15 / 05 / 2024

yalvaç Psidia Antiocheia Antik Kenti

yalvaç Psidia Antiocheia Antik Kenti

Aziz Paul'ün ilk vaazını verdiği Yalvaç Psidia Antiocheia Antik Kenti, Isparta'nın turizm değerini ikiye katladı. Henüz yüzde 5'i gün yüzüne çıkarılan antik kente, 8 ayda 20 bin turist geldi.

TOKİ Isparta Yalvaç'ta 2+1 2.280 TL taksitle!

TOKİ 2022 Sosyal Konut projesinin tüm ayrıntıları belli oldu. Türkiye'de heyecanla taip edilen TOKİ Sosyal Konut projesinin ayrıntılarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı. Peki,  TOKİ Isparta'nın hangi ilçelerinde konut inşa edilecek? TOKİ Isparta'da kaç konut yapacak?

Yalvaç OSB'nin faaliyete başlaması meclis gündeminde!

Yalvaç Organize Sanayi Bölgesi'nin faaliyete başlaması meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Cesur, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Isparta Yalvaç'a TOKİ projesi meclis gündeminde!

Isparta'nın Yalvaç ilçesinde TOKİ projesi yapılması ile ilgili yürütülen çalışmalar meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Cesur, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Isparta Yalvaç'ta tehlikeli binalar yıkılıyor!

Isparta'nın Yalvaç ilçesinde Belediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nce riskli binalar tek tek tespit edilip yıkılıyor.

Ekay Gayrimenkul Yatırımları İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ekay Gayrimenkul Yatırımları İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Tuzla'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Esra Yalvaç tarafından kuruldu.

Abs Dekorasyon İnşaat Emlak Turizm Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Abs Dekorasyon İnşaat Emlak Turizm Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Sancaktepe’de 250 bin TL sermaye bedeli ile Yunus Yalvaç tarafından kuruldu. 

Isparta Yalvaç'a 400 ucuz konut geliyor!

Isparta Yalvaç Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü, evsizlere müjdeyi verdi. Tütüncü, 400 ailenin ev sahibi olması için çalışmaların başlatılacağını söyledi.

Isparta'da taşkın koruma inşaatının ihalesi tamamlandı!

Isparta Yalvaç'a bağlı Bağkonak Köyü 2. Kısım Taşkın Koruma İnşaatı'nın ihalesi, DSİ Bölge Müdürlüğü 181. Şube Müdürlüğü'nce yapıldı.

Dövizini bozdurana gayrimenkulde büyük indirim!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın döviz bozdurarak ülke ekonomisine katkıda bulunma çağrısına destek büyüyerek devam ediyor. Cumhurbaşkanının çağrısına bir destek de genç işadamı Şefik Yalvaç tarafından geldi.

Akşehir Devlet Hastanesi yenilenecek!

Yalvaç’ta yıllardır atıl durumdaki iki eski hastane binasının akibeti belirsizliğini korurken komşu ilçe Akşehir’de eski hastane binası tekrar halkın hizmetine sunulacak.

Isparta Yalvaç Bakımevi için ilk kazma vuruldu!

Isparta Yalvaç İlçesi'ne bir yaşlı bakımevi kazandırmak için harekete geçen hayırsever işadamı Mustafa Büyükkutlu, hafta sonu nihayet ilk kazmayı vurdu.

Isparta'daki eski Doğumevi ve Çocuk Hastanesi binası ne durumda?

Isparta Yalvaç’ta yeni hastane binası yapıldığı için boşaltılan eski Doğumevi ve Çocuk Hastanesi binasının bakımsız hali, vatandaşları hem korkutuyor hem de tepkisine neden oluyor.

Isparta Yalvaç'a atıksu arıtma tesisi yapılacak!

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı tarafından 2016 Yılı Mali Destek Programı kapsamında Isparta Yalvaç'a atıksu arıtma tesisi yapılacak. Yalvaç Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü, projeyle önemli bir eksikliğin giderileceğini belirtti.

yalvaç Psidia Antiocheia Antik Kenti Haberi

yalvaç Psidia Antiocheia Antik Kenti

800 yıllık çınar ağacı, Selçuklu ve Osmanlı döneminden miras tarihi camiler ve aynı döneme ait hamamlarıyla kültür envanterine giren Yalvaç, Psidia Antiocheia Antik Kenti'yle turizm değerini artırıyor. Tarihin hemen hemen her dönemine şahitlik etmiş, Aziz Paul'ün ilk vaazını verdiği Pisidia Antiocheia Antik Kenti, Yalvaç'ın mevcut turizm potansiyelini ikiye katlıyor. Yılda yaklaşık 20 bin turistin ziyaret ettiği antik kent, sadece Yalvaç'ın değil, Isparta'nın da turizm değerini artırması yönünden önemli bir fırsat sunuyor.


İNANÇ TURİZMİ MERKEZİ


Yalvaç Kaymakamı Ahmet Altıntaş, antik kentin 2 bin 200 yıl öncesine ait bir yerleşim yeri olduğunu belirtti. Hem Yalvaç hem de Isparta için bu kültürel mirası en iyi şekilde değerlendirmeye çalıştıklarını kaydeden Altıntaş, yılda sadece 20 bin turistin inanç vazifelerini yerine getirmek için buraya geldiğini kaydetti. Altıntaş,...