01 / 05 / 2024

yalı mahallesi tarihi evler restore

yalı mahallesi tarihi evler restore

Tarihi yarımada içinde Marmaray ve Haliç metrosuna komşu Yalı Mahallesindeki eski evler, onarılacakları günü bekliyor. Vakıflara ait binaların da bulunduğu mahalledeki tarihi evler bakımsızlıktan dökülüyor..

Bandırma Edincik Mahallesi emlak yatırımcılarının radarında!

Balıkesir'e bağlı Bandırma ilçesinde yer alan Edincik Mahallesi tarihi evleri ile emlak yatırımcılarının gözdesi haline geldi.

Kartal'da kültür merkezi ve aşevi için ilk kazma vuruldu!

Kartal Belediyesi tarafından Yalı Mahallesi'ne inşa edilecek Yalı, Yunus ve Topselvi Kültür Merkezi Projesi" ile Esentepe Mahallesi'nde kurulacak "Aşevi ve Gıda Bankası Projesi" için ilk kazma vuruldu.

Fatih Yalı Mahallesi 1/5000 ölçekli imar planı askıda!

Fatih İlçesi, Yalı Mahallesi, 827, 828, 829, 830, 831, 832, 833, 834, 835, 836, 837, 838, 839 adalara ilişkin itiraz 1/5000 ölçekli 18.12.2019 tasdik tarihli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı askıya çıkarıldı.

Kartal Yalı Mahallesi'ndeki metruk bina yıkıldı!

Kartal Yalı Mahallesi'ndeki metruk bina, Kartal Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yıkıldı

İzmir'de yüksekten düşen inşaat işçisi hayatını kaybetti!

İzmir Karşıyaka Yalı Mahallesi'nde inşaatı devam eden bir AVM inşaatında çalışırken henüz belirlenemeyen bir nedenle düşen Şuayb Akkoç hayatını kaybetti...

Tarihi Kuleli Yalısı 190 milyon liraya satılıyor!

'Noel Eram Yalısı' olarak da bilinen İstanbul Boğazı'ndaki en değerli yalılarından Çengelköy'deki Tarihi Kuleli Yalısı 190 milyon liraya satılıyor.

Körfez'deki metruk binalar tehlike saçıyor!

Körfez Kirazlıyalı Mahallesi’nde metruk binaların yıkılması ve ya önlem alınması isteniyor. Çocuk parklarının yanında bulunan metruk binalar tinerci ve evsizlerin meskeni oldu.

Boğaz'ın tarihi eser yalıları satışta!

Dünyanın hayran olduğu Boğaz’daki satılık yalıların fiyatları sizler için araştırıldı. Yalıların satış değeri; tarihi eser statüsü, rıhtımı ve bahçe büyüklüklerine göre değişiyor.

Tarihi Kocataş Yalısı otel oluyor!

İstanbul Boğazı’nın en görkemli yapıları arasında yer alan Sarıyer’deki tarihi Kocataş Yalısı otel oluyor.

Diyarbakır Sur'un 6 mahallesi yeniden inşa ediliyor!

Diyarbakır'da PKK'lı teröristlerce gerçekleştirilen saldırılarda yıkıma uğrayan merkez Sur ilçesinin 6 mahallesi tarihi yapısıyla yeniden yapılıyor.

Nouvel Maltepe'de 434 bin TL'ye! Yeni proje!

Ağaoğlu Omak İnşaat imzası ile Maltepe Yalı Mahallesi'nde inşa edilen Nouvel Maltepe, fiyatlar 434 bin TL'den başlıyor. Projede dairelerin 2020 yılının sonunda yapılması planlanıyor...

Gaziantep Tarihi Bey Mahallesi’ne yeraltı otoparkı yapıldı!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Tarihi Bey Mahallesi’ne yapılan yeraltı otoparkının inşaatında sona gelindi. 132 araç kapasitesine sahip otopark projesinin kısa sürede açılması planlanıyor.

Trabzon'da şaşkına çeviren görüntü! İnşaat iskelesinde ilginç önlem!

Trabzon'un Ortahisar ilçesine bağlı Yalı Mahallesi'nde dış cephe ısı yalıtım çalışması sırasında kurulan iskele için alınan strafor önlemi görenleri şaşkına çevirdi.

yalı mahallesi tarihi evler restore Haberi

yalı mahallesi tarihi evler restore

İstanbul'un tarihi dokusunu içinde barındıran yarımadada birçok bölge bakımsızlıktan dolayı kaderine terk edilmiş halde bekliyor. Geçmişin izlerini taşıyan suriçi bölgesinde vaat edilen projeler tam anlamıyla uygulamaya geçmiyor. 


Yeni konut projeleri hızla yükselirken birçok tarihi mahallenin bulunduğu bölgelerde evler atıl durumda onarılmayı bekliyor. Marmaray güzergahına komşu olan Yalı Mahallesi de bu yerlerden biri. Bölgeden Marmaray ve Yenikapı-Haliç metrosunun geçmesiyle ev fiyatlarının 8 kata kadar arttığı semtte son 5 yıldır herhangi bir değişiklik yaşanmış değil. Mahalle sakinleri ise evlerini restore edecek maddi güce sahip olmadıklarından yakınıyor. Bu yüzden birçok aile evlerini büyük inşaat firmalarına satmak durumunda kalıyor. 2009 yılı yerel seçimleri öncesi Aksaray Mahallesi'ne bağlanan Yalı Mahallesi'nde yaklaşık 200 hane bulunuyor. Vakıflara ait restorasyon bekleyen tarihi binaların da bulunduğu mahallede evler bakımsızlıktan...