03 / 05 / 2024

yalıtım şart mı

yalıtım şart mı

Enerji Kimlik Belgesi zorunluluğunu kötüye kullanan bazı firmalar, yalıtım yapmak zorunluymuş gibi gösterip vatandaşın cebini boşaltıyor

Enerji maliyetlerindeki artışla ısı yalıtımı yeniden gündeme geldi!

Dünyada artışa geçen enerji maliyetleri ardından konutlarda enerji tasarrufu için ısı yalıtımı yapılmasının önemi tekrardan anlaşıldı. Türkiye’nin sahip olduğu enerjisinin yaklaşık yüzde 40'nı binaları ısıtmak amaçıyla kullanıyor.

Yalıtım önlemleri evin değerini artırıyor!

Posta Gazetesi köşe yazarlarından Emin Turan bugünkü yazısında konutlardaki yalıtım önlemlerinin önemini kaleme aldı. 

Isı yalıtımı konutların değerini artırıyor!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen ısı yalıtımı konutların değerini de artırıyor...

Fransa'da yalıtımı olmayan eve kira artışı yapılamayacak!

Fransa'da yürürlüğe giren yasa ile yalıtım seviyesi F ve G olan evlerde kira artışı yapılamayacak. 

ODE Yalıtım'dan inşaat projelerinde verimliliği artıracak çözümler!

Türkiye’de ve ihracat yaptığı beş kıtada yer alan 75’in üzerindeki ülkede yalıtım sektörünün önde gelen firmaları arasında yer alan ODE Yalıtım, dijital dönüşümü ve sektörün ihtiyaçlarını göz önüne alarak geliştirdiği hizmetlerine bir yenisini daha ekleyerek “ODE BIM Kütüphanesi”ni oluşturdu.

Erhan Özdemir: Su yalıtımı binaların dayanıklılığını artırır!

ODE Yalıtım’ın Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Erhan Özdemir, büyük depremin yıl dönümünde su yalıtımının öneminden bahsetti.

ODE Yalıtım'dan 125 milyon TL'lik yatırım!

ODE Yalıtım Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan yaptığı açıklamada “2023 yılına kadar AR-GE, dijital dönüşüm, operasyonel verimlilik ve üretim tesislerimizdeki kapasite artışı için 125 milyon TL'iik yatırım hedefliyoruz" dedi.

Isı yalıtımı konutların değerini artırıyor!

Yapılarda Enerji Verimliliği Derneği (VERİMDER) İcra Kurulu Başkanı Emre Alkin, ısı yalıtımının tüketicilere özellikle konut satışlarında büyük avantaj sağladığını dile getirerek "Binaların uzun ömürlü olmasını sağlayan ısı yalıtımı, kısa vadede konutun satış değerini de artırıyor." diye konuştu.

MAPEI uyarıyor: Isı yalıtımı için doğru malzeme kullanımı şart!

Yapı endüstrisinde tamamlayıcı ürünler geliştiren dünyanın önde gelen üreticisi MAPEI, ısı yalıtımında doğru malzeme kullanımı konusunda tüketicileri uyarıyor...

Levent Pelesen: Sağlık için yalıtım şart!

İZODER Başkanı Levent Pelesen, yalıtım bilincini Türkiye çapında yaygınlaştırmayı hedefleyen İZODER, ‘Uluslararası Gürültü Farkındalık Günü’ kapsamında açıklama yaptı.

Levent Pelesen: Erzurum'da yalıtım hayati öneme sahip!

İZODER, yalıtım bilincini artırmak, kamu ile sektör temsilcilerini buluşturmak ve vatandaşlara çözüm önerileri sunmak amacıyla Anadolu’da ‘Tüm Yönleriyle Yalıtım Seminerleri’ düzenlemeye devam ediyor. İZODER, 2019’un ilk seminerini Erzurum’da gerçekleştirecek.

İZODER Tüm Yönleriyle Yalıtım Seminerleri'nin finali İstanbul'da!

İZODER’in ülke genelinde yalıtım bilincini artırmak, kamu ile sektör temsilcilerini buluşturmak ve vatandaşlara çözüm önerileri sunmak için gerçekleştirdiği ‘Tüm Yönleriyle Yalıtım Seminerleri’nin sekizincisi İstanbul'da gerçekleştirilecek.

Depreme karşı güvenli binalar için su yalıtımı şart!

İZODER’in Yönetim Kurulu Başkanı Levent Pelesen, Türkiye’de güvenli ve nitelikli binaların sayısının hızla artırılması gerektiğini belirtti. Pelesen, ''Depreme karşı güvenli binalar için su yalıtımı şart'' diye konuştu.

yalıtım şart mı Haberi

yalıtım şart mı

Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği konusundaki bilgi kirliliği vatandaşın cebini tehdit ediyor. Yönetmelikle tüm binalara 2017 yılına kadar Enerji Kimlik Belgesi alınması zorunlu hale geldi. Ancak bu zorunluluk uyanık bazı inşaat firmaları tarafından vatandaşa 'mantolama' denilen ısı yalıtımının yaptırılmasının zorunlu olduğu şeklinde anlatılıyor. Buna inanan ev sahipleri apar topar binalarda mantolama yaptırıyor, boşu boşuna masrafa giriyor. 


2011'DEN BERİ 

Aslında süreç 2011 yılında başladı. Enerji Kimlik Belgesi çıkarılması zorunlu hale getirilirken, bunun için de son tarih olarak Mayıs 2017 belirlendi. Verilen süre yaklaşırken konuyla ilgili hummalı bir çalışma başladı. Apar toplar başlanan çalışmalar, bilgi kirliliğini, yanlış yönlendirmeleri de beraberinde getirdi. İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Cem Oğuz, konuyla ilgili ev sahiplerini uyardı. 


SINIRLANDIRMA YOK 

Enerji Kimlik Belgesi'nin binanın enerji tüketim sınıflandırması, yalıtım özellikleri ile...