07 / 08 / 2024

Yağmur suları bahçe sulamada mı kullanılacak

Yağmur suları bahçe sulamada mı kullanılacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce: “Binalar, dünyada enerjinin yaklaşık üçte birini kullanıyor. Enerji giderlerinin azaltımı ve çevre hassasiyeti için yeşil binaları yaygınlaştırmamız gerek” dedi.

Kıyıyaşam Arka Bahçe'de son iki parsel! Tiny house'a uygun, hemen teslim fırsatı! 

Kıyıyaşam Arka Bahçe'de son iki parsel kaldı. İstanbul Çatalca Celepköy’de hayata geçirilen projede yaşam başladı. Peki Kıyıyaşam Arka Bahçe'de fiyatlar ne kadar? İşte ayrıntılar...

Bahçeşehir 2. Kısım 1/5000 ve 1/1000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı!

Başakşehir ilçesi, Bahçeşehir 2. Kısım Mahallesi, 658 ada, 4 ve 5 parseller arasında kalan bir kısım tescil dışı alana ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 18.12.2021 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı  askıya çıkarıldı.

Bahçeşehir 2. Etap Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıya çıktı!

İstanbul İli Başakşehir İlçesi Bahçeşehir 2. Etap Mahallesi 632/Park ve Çevresindeki Kadastral Boşluğun Bir Kısmına İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıktı.

Bahçeşehir Eğitim ve Yaşam Vadisi inşaatında sona gelindi!

Başakşehir’in ilk fen lisesinin içerisinde yer aldığı Bahçeşehir Eğitim ve Yaşam Vadisi’nde inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Dev külliyenin inşaatının Mayıs ayında tamamlanması bekleniyor.

Yeni binalarda yağmur sularının toplanması su tüketimini azaltacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, yeni binalarda yağmur sularının toplanarak kullanılmasına yönelik yeni yönetmeliği megakentleri çevre dostu yeşil dönüşüme zorluyor.

ÇATIDER'den yağmur suyu toplama sistemi zorunluluğuna destek!

ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Şenal, ‘Binaların çatılarında toplanan yağmur sularının arıtılarak bina ihtiyacında kullanılmak üzere bahçe zemini altında bir depoda toplaması amacıyla yağmur suyu toplama sistemi yapılması zorunluluğunun’ olumlu bir adım olduğunu söyledi.

Bahçeşehir Strada'da yaşam başladı!

İstanbul'un değerlenen merkezlerinden biri olan Bahçeşehir Strada projesinin 1.etabında yaşam başladı. Projede yeni yaşamlarına başlayan ev sahipleri projeyi anlattı

Bahçeşehir Eğitim ve Yaşam Vadisi için ilk harç döküldü!

Başakşehir Belediyesi, eğitim alanında büyük adımlar atmayı sürdürüyor. Bahçeşehir’de içinde ilk ve ortaokul, fen lisesi, öğrenci yurdu, huzurevi gibi bölümler olan “Bahçeşehir Eğitim ve Yaşam Vadisi” için ilk harç döküldü.

Başakşehir Lal Bahçe Evleri'nde yaşam başladı!

Başakşehir'de hayata geçirilen Lal Bahçe Evleri'nde yaşam başladı. Projeden ev sahibi olan aileler oturmaya başladı.

Bahçeşehir Gölet’teki inşaat çalışmaları doğal yaşamı etkiledi!

Bahçeşehir Gölet’teki inşaat çalışmaları nedeniyle çevredeki doğal yaşam etkilendi. Bölgede yuvası olan oluklu kertenkeleler, sokaklara çıkmaya başladı.

Hemen taşınabileceğin örnek bir yaşam Vaditepe Bahçeşehir'de!

Peşin ödemelerde yüzde 20 indirim uygulanan Vaditepe Bahçeşehir Kiptaş Evleri, Kanal İstanbul'un yanıbaşında, TEM Otoyolu’na sadece 1 kilometre mesafede yükseliyor..

Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt Metro imar planı askıda!

İstanbul Başakşehir ilçesi Mahmutbey - Bahçeşehir - Esenyurt Metro Projesi'ne ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı dün askıya çıkarıldı...

Bahçeşehir Turizm Tesis Alanları imar planı askıda!

İstanbul Başakşehir İlçesi, 24.02.2003 onaylı Bahçeşehir Belediyesi Revizyon Nazım İmar Planı'nda Turizm Tesis Alanları plan notu değişikliğine ilişkin imar planı askıya çıkarıldı...

Yağmur suları bahçe sulamada mı kullanılacak Haberi

Yağmur suları bahçe sulamada mı kullanılacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü kamuda yeşil bina uygulaması için çalışmalarına başladı.  Bu kapsamda proje elde etme çalışmaları tamamlanan Ankara Sincan Etimesgut Tapu ve Kadastro Müdürlüğü Hizmet Binası Türkiye’nin ilk yeşil kamu binalarından biri olacak.  20 Gün içerisinde maliyet işlemlerini sonuçlandıracak olan bakanlık en kısa sürede binanın inşasına başlayacak.


Bakanlık inceleme ve araştırmalardan sonra Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP)  Küresel Çevre Fonu (GEF) desteği ile Ankara Sincan Etimesgut Tapu ve Kadastro Müdürlüğü Hizmet Binasını “Örnek Bina” olarak seçti.


Seçilen binada ilk önce güneş ve rüzgâr etkisi binaya maksimum fayda sağlayacak yönde konumlandırıldı.


Fotovoltaik paneller ile güneş enerjisinden elektrik elde edilecek, binanın elektrik tüketimi azaltılacak.


Gri su sistemi ile lavabolarda kullanılan su toplanarak tuvalet sifonlarına aktarılacak. Su tasarrufu sağlanacak. Ayrıca yağmur...