29 / 04 / 2024

yalova inşaat istatistikleri

yalova inşaat istatistikleri

Yalova'da yürütülen çalışmalarda alınan inşaat ruhsatlarının istatistiksel verilerini ortaya koyan Yalova Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, 2016 yılında alınan inşaat ruhsatlarının yüzde 11 'inin kentsel dönüşüm kapsamında alındığını açıkladı.

2020'de inşaat sektörünün cirosu 627 milyar TL!

Yalova'da Temiz Oda Sistemleri Fabrikası açılış töreninde konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, inşaat sektörüne ilişkin açıklamalarda bulundu. 

İnşaat sektöründe ücretli çalışan sayısı yüzde 20.7 arttı!

TÜİK'in şubat ayına ilişkin 'ücretli çalışan istatistikleri'ne göre; sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında ücretli çalışan sayısı Şubat 2020'de 12 milyon 2 bin 495 kişi iken, bu yıl şubatta yüzde 5,1 artışla 12 milyon 614 bin 757 kişiye yükseldi.

İnşaat sektöründe istihdam arttı!

Eylül ayı işgücü istatistikleri rakamları açıklandı. Açıklanan rakamlara göre salgında istihdamı artıran tek sektör inşaat oldu.

Yalova'daki yurt inşaatında son durum ne?

Yalova Gençlik Merkezinde gençlerle bir araya gelen Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Bakanlığa ait yurt inşaatında incelemeler yaptı.

Aralık'ta 562 inşaat şirketi kuruldu!

TOBB Aralık 2018'e ilişkin kurulan-kapanan şirket istatistikleri açıklandı.Verilere göre, Aralık ayında 562 inşaat şirketi kuruldu.

Yalova KİPTAŞ Köprüsü'nün inşaatı başladı!

Yalova ile Çiftlikköy arasında bulunan alternatif bağlantı noktalarından biri olan KİPTAŞ Köprüsü'nün inşaatı geçtiğimiz günlerde başladı.

Mayıs'ta 1.236 inşaat şirketi kuruldu!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından açıklanan kurulan ve kapanan şirket istatistikleri verilerine göre Mayıs'ta 1.236 inşaat şirketi kuruldu..

Yalova Cemevi ve Kültür Merkezi inşaatının yüzde 85'i tamam!

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Cemevi ve Kültür Merkezi inşaatının yüzde 85'inin tamamlandığı bildirildi. Salman, cemevi inşaatını bu yıl içinde tamamlamayı planladıklarını ifade etti.

Yalova'da inşaat ruhsatlarının yüzde 11'i dönüşüm kapsamında!

Yalova'da yürütülen çalışmalarda alınan inşaat ruhsatlarının istatistiksel verilerini ortaya koyan Yalova Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, 2016 yılında alınan inşaat ruhsatlarının yüzde 11 'inin kentsel dönüşüm kapsamında alındığını açıkladı.

Antalya inşaat sektöründeki gelişimiyle Nisan'a damga vurdu!

Antalya, bu yıl inşaat sektöründeki gelişimi ile Nisan ayına damgasını vurdu. Türkiye'nin en büyük 7 şehrinde, geçen yılın Nisan ayına göre satılık konut fiyatlarının en çok yükseldiği iller Yalova, Çanakkale ve Antalya olarak sıralandı.

Yalova inşaat sektöründe rekor satışlara imza atacak!

2016 yılında rekor satışlar yapmayı hedefleyen Akyol İnşaat, Yalovalıların hayallerini süslemeye devam ediyor. Akyol İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Akyol, Yalova'da 2016'da konut satışlarının yüzde 30 artacağını ifade etti.

Yalova'da turizm tesisleri için yüzde 25 ilave inşaat alanı sağlanacak!

YALOVA Belediye Başkanı CHP`li Vefa Salman, turizm tesisleri için yüzde 25 ilave inşaat alanı ile 20 metre yüksekliğine kadar yapılaşmayı sağlayan plan notu kararı alındığını söyledi.

Demir İnşaat'tan 4 yeni proje!

İstanbul'da hayata geçirdiği projelerle tanınan Demir inşaat, yatırım rotasını Anadolu'ya çevirdi. İzmir ve Yalova'da iki proje geliştiren şirket, İstanbul Yakuplu ve Ukrayna'da planlanan projelerine toplam 1,5 milyar liralık yatırım yapacak.

yalova inşaat istatistikleri Haberi

yalova inşaat istatistikleri

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi haklıdaki kanun kapsamında Yalova'da yürütülen çalışmalarda alınan inşaat ruhsatlarının istatistikselik verilerini ortaya koyan Yalova Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, 2016 yılında alınan inşaat ruhsatlarının %11 'inin kentsel dönüşüm kapsamında alındığını açıkladı. 


Yalova'da dört yıldır sürdürülen kentsel dönüşüm çalışmalarında alınan inşaat ruhsatlarını inceleyen İl Müdürlüğü, "Yapı ruhsatı, mücavir alanlar içerisinde ruhsata tâbi olan herhangi bir yapının inşaatına başlanabilmesi için belediyelerce, mücavir alan sınırları dışında Valiliklerce verilen izindir. 3194 sayılı İmar Kanunu kapsamına giren bütün yapılar için (27. madde de belirtilen istisna hariç ) yapı ruhsatı alınması zorunludur. Gerekli belgeler belediyelere veya valiliklere verilerek Yapı ruhsatı alınabilmektedir. Afet riski altındaki alanlar ile bu alanlar dışındaki riskli yapıların bulunduğu arsa ve arazilerde, fen ve sanat norm ve standartlarına...