28 / 04 / 2024

yalı renovasyon çalışmaları

yalı renovasyon çalışmaları

İki hafta önce satılık yalı haberi yapıp genişçe bir liste sunmuştuk. Bu haberi yaptığımız sıralarda İstinye'de bir yalıda renovasyon çalışması yapıldığı dikkatimizi çekmişti.

İstanbul Boğazı’nda mühürlenen kaçak inşaatta çalışmalar devam ediyor!

İstanbul Boğazı'nda son dönemde artan kaçak yapılaşmalara bir yenisi eklendi. Beşiktaş'taki yol yalısında sürdürülen yasa dışı inşaat şikayetlerin sonra mühürlendi fakat yalıda inşaat çalışmaları devam ediyor.

Bodrum Cape Yalıkavak'taki yenileme çalışmaları tamamlanıyor!

Beşiktaş Kulübü eski başkanı Fikret Orman'ın Bodrum'daki 2. oteli olan Cape Yalıkavak'taki yenileme çalışmaları tamamlanıyor.

Kocaeli Kandıra hizmet binasının yalıtım çalışmaları başladı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kandıra hizmet binasının yalıtım çalışmalarına başladı...

Altınordu Aziziye Cami çevresinde düzenleme çalışmaları başladı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Ordu Büyükşehir Belediyesi Altınordu Aziziye (Yalı) Camii çevresinde düzenleme çalışmaları başlattı.

Yalıkent Sitesi'ndeki betonlama çalışmalarında sona gelindi!

Arhavi Belediyesi fen işleri ekiplerinin Yalıkent Sitesinde başlattığı betonlama çalışmalarında sona gelindi.

Uşak-Denizli karayolu çalışmaları mecliste konu oldu!

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım Uşak-Denizli karayolu çalışmalarına ve bu kapsamda kamulaştırılan arazilerin hak sahiplerine ödeme yapılmasına ilişkin soru önergesi hazırladı..

Bodrum Yalıkavak'ta asfaltlama çalışmalar başladı!

Bodrum Belediyesi tarafından Bodrum Yarımadasında gerçekleştirilen ve ihtiyaç dâhilinde belirlenen bölgelerde bir süredir devam eden yol düzenleme ve asfaltlama çalışmaları, Yalıkavak’ın çeşitli bölgelerinde sürüyor.

Bilecik Pazaryeri'nde otogar çalışmaları incelendi!

Bilecik'in Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, belediye meclis üyeleriyle otogar çalışmalarını inceledi. Başkan Yalçın ve belediye meclis üyeleri, bu çalışmalarla ilçenin daha yaşanılabilir bir hale geldiğini belirttiler.

Canpa eleman yetiştirme kapsamında eğitim çalışmalarına başladı!

Türkiye’nin önde gelen yalıtım firmalarından Canpa, sektördeki istihdam sorununun çözümüne katkı yapacak kalifiye eleman yetiştirme programı kapsamında eğitim çalışmalarına başladı.

Bilecik Pazaryeri'nde yol ve alt yapı çalışmaları yapılıyor!

Bilecik'in Pazaryeri İlçe Belediyesine bağlı Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince genelinde yol yapımı ve alt yapı çalışmalarına devam ediyor.Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, ilkelerinin insan odaklı hizmet vermek olduğunu söyledi.

Şanlıurfa'da dış cephe sağlıklaştırma çalışmaları başladı!

Kentin en işlek caddelerinden biri olan Tekel Caddesi'nin, Rabia ve Topçu Meydanı'na bakan binaların dış cephesinde yapılan yalıtım sistemi ve boyama gibi sağlıklaştırma çalışmaları vatandaşlar tarafınca beğeniyle karşılanıyor.

Pervaneli Köşkü'ndeki restorasyon çalışmaları için 18 ağaç kesildi!

Anadolu Hisarı sırtlarındaki Marki Necip Yalısı’na ait Pervaneli Köşk’te başlatılan restorasyon çalışmalarına 18 ağaç kurban gitti.Boğaz manzarasını kapatan ağaçlar, İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi’nden alınan ‘kuru ve hastalıklı’ raporuyla kesildi.

Cem Kara Yalıköy çalışmaları hakkında bilgi verdi!

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Yalıköy Mahallesi'nde yapılacak çalışmalar hakkında Mahalle Muhtarı Fehmi Kaçar'a bilgi verdi. Başkan Cem Kara çalışma yapılacak bölgeleri de yerinde gezdi.

yalı renovasyon çalışmaları Haberi

yalı renovasyon çalışmaları

Bu yol yalısının kimin olduğunu, bundan sonra nasıl değerlendireceğini merak edip araştırmaya başladık. Öncelikle bu yalının eski başbakanlardan Tansu Çiller'in olduğunu belirtelim. Daha sonra bina bestekar sanayici olarak ünlenen Mustafa Alpagut tarafından satın alınmış. Alpagut bugün 40 milyon doların üzerinde ciroya sahip Elkon Beton Santralleri'nin sahibi. Ancak onu eskiler yıllanmış şarkıları ve besteleri ile hatırlayacaktır. Aşkın Mapushane, Seni seviyorum. Bu Gece, Bir Kadeh Senin için gibi onlarca şarkının hem söz yazarı hem de bestecisi. Gönül Yazar, Ferdi Özbeğen, Nilüfer, Selçuk Ural gibi birçok sanatçının çıkış parçalarını o bestelemişti. Mustafa Alpagut, yalıyı aldıktan sonra renovasyona girişmiş. Bugüne kadar 5 milyon dolar harcayarak aslına uygun haliyle yenilemiş. Öğrendiğimize göre Alpagut, burada oturmayacakmış. Tarihi yalıyı bir işletmeciye kiralayacakmış. Hatta görüşmeler olumlu sonuçlanırsa...