18 / 07 / 2024

yabancı taşınmaz satışları

yabancı taşınmaz satışları

Türkiye'den gayrimenkul sahibi olmak isteyen yabancı uyruklu vatandaşlar, karşılıklılık şartı olmadan taşınmaz satın alabiliyor. Peki, tabancı uyruklulara taşınmaz satışı nasıl yapılır? İşte tapu işlemleri..

Sümer Holding'e ait 8 ildeki 14 taşınmaz satılıyor!

Sümer Holdinge ait 8 şehirdeki 14 taşınmaz satış yöntemiyle özelleştiriliyor. Konu ile ilgili duyuru, bugünkü 32576 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte detaylar...

Milyarlık satış! Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın taşınmaz satışları ve imar planı değişiklikleri onaylandı!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararlarına göre Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın İstanbul, Erzurum, Ankara ve Bursa'da bulunan bazı taşınmazlara ilişkin kararlarına onay verildi.  Erzurum'dan İstanbul'a satışlar dikkat çekti.

Hem ÖİB hem de karayolları yeni taşınmaz satışları için düğmeye bastı!

Özelleştirme İdaresi tarafından açıklanan verilere göre, 2003 - Mart 2024 tarihleri arasında devlete ait 5 binden fazla taşınmaz özel mülkiyete devredilmişti. Şimdi de pek çok taşınmaz beş ayrı koldan satışa çıkarıldı. İşte konu ile ilgili detaylar...

Yabancıya konut satışları son 33 ayın dibinde!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen yabancıya konut satışları Şubat ayında resmen dibi gördü. TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre Şubat'ta toplam konut satışları içerisinde yabancılara gerçekleştirilen konut satışının payı yüzde 2,0 şeklinde oldu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı açıkladı! 4 şehirdeki 5 taşınmaz satışa çıkarıldı...

Özelleştirme İdaresi, Ankara, Aydın, Sakarya ve Yalova'da bulunan 5 taşınmazı satışa çıkardığını duyurdu.İşte haberin ayrıntıları...

Yabancılara gayrimenkul satışları raydan çıktı! Arsa ve araziler yüksek tekliflerle vatandaşın elinden alınıyor!

Kıbrıs'ta yabancıya konut satışlarının raydan çıktığını belirten Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, yüksek tekliflerle vatandaşın elindeki toprakların alındığını söyledi. 

O ilde 5 taşınmaz satılacak!

Bayburt İl Özel İdaresi, Bayburt’ta 5 adet taşınmazı satışa çıkardı. Taşınmazlar için 15 Aralık’ta ihale düzenlenecek.

Yabancıya konut satışları çakıldı! Yabancı yatırımcıya örtük bir ambargo mu var? 

TÜİK tarafından yayımlanan verilere göre yabancıya konut satışları ekimde 2,5 yılın en düşük seviyesine gerilemiş durumda. Peki, Yabancıya konut satışlarına örtük bir ambargo mu var?

Karayolları, Sivas’taki 4 taşınmazı satışa çıkardı!

Karayolları Genel Müdürlüğü 16’ncı Bölge Müdürlüğü, Sivas’ta 4 adet taşınmazı satışa çıkardı. Taşınmazlarının tümünün Suşehri ilçesindeki farklı köylerde yer aldığı öğrenildi.

Yabancıya konut satışlarında deprem korkusu! En fazla İstanbul etkilendi!

Satılık ve kiralık ev fiyatlarının fırlamasının sebeplerinden biri olan yabancıya konut satışları, şubattaki 6 Şubat depremlerinden beri toparlanamadı. Ocak ayında yüzde 0,6 oranıyla sınırlı olan bu düşüş şubat ayında yüzde 27'ye fırladı ve eylül ayında ise yüzde 42 oranıyla sert gerilemeyi sürdü.

ADÜAŞ'ın KDV’den muaf merakla beklenen taşınmaz satış ihalesi 24 Nisan 2023’te yapılacak! İşte o iller…

ADÜAŞ'ın merakla beklenen taşınmaz satış ihalesi 24 Nisan 2023’te yapılacağı belirtildi. İşte 6 taşınmazla ilgili geçici teminat bedeli ve ihale şartları…

Taşınmaz satış vaadi sözleşmesi nedir?

Taşınmaz satış vaadi sözleşmesine dair pek çok soru sorulmaktadır. Peki Taşınmaz satış vaadi sözleşmesi nedir?

O illere şok! Satışlar yasaklandı! 

Yabancılar son bir senede Türkiye genelinde 68 bine aşkın taşınmaz satın aldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanı Murat Kurum, yabancıların ilgisinin yoğun olduğu 3 şehir için mülk satışının yasak olduğunu duyurdu. İşte o şehirler...

yabancı taşınmaz satışları Haberi

yabancı taşınmaz satışları

Yabancı uyruklulara taşınmaz satışı nasıl yapılır?

Türkiye'den gayrimenkul sahibi olmak isteyen yabancı uyruklu vatandaşlar, karşılıklılık şartı olmadan taşınmaz satın alabiliyor. Ancak Tapu Kanunu gereğince yabancılar taşınmaz satın alırken bazı yasal sınırlamalara uymak zorunda oluyor.


Buna karşın yabancıların taşınmaz ve sınırlı ayni hak ediniminin mümkün olup olmadığı konusunda Türkiye Büyükelçiliği veya Başkonsolosluklarından veya Türkiye’deki temsilciliklerinden bilgi alması gerekiyor.


Peki, yabancı uyruklulara taşınmaz satışı nasıl yapılır? Yabancıların tapu işlemleri nelerdir?


Yürürlükteki mevzuata gereğince taşınmaz mülkiyetinin devri Tapu Müdürlüklerinde imzalanacak resmi senet ve tescil ile mümkün oluyor. 

Yabancı uyruklu gerçek kişilerin taşınmaz edinimleri için ilgili tapu sicil müdürlüklerine gerekli belgeler ile birlikte müracaat etmeleri gerekiyor.


Yabancı taşınmaz satışı için gerekenler:

-Kimlik belgelerini veya pasaportlarını,


-Taşınmaz edinimleri ikamet iznine tabi yabancıların ilgili emniyet müdürlüklerinden verilen ikamet tezkerelerini,


-Yurt dışından verilen vekaletnameler esas...