05 / 05 / 2024

Yabancıya 3 milyar dolarlık gayrimenkul satışı 2014te yabancıya kaç konut satıldı

Yabancıya 3 milyar dolarlık gayrimenkul satışı 2014te yabancıya kaç konut satıldı

Özyurtlar Şirketler Grubu Başkanı Tamer Özyurt, "Geçen yıl yabancı kişi ve kuruluşlara yaklaşık 3 milyar dolarlık gayrimenkul satıldı, yıl sonunda bu rakam 3.2 milyar doları bulacak" dedi...

Yabancıya konut satışı 3 ayda yüzde 48 düştü! Yabancıya en çok konut bu ilde satıldı!

Türkiye genelinde geçtiğimiz seneye göre, yabancıya konut satışlarında sert düşüş yaşandı. Yabancıya konut satışı 3 ayda yüzde 48 oranında geriledi. İşte yabancıların tercih ettiği iller... 

Kanal İstanbul projesinde son dakika gelişmesi! 3.3 milyar dolarlık ihale yapıldı!

Kanal İstanbul Projesi ile ilgili imar planı için yargı tarafından alınan kararın ardından bugün son dakika gelişmesi yaşandı. Kanal İstanbul proje alanında iktidara yakınlığı ile bilinen şirket ile 3.3 milyar dolarlık ihale yapıldı. 

Yabancılardan kaç milyar dolar geldi? 

Son 20 yılda Türkiye’ye 802,1 milyar dolar kaynak getiren ve burada kazandığı 266,3 milyar doları ülkelerine transfer eden yabancılar, Cumhuriyet’in 100’üncü yılı olan 2023’e girerken Türkiye’de 519,2 milyar dolarlık bir varlık ve alacağa sahipler. İşte X'de konu ile ilgili yapılan yorumlar...

1,2 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırımın 223 milyon doları yabancıya gayrimenkul satışından!

Uluslararası Yatırımcılar Derneği tarafından açıklanan rakamlara göre, Ekim'deki 1,2 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırımın 223 milyon doları yabancıya gayrimenkul satışından geldi. İşte o rakamlar...

Yabancıya gayrimenkul satışı için 3 kritik öneri! Yabancı yatırımcı bu şekilde artabilir! 

Yabancıya gayrimenkul satışı için 3 kritik öneri açıklandı. İşte Karmar A.Ş. İcra Kurulu Başkanı Emrullah Yedikardeş'in o açıklamaları...

Ankara'ya 3.9 milyar TL'lik dev yatırım! 4 yeni metro istasyonu geliyor, bu ilçelere resmen piyango vurdu!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Şehitler-Forum Raylı Sistem Hattı'nı uzatmak için başvuru yaptı. Söz konusu proje 3 milyar 900 milyon TL'ye mal olacak.

Yabancıya gayrimenkul satışı azalmaya başladı!

Geçen yılın tamamında yabancılara 6,3 milyar dolarlık gayrimenkul satışı yapılarak tüm yılların rekoru kırılırken bu yıl ilk 6 aylık rakamlara göre satışlarda yüzde 36,6 oranında bir düşüş yaşanıyor.

Mücevher ihracatında büyük artış! 3 milyar doları aştı

Mücevher ihracatında, haziran ayında geçen yılın aynı dönemine kıyasla büyük artış yaşandı. Buna göre mücevher artışı haziran ayında 13,10 artışla 3 milyar 50 milyon dolara ulaştı.

Yabancıya konut satışında zirve Alanya’nın! Konutların değeri 3 yılda yüzde 750 arttı!

Antalya’da yabancıya konut satışta Alanya zirveye oturdu. 2023 yılında sıfır 100 metrekare bir daire yaklaşık 5.000.000 lira ile 6.000.000 TL arasında satıldı. Böylece son 3 yıldaki değer artışı oranı yüzde 750 - 850 arasında değişiyor.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin Türkiye'ye maliyeti 126,3 milyar dolar olacak! Zararlar kalem kalem hesaplandı! 

CHP tarafından hazırlanan deprem raporuna göre, Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin Türkiye’ye maliyeti 126,3 milyar dolara ulaşacak. Depremin zararları ve maliyetleri raporda kalem kalem hesaplandı. 

Dolar/TL bir günde 3 milyar doları yuttu!

Türk Lirası döviz karşısında tarihi değer kaybı yaşamaya devam ederken 18.400’ü gören doları frenlemek için 3 milyar dolara yakın bir dolar satışı yapıldığı ve piyasaya müdahale edildiği iddia edildi. Mayıs 2002'den beri gördüğü en yüksek seviyesine çıkan dolar endeksi 112,071’i gördü.

Yabancıya konut satışının verdiği 3 büyük zarar!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "Yabancıya konut satışının verdiği 3 büyük zarar!" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin o analizi...

İzmir'de yabancıya konut satışları arttı mı?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre yabancılara yapılan konut satışları 2021 yılında önceki seneye oranla yüzde 43,5 yükseldi. Toplam konut satışları içinde yabancıların payı yüzde 3,9 olarak belirlendi. İzmir ise yabancıya konut satışında şehirler arasında 7. sıraya yerleşti.

Yabancıya 3 milyar dolarlık gayrimenkul satışı 2014te yabancıya kaç konut satıldı Haberi

Yabancıya 3 milyar dolarlık gayrimenkul satışı 2014te yabancıya kaç konut satıldı



Mütekabiliyet Yasası'nm ardından yabancı yatırımcıların Türkiye'den gayrimenkul almak için sıraya girdiğini belirten Özyurtlar Şirketler Grubu Başkanı Tamer Özyurt, "Geçen yıl yabancı kişi ve kuruluşlara yaklaşık 3 milyar dolarlık gayrimenkul satıldı, yıl sonunda bu rakam 3.2 milyar doları bulacak" dedi. 

Özyurt, "Özellikle Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, Katar, Bahreyn, İran, Kazakistan, Rusya'dan yoğun talep geldi" diye konuştu. 


Özyurt, inşaat sektörünün tek başına GSYİH içindeki payının yüzde 5.7 olduğuna vurgu yaparak, sektörün kendisine mal ve hizmet üreten 250'ye yakın alt sektörü de besleyip GSYİH'ya bu sektörler üzerinden dolaylı olarak da büyük katkı yaptığını ilade etti. 

'Yüzde 90'ı yerli ürün' Özyurt, "Türkiye'deki bina inşaatlarının yüzde 75'ini konut inşaatları oluşturmaktadır. Dolayısıyla inşaat sektörü ile konut sektörü iç içe geçmiş durumdadır. Konut üretiminde kullanılan ürünlerin yüzde 90'ı yerli...