29 / 04 / 2024

yabancılar ne kadar harç öder

yabancılar ne kadar harç öder

Yabancı uyruklu vatandaşlar, kanuni sınırlamalara uymak kaydıyla Türkiye sınırları içerisinde taşınmaz mal sahibi olabiliyor. Peki yabancıların tapu masrafları ne kadardır? İşte yabancıların tapu harcı 2014...

Zamlı 2024 apartman görevlisi maaşları ne kadar olacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yeni asgari ücreti dün açıkladı. Buna göre, Bakan Işıkhan 2024 senesinde uygulanacak olan asgari ücret tutarının 17.002 TL olduğunu belirtmişti. Peki 2024 apartman görevlisi maaşları ne kadar olacak?

Asgari ücret zammında yeni rakamlar peş peşe ortaya çıktı! 2024 Ocak ayında maaşlar ne kadar olacak?

Milyonlarca asgari ücretli 2024 maaş zamlarının ne kadar olacağını sorguluyor. Asgari ücret zammında yeni rakamlar ortaya çıktı! 2024 Ocak ayında maaşlar ne kadar olacak?

Satın alınan evden kiracı ne kadar sürede çıkarılır?

Satın aldığınız evden kiracıyı nasıl çıkartırsınız? Yeni bir ev satın alanlar içerisinde kiracı olması durumda sıkıntı yaşayabiliyorlar. Kiracılı satın alınan evden kiracılar ne kadar sürede çıkarılabilirler? İşte ayrıntılar...

Elinde nakit parası olanlar dikkat! 50 bin TL’nin bir aylık ve 3 aylık mevduat faiz kazançları ne kadar?

Nakit birikimleri güvenli bir şekilde değerlendirmek isteyen yatırımcılar için mevduat hesapları oldukça cazip bir seçenek oluyor. Peki, 50 bin TL’nin bir aylık ve 3 aylık mevduat faiz kazançları ne kadar? İşte detaylar...

Emekliler dikkat: Kök maaşınızı hemen hesaplayın! 7 bin 500 lira alan emeklilerin kök maaşları ne kadar? 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün emeklilere verdiği ikramiye müjdesinin ardından, emekli kök maaş hesaplama yeniden gündem oldu. Peki 7 bin 500 lira alan emeklilerin kök maaşları ne kadar?

Altın, dolar, borsa ve euro... Bu hafta hangi yatırım aracı ne kadar kazandırdı? Yatırımcılar hemen baksın!

Bu hafta hangi yatırım aracının kazandırdığı merak ediliyor. Altın, dolar, borsa ve euro yatırımcıları gelişmeleri yakından takip etmeye devam ediyor. Peki Bu hafta hangi yatırım aracı ne kadar kazandırdı? Yatırımcılar hemen baksın!

En düşük emekli maaşında flaş düzenleme! SSK ve Bağ-Kur emekli maaşları ne kadar artacak?

TBMM’nin açılmasıyla beraber gözler emekli maaşlarına ilişkin yapılacak düzenlemeye çevrildi. TBMM’de ilk görüşülecek konularında başında emekli maaşlarına gelecek zam olmasın beklenirken, emekli maaşlarının ne kadar artacağına ilişkin hesaplamalar da yapılmaya başlandı.

Kendi konteynerini kendin yap kampanyası: Depreme dayanıklı konteyner yapılar ne kadar? 

Deprem ülkesi olduğu gerçeğiyle 6 Şubat'ta tekrardan yüzleşen Türkiye'de konteyner yapıların fiyatları ve kullanım özellikleri gündemde merakla sorgulanıyor. Peki, Depreme dayanıklı konteyner yapılar ne kadar? İşte detaylar...

Altın yatırımcıları dikkat! Uzman isim uyardı, elinde para olan tereddüt etmesin alsın! Altın bugün ne kadar?

Güvenli liman yatırımcıları altın fiyatlarının seyrini merakla sorguluyor. Altının seyri stabil devam ederken uzman isimlerden peş peşe açıklama yapıyor. Peki, gram, çeyrek, yarım bugün ne kadar, kaç TL?

Ev sahibi ve kiracılar arabuluculuk için ne kadar ödeyecek? İşte ayyuka çıkan arabuluculuk ücreti!

Ev sahibi ile kiracı anlaşmazlığında yeni dönem 1 Eylül itibarıyla resmen başladı. Vatandaşlar yeni arabuluculuk sisteminde ne kadar ödeme yapacağını merak ediyor. İşte arabuluculuk ücreti ve tüm detayları...

Yeni ve zamlı dul-yetim maaşları ne kadar oldu? Hemen hesaplara yatırılacak Eylül 2023 maaşlarına bakın!

Yeni ve zamlı dul ve yetim maaşları ne kadar oldu sorusunun yanıtı pek çok kişinin de gündeminde yer alıyor. Hemen hesaplara yatırılacak Eylül 2023 maaşlarına bakın... İşte kalem kalem Eylül 2023 maaşları...

Polis, öğretmen, hemşire ve avukat maaşları ne kadar oldu? İşte meslek meslek yeni zamlı maaş tablosu!

Heyecanla beklenen kritik toplantının ardından memur maaşlarına 2024 ve 2025  yıllarında yapılacak zam oranları belli oldu. Peki Polis, öğretmen, hemşire ve avukat maaşları ne kadar oldu? İşte meslek meslek yeni zamlı maaşlar!

Altın güç topluyor! Yatırımcılar heyecanla bekliyor! 26 Ağustos Cumartesi gram, çeyrek ve tam altın ne kadar?

Merkez Bankası faiz kararı sonrası sert düşüş yaşayan altın bugün güç topluyor. Altın fiyatları bugün yukarı yönlü hareket ederek kayıplarını gidermeye çalışıyor. Yatırımcılar ise heyecanla altın fiyatlarını takip ediyor. Peki  26 Ağustos Cumartesi gram, çeyrek ve tam altın ne kadar?

yabancılar ne kadar harç öder Haberi

yabancılar ne kadar harç öder

Yabancıların tapu harcı!

Yabancı uyruklu vatandaşlar, kanuni sınırlamalara uymak kaydıyla Türkiye sınırları içerisinde taşınmaz mal sahibi olabiliyor. Türkiye'de taşınmaz edinmek isteyen yabancı uyruklu kişilere yardımcı olan rehber bulunuyor.


Rehberde yer alan bilgilere göre, yabancılar:

a) Ülke genelinde, yabancı uyruklu bir gerçek kişi, en fazla 30 hektar taşınmaz satın alabilir ve sınırlı ayni hak edinebilir.


b)Yabancıların askeri yasak bölgeler ve güvenlik bölgelerinde taşınmaz edinimi ve kiralaması mümkün değildir.


c)Yabancı uyruklu gerçek kişiler, özel mülkiyete konu ilçe yüz ölçümünün  %10’una kadar taşınmaz ve sınırlı ayni hak edinebilir.


d)Gerçek kişilerle yabancı ülkelerde kendi mevzuatlarına göre kurulan tüzel kişiliğe sahip ticaret şirketleri lehine taşınmaz rehni tesisinde kanuni sınırlamalar uygulanmaz.


e)Kanun hükümlerine aykırı olarak edinilen; edinim amacına aykırı kullanıldığı ilgili Bakanlık ve idarelerce tespit edilen; proje şartıyla satın almalarda süresi içinde...