29 / 04 / 2024

yalıtımlı hastaneler

yalıtımlı hastaneler

Çatı ısı yalıtımı nasıl yapılır? sorusunun cevabı haberimizde ayrıntılarıyla yer alıyor. Çatılarda yapılacak doğru ısı yalıtımları ile ısı kayıpları önlenir ve yağmur veya kar sularının sızması engellenmiş olur...

Yalıtım eksikliği yüzünden her yıl 12 milyar dolar kaybediyoruz!

Ülkemizde binaların sadece yüzde 20’si yalıtımlı olduğu için yaklaşık 12 milyar dolarlık bütçenin boşa harcandığını belirten İZODER Başkanı Emrullah Eruslu, “Ülke genelinde acilen yalıtım seferberliğine ihtiyaç var” dedi.

Binalarda enerji verimliliği yalıtımla başlar!

6-12 Ocak Enerji Verimliliği Haftası dolayısıyla açıklama yapan İZODER Yönetim Kurulu Başkanı Levent Pelesen, "Ülkemizdeki tüm binaları yalıtımlı hale getirerek her yıl 9 milyar dolar tasarruf edebiliriz" dedi...

Su yalıtımlı binalarla depreme karşı hazırlıklı olmalıyız!

İZODER Başkanı Pelesen, "Deprem kuşağında yer alan ülkemizde korkmak yerine, yapıyı oluşturan ana elemanlar demir ve betonu ömrü boyunca koruyan su yalıtımına sahip binalarla depreme hazırlıklı olmalıyız" diye konuştu.

ODE Yalıtım yeni Epikon Membran serisini tanıttı! 

Yalıtım sektörünün yenilikçi firması ODE, Bitümlü membran pazarında farklı talep ve ihtiyaçlara yanıt verebilmek amacıyla ürün geliştirme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Firma, yeni Epikon Membran serisini tanıttı.

Yalıtımsız binalara yapı ruhsatı verilmeyecek!

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı, binalara su yalıtımıyla ilgili uygulanacak kriterleri belirledi. Hazırlanan yönetmeliğe göre sudan etkilenecek hastaneler, okullar, yurtlar, kamu binalarında ve yüksekliği 51 metreyi geçen binalarda su yalıtımı yapılması zorunlu olacak.

Gazze'de ısı yalıtımlı tuğla geliştirildi!

Gazze'de yaşanan elektrik krizinin etkilerini hafifletmek için ısı, su ve ses yalıtımı sağlayan tuğla üretti. Filistinli akademisyenlerin söz konusu icadı İngiltere, Avustralya ve Mısır'daki bilimsel dergilerden inceleme kabulü aldı.

Isı yalıtımlı binalar yüzde 40 enerji tasarrufu sağlıyor!

Isı yalıtımı sağlayan yapı malzemeleriyle inşa edilen binalar, enerji tasarrufu sağlıyor! Ortalama 100 metrekarelik evde yaşayan bir aile, doğayı korumanın yanı sıra, mevsimlere de bağlı olarak yılda 3.000 TL’ye varan tasarruf sağlıyor.

Binaların zarar görmemesi için su yalıtımı yapılmalı!

Bitümlü Su Yalıtımı Üreticileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Çolakoğlu, "Binaların zarar görmesindeki en büyük etken korozyon" diyerek su yalıtımının önemine vurgu yaptı.

Mimari Yapılarda Su Yalıtımı kitabı yayınlandı!

YEM Yayın’ın yeni kitabı Mimari Yapılarda Su Yalıtımı, BTM Bitümlü Tecrit Maddeleri San. ve Tic. A.Ş.’nin değerli katkılarıyla yayınlandı.

Kalekim, binaları su yalıtımı ile koruma altına alıyor!

Kalekim, deprem sırasında meydana gelen büyük yıkımların en önemli nedeni olan korozyonu önlemek için su yalıtımlı binaların artırılması yönünde çalışmalar yürütüyor.

Depreme karşı su yalıtımlı binalar inşa edilmeli!

Deprem kuşağında bulunan ülkemizde alınması gereken en temel önlemlerin başında su yalıtımlı binalar inşa etmenin geldiğini belirten İZODER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ertuğrul Şen, “Maalesef ülke olarak, su yalıtımsız yapılar nedeniyle, güvenli, sağlıklı ve kaliteli bina sayısı konusunda isten

Paşahan İnşaat'tan yalıtımlı tuğla!

1982 yılından bu yana inşaat sektöründe faaliyet gösteren Paşahan İnşaat, üzerinde çalıştığı son projesi olan yalıtımlı tuğla ürünlerini, yılın son çeyreğinde pazara sunacak.

Konut projelerinde ses yalıtımlı daireler öne çıkıyor!

İnşaat sektöründeki yoğun rekabet, rakiplerinin önüne geçmeye çalışan firmaları yeni arayışlara yöneltiyor. Bugün inşaat teknolojisi, ses yalıtımını neredeyse yüzde 100 sağlayacak noktaya ulaştı.

yalıtımlı hastaneler Haberi

yalıtımlı hastaneler


Çatı ısı yalıtımı nasıl yapılır? sorusunun cevabına geçmeden önce bu işlemin ne kadar gerekli olduğundan bahsedebiliriz. 


Çatılarda yapılacak ısı yalıtımı binaların kışın yağıştan yazınsa güneşin yakıcı etkisinden korunmasını sağlıyor. İyi bir çatı yalıtımı ile yağan yağmur ve karın binaya çatıdan sızması engellenebiliyor. Ayrıca yazın güneşin yakıcı etkisinin binaya sızması da önlenmiş oluyor. Çatı ısı yalıtımı nasıl yapılır? diye merak edenler için işlemin yapılma yöntemine aşağıda yer veriyoruz:


Çatı ısı yalıtımı nasıl yapılır?


Mineral yün esaslı çatı şilteleri hafif olduklarından kolaylıkla çatıya çıkarılır ve kesilerek uygulanabilir. Çatı şilteleri yırtılmaz ve her çatıya adapte edilebildiğinden firesiz olarak uygulanabilir. Mineral yün esaslı şilteler, kullanılmayan çatı aralarının ısı yalıtımında döşemeye serilerek uygulanır. Şiltenin üzeri herhangi bir şekilde örtülmemelidir. 


Isı yalıtım malzemesinin toz, kir vb. dış etkilerden korunmasının...