13 / 05 / 2024

Yabancıların eylül ayında ne aldı

Yabancıların eylül ayında ne aldı

Borsa İstanbul tarafından açıklanan verilere göre, eylül ayında 234 milyon dolarlık net satış gerçekleştiren yabancı yatırımcıların yılbaşından bu yana gerçekleştirdiği işlemlerdeki satışları net 937 milyon dolara ulaştı.

Yabancıların konut alımında getirilen 400 bin dolarlık sınırlamanın yankıları sürüyor!

Türkiye emlak sektöründe son dönemlerde, yabancıların konut alımında getirilmiş olan 400 bin dolarlık sınırlamanın yankıları devam ediyor. Bu konudaki önemli bir aktör olan Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan konu ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı.

Türk Vatandaşlığı için son dakika gelişmesi! Yabancıların arsa alımında yapı şartı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla döviz karşılığı Türk vatandaşlığı alımına yönelik yeni karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni değişiklikle beraber artık yabancıların taşınmaz alımıyla vatandaşlık kazanabilmesine ilişkin uygulamaya arsa üzerinde yapı bulunma şartı getirildi.

Amerika'da konut fiyatları eylül ayında artışını sürdürdü

ABD'de S&P Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi, eylül ayında geçen yılın aynı ayına oranla yüzde 3,9 yükseldiğini açıkladı. Yayımlanan ulusal konut fiyat endeksi verileri ve rakamlar ile haberin ayrıntıları...

Cari işlemler dengesi eylül ayında 1.9 milyar dolar fazla verdi 

Cari işlemler dengesi, eylül ayında piyasanın üstünde gerçekleşerek 1,88 milyar dolar fazlalık gösterdi.. Buna göre, net hata ve noksan kalemi eylül ayında 208 milyon dolar olarak kaydedildi. İşte haberin ayrıntıları...

Toplam ciro endeksi Eylül ayında yüzde 64,1 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre takvim etkisinden arındırılmış sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplam ciro endeksi, Eylül ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 64,1 artış gösterdi. İşte TÜİK tarafından açıklanan o son dakika rakamları...

OPEC'in petrol üretimi Eylül ayında günlük 273 bin varil arttı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) ham petrol üretimi Eylül ayında önceki aya göre günlük 273 bin varil artış göstererek, 27,75 milyon varile çıktı.

Küresel petrol arzı Eylül ayında günlük 270 bin varil arttı!

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) tarafından açıklanan verilere göre, küresel petrol üretiminin, Eylül ayında bir önceki aya göre günlük 270 bin varil artış göstererek, 101 milyon 570 bin varile ulaştığı bildirildi.

THY eylül ayında 7,9 milyon yolcu taşıdı

Türk Hava Yolları (THY), eylül ayı yolcu ve kargo trafik sonuçlarına göre yüzde 84,9 doluluk oranına yaklaşarak, toplamda 7,9 milyon yolcu taşıdığını açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...

Otomotiv ihracatı Eylül ayında 2,8 milyar dolar oldu!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'nin otomotiv endüstrisi 2023 yılının eylül ayında 2 milyar 822 milyon dolarlık ürün ihraç etti.

Hazine eylül ayında 69 milyar 53 milyon lira açık verdi!

Hazine ve Maliye Bakanlığının açıkladığı verilere göre eylül ayındaki nakit gerçekleşmelerine göre 486 milyar liralık gelire karşı 555 milyar liralık da nakit gider gerçekleşti. 29 eylül haftasında döviz rezervlerinde 3,3 milyar dolar azalma oldu.

Kia’dan bir müjde daha! Stonic modeline eylül ayında zam yok!

Kia, eylül ayına girilmesiyle beraber tüm modellerinin fiyat listesini peş peşe açıklarken, takipçilerini sevindirecek haberleri de beraberinde vermeye devam ediyor. Eylül ayı kapsamında Picanto ve Rio modellerine zam yapmayan Kia, Stonic modeline de zam yapmadığını açıkladı.

Kia Picanto’ya eylül ayında zam gelmedi! Picanto’da ağustos fiyatıyla yola devam!

Kia’dan Picanto modelini satın almak isteyenlere müjdeli bir haber geldi. Kia, Picanto’ya eylül ayında zam yapmadığını ve ağustos fiyatıyla satışlara devam ettiğini duyurdu.

Skoda Octavia’ya tamı tamına 50 bin TL eylül zammı geldi! Octavia’nın eylül ayı fiyatları resmen uçtu!

Skoda, Türkiye’de en sevilen ve tercih edilen modellerinden Octavia’ya eylül ayı kapsamında tam 50 bin TL zam yaptı. Octavia’nın yeni fiyatı Skoda’nın resmi internet sitesinde yayımlanırken, yeni fiyatı görenler neye uğradığını şaşırdı.

Yabancıların eylül ayında ne aldı Haberi

Yabancıların eylül ayında ne aldı

Yabancı yatırımcılar, Borsa İstanbul'da eylül ayında 234 milyon dolarlık net satış gerçekleştirdi.


Borsa İstanbul tarafından açıklanan verilere göre, eylül ayında 234 milyon dolarlık net satış gerçekleştiren yabancı yatırımcıların yılbaşından bu yana gerçekleştirdiği işlemlerdeki satışları net 937 milyon dolara ulaştı.


BIST 100 endeksi eylül ayındaki net yabancı yatırımcı satışına paralel olarak dolar bazında aylık yüzde 4,93 değer kaybetti. Analistler, eylül ayında ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artırabileceği endişelerinin fiyatlamalar üzerinde belirleyici olduğunu ve buna bağlı olarak dolar/TL'nin tarihi zirvesi olan 3,0753'e çıktığını belirterek, BIST 100 endeksinin de özellikle banka pay piyasalarında yoğunlaşan satışlarla ay içinde dolar bazlı uzun vadeli 25.000 desteğinin altını gördüğünü ifade ediyor. 


- En çok alınan BİM, en çok satılan bankalar 

Yabancıların eylül ayındaki işlemlerine bakıldığında, 39,6 milyon dolarlık net alımla...