28 / 04 / 2024

yabancı konut satışı

yabancı konut satışı

Yabancılar Türkiye'de konut yatırımı yapmaya devam ediyor. Kasım 2021'de açıklanan rakamlara göre; yabancılar Türkiye'de 7 bin 363 konut satın aldı. Peki en çok konutu hangi ülke vatandaşı aldı? Yabancıya konut satışları arttı mı? İşte ayrıntılar...

Türkiye en çok konut ihraç eden ülkeler arasında!

Uluslararası gayrimenkul satışları Türkiye'de her geçen sene artıyor. Özellikle Ocak-Ekim döneminde konut ihraçları bir hayli arttı.

Pandemide yabancıya konut satışı arttı!

Koronavirüs salgınının artması yabancıların Türkiye'ye olan ilgisini durdurmadı. Medet Anli Holding Yönetim Kurulu Başkanı Medet Anli firma tarafından 2021'de yabancıya 400 milyon TL'lik konut satışının yapıldığını dile getirdi. 

Yabancıya konut satışı rekor kırdı!

Dolar ve euro sürekli rekor kırarken Eylül ayında yabancıya konut satışı da zirve yaptı. Bu ayda yabancıya konut satışı yüzde 25,8 artış kaydetti. 

Yabancılar konuta 10 milyar dolarlık yatırım yapacak!

Yabancıların Türkiye'de konut alımları her geçen ay artıyor. Eylül 2021 yabancıların konut alımında tüm zamanların rekor kırdığı ay oldu. 

Yabancıya konut satışına 'normalleşme' dopingi!

Gayrimenkul sektörü 250 bin dolara vatandaşlık verilmesi ve kur avantajı sebebiyle yabancıya konut satışında özellikle 2021’de büyük sıçrama yaşanacağını öngörüyor. 

Yabancılar sadece konuta değil, içine de para harcıyor!

Bahaş Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Abdüssamet Bahadır, Kasım ayı yabancılara yapılan konut satışları verilerinin son derece sevindirici olduğunu söyleyerek, “Yabancı yatırımcı sadece konuta değil, içine de ciddi para harcıyor” diye konuştu.

Yabancı yatırımcının Türkiye keşfi sürüyor!

Türkiye genelinde ağustosta 120 bin 198 konut satıldı. Yüzdesel artış 4,7 oldu. Aynı dönemde yabancıya konut satışında ise yüzde 11,4 artış yaşandığı belirtildi.

İlk yarıda yabancıya konut satışı yükseldi!

Uzun süreli düşüşten sonra referandumun yapıldığı nisan ayı ile tekrar artışa geçen yabancıya konut satışı, ilk yarıda yüzde 2,3'lük artışla 9 bin 595'e yükseldi.

Yabancıya konut satmak isterken Türkler kaçıyor!

Türkiye'de yabancılara konut satışını arttırmak için önemli düzenlemeler yapılıyor. Yabancılar için yeni düzenlemeler yapılırken Türkler ev almaktan kaçıyor.

Yabancılar en çok İstanbul'dan ev arıyor!

sahibinden.com Ocak 2017 Emlak değerlemesine göre nüfusa göre en büyük illerde yaşayanlar için konut arayışında İstanbul ilk sırada ipi çekiyor. Yabancı yatırımcılar içinde İstanbul en önde.

2016 Ağustos ayında yabancılara kaç konut satıldı?

TÜİK geçtiğimiz ay yapılan konut satışları ile ilgili istatistik verilerini açıkladı. Açıklanan verilere göre, Türkiye’de 2016 Ağustos ayında 114 bin 751 konut satıldı. Peki, 2016 Ağustos ayında yabancılara kaç konut satıldı?

2016 Mart ayında yabancılara kaç konut satıldı?

Türkiye genelinde konut satışları 2016 Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1 oranında arttı. Peki, 2016 Mart ayında yabancılara kaç konut satıldı?

Trabzon'da yabancıya konut satışında artış!

Trabzon'da geçen yılın Eylül ayı itibariyle yabancılara 29 konut satılırken, bu yılın aynı döneminde konut satışı 3 kattan fazla artarak 105'e ulaştı.

Yabancıya konut satışı 5 milyar doları aşacak!

Türkiye'de gayrimenkul sektörü son 20 yılda profesyonel bir kimliğe kavuştu. Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun , sektörün 2004 yılından itibaren hızla büyüdüğünü belirtti.

Pandemide yabancıya konut satışında Türkiye ön plana çıktı!

Yabancıya gayrimenkul satış şirketi Nevita tarafından hazırlanan rapora göre, Türkiye, koronavirüs döneminde yabancı konut satışında Avrupa ülkelerine göre en az kayıp yaşayan ülkelerin başında geldi.

2018 yabancıya satışta önemli bir yıl olacak!

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Kurum, “2018’in yabancı konut satışları açısından önemli bir yıl olacağına inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Fuzul Grup yerli ve yabancı konut satışında rekor bekliyor!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Eylül 2017 Konut Satış İstatistiklerini açıkladı. Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Eyüp Akbal konuyla ilgili olarak ‘Bu sene hem yerliye hem yabancıya konut satışında rekor kırarız’ dedi. 

Yerli ve yabancı konut satışı Eylül'de zirve yaptı!

TÜİK tarafından açıklanan konut satış istatistiklerine göre, 9 ayda 1 milyon satış sınırı geçildi. Eylül ayında yerli ve yabancılar adeta kapış kapış ev aldı. 

Yabancı konut satış istatistikleri Temmuz 2017!

Temmuz ayında yapılan konut satışlara ait istatistikler TÜİK tarafından açıklandı. Peki, yabancılara Temmuz 2017'de ne kadar konut satıldı? İşte yabancı konut satış istatistikleri Temmuz 2017..

İşte yabancıya KDV'siz konut satışında merak edilenler!

Ekonomist dergisi yazarı M. Fatih Köprü bu haftaki yazısında yabancıya KDV'siz konut satışında merak edilenleri kaleme aldı. İşte o yazı...

Yabancılar bu yıl İstanbul'dan 1.478 konut satın aldı!

2017 yılının ilk çeyreğinde yabancıların Türkiye'de satın aldığı toplam 4 bin 270 konutun 3'te1'i İstanbul'da bulunuyor. Yabancılar ilk çeyrekte İstanbul'dan bin 478 konut satın aldı.

Yabancıya konut satışı devlet politikası haline gelmeli!

DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, konut satışları ile ilgili açıklamalarda bulundu. YIlmaz, yabancıya konut satışı ve bu konuda yurtdışında yapılacak tanıtımların devlet politikası haline gelmesi gerektiğini belirtti.

Yabancıya konut satışı 10 milyar dolara ulaşacak!

İnşaat yatırımlarının yabancılarda artması için başlatılan Katma Değer Vergisi (KDV) düzenlemesi için geri sayım başladı. Düzenleme ile yabancıya konut satışın 10 milyar dolara ulaşması bekleniyor.

Yabancıya KDV'siz konut satışı başladı!

Yabancılara konut satışında KDV indirimi bugün itibariyle başladı. Konutların, bugünde itibaren tescil ettirilmeleri halinde KDV ödenmesi istenmeyecek...

Yabancıya konut satışında KDV indirimi olacak!

MERSİN Emlakçılar Odası Başkanı Yavuz Selim Madenli, bugün başlayacak olan yabancıya konut satışında KDV indiriminin olacağını dile getirdi.

Yabancılara KDV'siz konut satışı başladı mı?

Yabancıya konut ve işyeri alımlarında KDV muafiyeti geliyor. Bu uygulamadan gurbetçiler de yararlanabiliyor. Peki, yabancılara KDV'siz konut satışı başladı mı?

Yabancıya KDV'siz konut satışı başlıyor!

Yabancılara konut satışında KDV indirimi 1 Nisan'dan itibaren başlayacak. Yabancıya KDV'siz konut satışı sektörde canlılık yaratacak.

yabancı konut satışı Haberi

yabancı konut satışı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından Kasım ayın konut satış istatistikleri açıklandı. Türkiye genelinde Kasım ayında 178 bin 814 satışı yapıldı.

Yabancılara Kasım ayında 7 bin 363 konut satışı gerçekleşti

Yabancılara gerçekleşen konut satışları Kasım 2021'de bir önceki senenin aynı ayına oranla yüzde 48,4 yükselerek 7 bin 363 oldu. Toplam konut satışları içinde yabancılara yapılan konut satışının payı yüzde 4,1 oldu. Yabancılara yapılan konut satışlarında ilk sırada 2 bin 922 konut satışı ile megakent İstanbul yer aldı. İstanbul'u sırasıyla bin 917 konut satışı ile Antalya, 428 konut satışı ile  Ankara izledi.

Yabancılara yapılan ev satışları Ocak-Kasım döneminde ise 2020'nin aynı dönemine göre yüzde 39,4 arttı ve 50 bin 735 olarak kaydedildi.

Ülke uyruklarına göre en çok konut satışı İran vatandaşlarına yapıldı

Kasım'da İran...