13 / 05 / 2024

yalova rüstempaşa camisi açıldımı

yalova rüstempaşa camisi açıldımı

Yalova Belediyesi ve Yalova Valiliği tarafından restore edilen Rüstempaşa Camii uzun bir aradan sonra yeniden ibadete açıldı. Rüstempaşa Camii'nin depremde minaresi yıkılmış ve ibadete kapatılmıştı...

Rüstem Paşa Camisi cuma namazıyla ibadete açıldı!

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 2016 yılında başlanan restorasyon çalışmaları tamamlanan Eminönü'ndeki Rüstem Paşa Camisi, cuma namazında cemaatle buluştu.

Rüstem Paşa Camisi ibadete açılıyor!

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 2016 yılında başlanan restorasyon çalışmaları tamamlanan Eminönü'ndeki Rüstem Paşa Camisi, cuma namazında ibadete açılacak.

Edirne'deki tarihi Rüstempaşa Kervansarayı'nın restorasyonu tamamlandı!

Edirne'de restorasyonu tamamlanan tarihi Rüstempaşa Kervansarayı, konaklama ve restoran hizmeti kapsamında müşterilerini ağırlamaya başladı. 

Elazığ Rüstempaşa Mahallesi'nde ağır hasarlı binalar yıkılıyor!

Elazığ'da Sivrice'de 24 Ocak'ta yaşanan depremde en fazla hasar gören mahallelerden biri olan Rüstempaşa'da ağır hasarlı binaların yıkımı devam ediyor. Mahalle sakinleri, süreç hakkında yetkililerin bilgilendirme yapmadıklarını ileri sürdü...

Hamas'tan Harem-i İbrahim Camisi'ne asansör inşa edilmesine tepki!

Hamas Hareketi, El-Halil kentindeki Harem-i İbrahim Camisi'ne "büyük bir asansör" inşa edilmesini öngören projenin, Batı Şeria'daki mukaddesatı tehdit ettiğine dikkat çekti...

Kumkapı Tavaşi Süleyman Ağa Camisi açıldı!

Vakıflar Genel Müdürlüğünce restore edilen, Kumkapı Tavaşi Süleyman Ağa Camisi yeniden ibadete açıldı. Açılışa Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan katıldı...

Rüstem Paşa Camisi ibadete açılıyor!

Kanuni Sultan Süleyman'ın damadı Rüstem Paşa tarafından Tekirdağ'da denize hakim bir tepede Mimar Sinan'a yaptırılan Rüstem Paşa Camisi, restorasyonun ardından yarın ibadete açılmaya hazırlanıyor..

Selimiye Camisi'nin tapusu sergilendi!

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü'nün kuruluşunun 172'nci yıldönümü sebebiyle bir sergi düzenlendi. Sergide Selimiye Camisi, İkinci Bayezid Camisi ve tarihi Rüstempaşa Kervansarayı'nın tapularına yer verildi.

Vakıf Katılım'ın Yalova şubesi açıldı!

Vakıf Katılım Yalova Rüstempaşa Mahallesi Cumhuriyet Caddesi'ndeki şubesini açtı. Vakıf Katılım Genel Müdürü Göktaş, "Türkiye'nin farklı noktalarında 100 şubeye ulaşıp, bin 200 çalışanı istihdam etmeyi hedefliyoruz" açıklamasında bulundu.

Gayrimenkul sektörüne açık artırma sistemi geliyor!

İngiliz girişimci Tyla Angelis, İngiltere’deki “gayrimenkul sektöründe açık artırma” sistemini İstihale ile Türkiye’ye getirdi. Şirket 10 Mayıs'tan sonra gerçekleştireceği açık artırmada Ağaoğlu'nun bazı projeleri ve Innovia projesi yüzde 30 indirimli satacak.

Selman Ağa Camisi çevresine inşa edilen yapılardan kurtarılıyor!

2. Beyazıd'ın Kapı Ağası Selman Ağa tarafından 512 yıl önce yaptırılan  Selman Ağa Camisi Üsküdar Meydan Düzenleme Projesi sayesinde yıllar içinde çevresine inşa edilen yapılardan kurtarılıyor

GYODER Sürdürülebilirlik Çağı’nda Rekabetten Çıkış Yolu semineri 25 Ocak'ta!

GYODER Akademi tarafından verilecek olan Sürdürülebilirlik Çağında Rekabetten Çıkış Yolu eğitimi 25 Ocak'ta düzenlenecek. 

GYODER Sürdürülebilirlik Çağında Rekabetten Çıkış Yolu eğitimi 23 Ocak'ta!

GYODER Akademi tarafından verilecek olan Sürdürülebilirlik Çağında Rekabetten Çıkış Yolu eğitimi 23 Ocak'ta düzenlenecek. 

yalova rüstempaşa camisi açıldımı Haberi

yalova rüstempaşa camisi açıldımı


Yalova'da bir süre önce restore edilen Rüstempaşa Camii ibadete açıldı.


Belediye ve Yalova Valiliği tarafından restore edilen Rüstempaşa Camii uzun bir aradan sonra yeniden ibadete açıldı. Sadece cuma namazlarında kadınlar mescidi olarak kullanıldığından erkeklerin ibadetine kapanan cami diğer zamanlarda ise ibadete açık tutuluyor. Yalova Müftülüğü'nün kararı vatandaşları da sevindirdi. İldeki en eski camide namaz kılmanın ayrı bir manevi havası olduğunu dile getiren vatandaşlar, "Rüstempaşa Camii yıllarca bu ilin en çok cemaatine sahip camii olarak ibadete açık kaldı. Ardından depremde minaresi yıkıldı ve ibadete kapatıldı. Belediye ve valilik camiyi aslına uygun olarak restore ettirdikten sonra yeniden ibadete açıldı. Burada namaz kılmak ayrı bir huzur. İldeki en eski cami olmasının yanı sıra bu ilde büyüyen belli yaş grubu insanların da daha önceden...