş bugünkü köşesinde Kanal İstanbul projesine karşı olan muhalefetleri kaleme aldı.

Ekrem İmamoğlu'dan dikkat çeken Kanal İstanbul çıkışı!

Ömerli Barajı Emirli 2. Kademe İçmesuyu Arıtma Tesisi'nin açılışında konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul projesine ilişkin "Bizler Kanal İstanbul'un İstanbul’a yaptırılmayacağını, yapılmayacağını vatandaşımıza halkımızla beraber taahhüt ediyoruz" dedi.

Kanal İstanbul'a demiryolu projesi müjdesi!

Kanal İstanbul projesine yönelik açıklamalarda bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul için demiryolu projesi inşa edileceğini dile getirdi. 

Wish İstanbul projesine satış şerhi mi geldi Haberi

Wish İstanbul projesine satış şerhi mi geldi

Esenyurt Belediyesi, aralarında 150’yi aşkın pilotun da bulunduğu 540 ailenin mağdur edilmesiyle gündeme gelen Wish İstanbul projesinde son noktayı koydu. 540 ailenin dairelerinin Araplara mükerrer satışlar yapılarak satıldığı projede, parsellerin şahıs ve şirketler üzerinden el değiştirmesini önlemek için belediye, tapu kaydına kamu şerhi koydu. 


İNŞAAT DURDURULABİLİR


Mağdur vatandaşların talepleri doğrultusunda alınan kararın ardından artık Wish İstanbul projesinin yapılacağı parseller başka şahıs ve şirketlere satılamayacak. Yapılan açıklamada, müteahhit ile arsa sahipleri arasında yaşanan anlaşmazlık sürecinde Esenyurt Belediyesi’nin sorumluluğunun bulunmadığı belirtilirken, belediyenin konuyu yakından takip ettiği ve çözüm adına gerekirse inşaatların durdurulacağı ifade edildi. Belediyenin arsaların alımında ve müteahhit firmalara verilmesinde hiçbir müdahalesi bulunmazken, bahsi geçen taşınmazların da yürürlükteki mevcut plan, plan notları ve imar yönetmeliği çerçevesinde ruhsat düzenlenlendiği belirtildi. Miltaş Beton ve...