02 / 05 / 2024

yabancılara satış

yabancılara satış

Dolar kuru artışı yabancılara yaradı. İstanbul’dan ev almak isteyen yabancılar, Venedik Sarayları’na yoğun talep gösterdi. Viaport Venezia Satış Pazarlama Direktörü Cenk Hayırlıoğlu, “Bu yıl yabancıların alım yılı olacak” dedi...

Bilgen Özdemir: Yabancılara satışta kendimizi mi dolduruyoruz?

Emlakchi İstanbul Gayrimenkul Pazarlama Şirketi'nden Bilgen Özdemir özellikle de Arap ülkelerinden yoğun bir talebin olduğu yabancılara satışta kendi kendimizi mi dolduruyoruz isimli bir başlık attı...

Yabancılar Boğaz’daki yalılara yoğun ilgi gösteriyor!

Ortadoğu, Azerbaycan ve Avrupa’dan İstanbul’a gelen yabancılar, Boğaz’daki yalılara yoğun ilgi gösteriyorlar. Space Gayrimenkul Kurucu Ortağı Filiz Çakmur, yabancıların çoğunlukla şirket merkezi ve otel yatırımı için yalıları tercih ettiğini vurguladı...

Kıbrıs'ta yabancılara satılan topraklar TBMM gündeminde!

İyi Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Meclis'te Kıbrıs'ta yabancılara satılan topraklar ile ilgili konuştu. İşte Türkkan'ın o açıklamaları...

Konya'da tam 772 bin 263 metrekarelik toprak yabancıların oldu! Yabancılara en çok tarım arazisi satılan kent!

1 Ocak 2022 ile 31 Aralık 2022 tarihleri arasında 5 milyon 219 bin 309 metrekare tarım arazisinin yabancılara satıldığı açıklandı. İYİ Parti Konya Milletvekili Ünal Karaman, Konya'nın yabancıya toprak satışında ilk sırada olduğunu belirtti. 

Kıbrıs'ta yabancılara satılan topraklar kime ait?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Cumhurbaşkanı eski danışmanı Sabahattin İsmail, Kıbrıs'ta yabancılara satılan toprakların kime ait olduğuna ilişkin soruları yanıtladı. İsmail, "Bu gidişin önü alınmazsa önümüzdeki 10 yıl içinde KKTC'nin sessiz işgali tamamlanacak" dedi.

Antalya'daki 5 konuttan 1'i yabancılara satıldı! Ruslar zirveye yerleşti! 

Türkiye'de bu sene yabancıların en fazla konut aldığı şehir olan Antalya'da, 48 bin 150 satıştan 10 bin 372'si yabancılara yapıldı. İşte detaylar...

2022'de 5 milyon 219 bin 309 metrekare tarım arazisi yabancılara satıldı! İlk 3'te Ürdün, Filistin ve İsrail var!

Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, geçtiğimiz sene 5 milyon 219 bin 309 metrekare tarım arazisinin yabancılara satıldığın belirtti. En çok taşınmaz alan ilk 3 ülke Ürdün, Filistin ve İsrail olarak belirlendi. 

Markalı konutların yüzde 6.48'i yabancılara satıldı!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ sonuçlarına göre Ekim 2021'de markalı konutların yüzde 6.48'i yabancılara satıldı. Yabancılar en çok 1+1 konut tipini tercih etti.

Markalı konutların yüzde 9.91'i yabancılara satıldı!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’nin 2021 Eylül ayına ilişkin verileri belli oldu. Peki açıklanan sonuçlara göre Eylül 2021'de konut sektöründe neler oldu? Konut fiyatları nasıl değişti? En çok hangi tip konutlar satıldı? Markalı konutların ne kadarı yabancılara satıldı?

Yabancıya satış yapan emlakçılara yeni düzenleme kapıda!

Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğundan sonra yabancılara satış gerçekleştiren emlakçılara yeni düzenlemeler getiriliyor. Düzenleme kapsamında yabancıya satış yapan emlakçılara hem dil hem de emlak bilgisi şartı koyulacak.

Fahrettin Koca'dan şehir hastanelerinin yabancılara satıldığı iddialarına yanıt!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Şehir hastanelerinin yabancılara satıldığı" iddiaları ile ilgili de önemli açıklamalar yaptı.

Aydın'da yabancılara satılan konut ve arsa miktarı mecliste!

Son 5 yıl içerisinde Aydın'da yabancılara satılan konut ve arsa miktarı meclis gündemine taşındı. CHP'li Bülbül, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kazakistan’da tarım arazilerinin yabancılara satılması ve kiralanması yasaklandı!

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, ülkede tarımsal amaçlı kullanılan arazilerin yabancıya satılmasını ve kiralanmasını yasaklamayı öngören yasaya onay verdi.

Yerli ve milli oteller yabancılara satılabilir!

Kovid-19 salgınında vaka ve ölüm sayılarında yaşanan artış, yaz sezonunu müşterilerine açmaya hazırlanan turizmcileri endişelendirdi. Sektör temsilcileri "Eğer kapanma olmaz ise 2021 sezonunu kaybederiz. Bu kayıp, yüzde 90’ı yerli ve milli olan otellerin yabancılara satışına neden olur" diyor.

Markalı konut satışlarının yüzde 7.49'u yabancılara yapıldı!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Eylül 2020 sonuçlarına göre, Eylül 2020'de markalı konut satışlarının yüzde 7.49'u yabancılara yapıldı.

yabancılara satış Haberi

yabancılara satış

Son dönemde yaşanan dolar kurundaki artış, İstanbul’u gayrimenkul sahibi olmak isteyen yabancıların markajı altına aldı. Bugünkü dolar kuruna göre 145 bin doları olan yabancıların Via Properties&Gürsoy Yatırım Ortaklığı tarafından hayata geçirilen İstanbul Gaziosmanpaşa’daki Venedik Sarayları projesinden daire satın alabileceğini söyleyen Viaport Venezia Satış Pazarlama Direktörü Cenk Hayırlıoğlu, “Venedik Sarayları lansmanından itibaren projeye yoğun bir yabancı ilgisi var. Yatırımlarını İstanbul’da değerlendirmek isteyen yabancılar, soluğu satış ofisinde alıyor” dedi. 2014 yılının gayrimenkul üreticileri açısından yoğun yabancı ilgisiyle geçeceğinin altını çizen Hayırlıoğlu, “2 haftada yaklaşık 1000 konutun yüzde 20’sini yabancılara sattık ve alımların çoğu nakit gerçekleşti” dedi. Projeye en yoğun ilgi Suudi Arabistan, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar gibi Ortadoğu ülkelerinden geliyor. 


Oturmayana ev yok!

Yabancı ilgisinin Mütekabiliyet Yasası ile birlikte artış gösterdiğini...