04 / 05 / 2024

Yama Dağı Kayak Merkezi çalışmaları

Yama Dağı Kayak Merkezi çalışmaları

Malatya Yama Dağı Kayak Merkezi, bu kışa yetiştirilmeye çalışılıyor. Malatya Valisi Süleyman Kamçı tarafından yakın bir şekilde takip edilen çalışmalar yolların yapılmasıyla birlikte son bulacak.

Yamaç Personel Taşımacılık Ve Turizm Limited Şirketi Kuruldu!

Yamaç Personel Taşımacılık Ve Turizm Limited Şirketi Kartal’da 20.000,00 TL sermaye bedeli ile Aykut Gezgin tarafından kuruldu.

Yatırımcılar 16 Ocak’taki ihaleyi kaçırmayın! Hazarbaba Kayak Merkezi 25 yıllığına kiraya veriliyor!

Yatırımcıları sevindiren bir haber daha geldi. Elazığ’da Hazarbaba Kayak Merkezi yatırım karşılığında 25 yıllığına kiraya verilecek. Merakla beklenen ihale 16 Ocak’ta yapılacak.

Elazığ'da dayanıksız yapılar elden geçirilmeli!

Elazığ'da dün 5,6’lık bir deprem meydana geldi. Can kaybı yaşanmadı fakat uzmanların açıklaması korkuttu. Afet Uzmanı Dr. Kaptan “Doğu Anadolu Fayı KAF gibi davranmaya başladı. Ama Elazığ’da yeni binalar bile yamaçlara yapılıyor. Bu da riski ve etkisini artırıyor” diye konuştu.

Ordu'da bungalov evler yenileniyor!

Ordu'da özellikle kayak severler tarafından tercih edilen bungalov evler, Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından kış sezonuna hazırlanıyor. 

Trabzon'da 10 ev kaya düşme tehlikesi nedeniyle boşaltıldı! 

Trabzon Ortahisar’da bir mahallede yamaçtan düşen kaya parçaları nedeniyle 10 ev boşaltıldı.

Yedikuyular Kayak Merkezi'ndeki konaklama tesislerinin inşaatı tam gaz!

Yedikuyular Kayak Merkezi’nde inşaatı devam eden bedesten ile konaklama tesislerinde incelemeler yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Bu yıl misafirlerimize konaklama imkanı da sunacağız. Ekiplerimiz yoğun bir şekilde çalışıyor.” dedi.

Türkiye'nin en güzel 10 dağ evi!

Şehir kalabalığından uzak yaşamayı sevenlerin en büyük tercihleri arasından dağ evleri bulunuyor. Türkiye'nin dört bir yanında bulunan sırtını yamaçlara yansıyan dağ evleri birbirinden eşsiz manzaraya sahip. Türkiye'nin en güzel dağ evlerini sizler için derlendi.

Ilgaz Dağı'ndaki kayak merkezine yatırım planı!

Ilgaz Dağı'ndaki Ilgaz 2-Yurduntepe Kayak Merkezi'nde incelemelerde bulunan Kastamonu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Zafer Karahasan, Ilgaz 2-Yurduntepe Kayak Merkezi'nde 4 konuda çalışma yapacaklarını söyledi.

Yamaç Doğa Sporları Eğitim İnşaat Gıda Turizm Nakliyat Otomotiv Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yamaç Doğa Sporları Eğitim İnşaat Gıda Turizm Nakliyat Otomotiv Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Kemal Adıgüzel tarafından kuruldu.

Ilgaz Dağı Yurdun Tepe Kayak Merkezi yıl sonu açılıyor! 

Ilgaz Dağı'nda yapımına 2013 yılında başlanan 6 kilometre uzunluğundaki Yurdun Tepe Kayak Merkezi'nin yıl sonu açılması planlanıyor. Tesis için Kültür ve Turizm Bakanlığı 20 milyon liralık kaynak aktardı. 

Ilgaz Dağı için yeni imar planları yapıldı!

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Ilgaz Dağının yaptıkları yeni imar planlamasıyla başta Türkiye'de olmak üzere Dünya'daki diğer kayak merkezleriyle yarışır hale geleceğini dile getirdi. 

Yedikuyular Kayak Merkezi kiralama ihalesi 27 Kasım'da!

Kahramanmaraş Yedikuyular Kayak Merkezi ve Rekreasyon Alanını kiralama ihalesi 27 Kasım 2018 tarihinde yapılacak...

Bafra'da yamaç paraşütü tesisi yaptırılacak! İhalesi 9 Kasım'da!

Samsun'un Bafra ilçesinde yamaç paraşütü tesisi yaptıracak. Tesis ihalesi 9 Kasım 2018 tarihinde saat 11.00’da yapılacak...

Yama Dağı Kayak Merkezi çalışmaları Haberi

Yama Dağı Kayak Merkezi çalışmaları

Malatya’da hem kayak sporlarının gelişmesini hem de kış turizminin ilgi görmesini sağlayacak olan Yama Dağı Kayak Merkezi, bu kışa yetiştirilmeye çalışılıyor. Malatya Valisi Süleyman Kamçı tarafından yakın bir şekilde takip edilen çalışmalar yolların yapılmasıyla birlikte son bulacak.

Malatya Valisi Süleyman Kamçı tarafından yapım çalışmaları yakından takip edilen Yama Dağı Kayak Merkezi’ndeki inşa çalışmalarında sona gelindi. Büyük ölçüde tamamlanan merkezde teleferik ve 70 kişilik bir otel bulunuyor.

Faaliyete geçtiği takdirde bölgede önemli bir eksikliği giderecek Kayak merkezini Sivas, Kahramanmaraş, Erzincan’da kullanabilecek. Sivas ve Hekimhan arasında yer alan 2500 metre rakımlı Yama Dağı’nda yer alan Kayak Merkezi Malatya’da kış sporlarına ilgiyi de artıracak.

Geçtiğimiz günlerde kalabalık bir grup basın mensubu ile Hekimhan İlçesine giden Vali Kamçı, İlçe Kaymakamı Tunahan Efendioğlu, İlçe Belediye Başkanı Aliseydi...