27 / 04 / 2024

yabancıya ev kiralamak

yabancıya ev kiralamak

Kirasını geç ödeyen, konuta zarar veren, komşularıyla iyi geçinmeyen, kirayı ödemeden ülkeden giden bazı yabancı kiracılar son zamanlarda sık sık gündeme geliyor. Peki ev sahipleri bu durumla karşılaşırsa ne yapabilir? 

Turiste ev kiralayarak ayda 6 bin lira kazanabilirsiniz!

İstanbul'un tarihi ve turistik bölgelerinde bulunan eviniz varsa, yurtdışından gelen turistlere kiralayarak aylık 6 bin TL para kazanabilirsiniz. Denize kıyısı olan yazlık bölgelerdeki lüks villalarda bu rakam 20 binlere çıkıyor.

Yabancıya konut satışlarında deprem korkusu! En fazla İstanbul etkilendi!

Satılık ve kiralık ev fiyatlarının fırlamasının sebeplerinden biri olan yabancıya konut satışları, şubattaki 6 Şubat depremlerinden beri toparlanamadı. Ocak ayında yüzde 0,6 oranıyla sınırlı olan bu düşüş şubat ayında yüzde 27'ye fırladı ve eylül ayında ise yüzde 42 oranıyla sert gerilemeyi sürdü.

Ev kiralamak çileye dönüştü! 

Son dönemlerde konut sıkıntısı hemen hemen her ülkenin ortak sorunu haline geldi. Konut sorunu yaşayan Almanya’da da ev kiralamak büyük çileye dönüştü. 

Ev fiyatları düşer mi? Yabancıya konut satışı fiyatları nasıl etkiliyor? 

Türkiye, dünyada ev fiyatlarının en çok yükseldiği ülkelerden oldu. İnşaat maliyetlerinin artışı ve yabancı talebine ek olarak faizlerde konut fiyatlarını yükseltiyor. Peki ev fiyatları düşer mi? Yabancıya konut satışı fiyatları nasıl etkiliyor? İşte ayrıntılar..

Yabancıya konut satışı fiyatları etkiliyor mu?

Yurtdışında yabancılara ilişkin doğrudan konut satışı gerçekleştiren şirketlere devlet desteğini öngören uygulamanın ev fiyatlarını yükselteceği olasılığı sosyal medyada tepkilere neden olurken, sektör temsilcileri  yabancıya kiralama yoluyla verilen oturum izninin kaldırılmasını istiyor. 

Ev ilanlarında 'Sadece yabancıya satılık' krizi! Dikkat! Ceza getirebilir! 

Kakıcı - Şimşek Hukuk Bürosu kurucularından Av. Elvan Kakıcı Şimşek, gayrimenkul piyasasındaki fırsatçılara dikkat çekerek, 'Türkler aramasın', 'Sadece yabancıya kiralık' gibi ilanlarının sayısının hızla yükseldiğini belirtti. Bu durumun ceza getirebileceğini vurguladı...

Yabancıya konut satışı yasaklanmalı mı? 

Dünya Gazetesi köşe yazarı Ussal Şahbaz bugünkü köşesinde yabancıya konut satışını kaleme aldı. İşte Ussal Şahbaz'ın 'Yabancılara ev satışı yasaklansın mı?' başlıklı yazısı...

Yabancıya konut satışında tarihin en iyi Şubat rakamları görüldü!

Yabancıların 2019 yılının ikinci ayında satın aldığı 3 bin 321 adet konut, yabancıya satışta tarihin en iyi şubat rakamı olarak kayıtlara geçti...

Yabancıya konut satışı Şubat ayında rekor kırdı!

Yabancıya konut satışları Şubat ayında yeni bir rekor kırdı. Boğaz'da yalı isteyen de Esenyurt'ta küçük daire isteyen de bulunuyor.

Fikirtepe’de gündem yabancıya konut satışı!

Onlarca kentsel dönüşüm projesinin başladığı Fikirtepe'de gündem yabancıya konut satışı. Bölgedeki lüks konut ve ofislerin başta Körfez ülkeleri olmak üzere yabancılara satılması için çalışmalar başlatıldı.

2018'de yabancıya 40 bin konut satıldı!

Yabancıya konut satışını değerlendiren Cathay Group Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Alper Tuğsuz, “Son satışımızı 8 bin 500 kilometre öteye gerçekleştirdik. Satış yaptığımız ülke sayısı ise 35’e ulaştı" dedi.

4 Mart'tan itibaren yabancıya konut satışında rapor gerekecek!

Yabancıya yapılan konut satışlarına yeni düzenlemeler geliyor.  4 Mart'tan itibaren yabancı ülke vatandaşlarına yapılan gayrimenkul satış işlemlerinde rapor gerekli olacak. 

Tamer Özyurt: Yabancıya konut satışında bu yıl 50 bini geçeriz!

Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Özyurt, TÜİK, ocak ayı konut satış rakamlarını değerlendirdi. Özyurt, "Yabancıya satışta bu yıl 50 bini geçeriz" dedi...

Yabancıya satış her geçen gün kendi rekorunu kırıyor!

Bahaş Holding CEO'su Abdüssamet Bahadır, TÜİK, ocak ayı konut satış rakamlarını değerlendirdi. Bahadır, "Yabancıya satış her geçen gün kendi rekorunu kırıyor" dedi...

yabancıya ev kiralamak Haberi

yabancıya ev kiralamak

Türkiye genelinde oturan yabancıların sayısı gün geçtikçe artış gösteriyor. Bütçelerine göre konut kiralayan yabancılarla mülk sahipleri arasında zaman zaman problemler de ortaya çıkabiliyor. 

Kirasını geç ödeyen, konuta zarar veren, komşularıyla iyi geçinmeyen, kirayı ödemeden ülkeden giden bazı yabancı kiracılara ilişkin mülk sahipleri ise yasal yolları kullanarak neler yapabileceğini araştırıyor.

Peki yabancı kiracılarla sorun yaşayan mülk sahipleri dava yoluna gidebilir mi? İşte ayrıntılar...

 

’Noter huzurunda yapılmalı’

Yabancıların kiralamalarına ilişkin açıklamalarda bulunan Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkanı Hakan Akdoğan, yabancı bir ülke vatandaşına kiralama yapılması durumunda kira sözleşmesinin noterde yapılmasının zorunlu olduğunun altını çizdi.

"İlk kez ikamet izni alacak olan yabancıların göç idaresine verecekleri belgelerde, bu noter onaylı kira kontratını ibraz etmeleri gerekiyor" ifadelerini kullanan Hakan Akdoğan, kira kontratına noter tarafından onay verilebilmesi...