09 / 05 / 2024

yanan bölgelerin imara açılması

yanan bölgelerin imara açılması

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu "Yanan alanları asla imara açmıyoruz. Başka maksatla kullanılmasına müsaade etmiyoruz ve bir yıl içinde ağaçlandırma mecburiyeti var" dedi

İstanbul'da o bölgeye yatırım yapanlara piyango vurdu! İşte İstanbul'un en değerli bölgesi!

Gayrimenkul uzmanı Murat Gültekin, İstanbul'da yatırım yapanlara veya yatırım yapmayı düşünenlere en değerli bölgelerin nereler olduğunu açıkladı. 

EBRD faaliyette olduğu bölgelerin 2023 yılı büyüme tahminlerini düşürdü!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), faaliyette bulunduğu bölgelerin 2023 ilişkin ekonomik büyüme tahmininin 0,1 puan azaltılarak yüzde 2,2’ye düşürüldüğünü belirtti.

Serbest bölgeler, 2022’de 11,4 milyar dolarlık ihracata imza attı!

Serbest bölgelerin ekonomiye katkısı günden güne artarken, geçen yıl serbest bölgelerin yaptığı ihracat toplam 11,4 milyar dolara ulaştı.

Mehmet Ersoy'dan yanan orman arazilerinin imara açıldığı iddialarına yanıt!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yanan orman arazilerinin imara açıldığı iddialarına yanıt verdi. İşte Ersoy'un o yanıtı...

Marmaris'te yanan bölgeler imara açılacak mı?

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, yangın bölgelerine ilişkin "TOKİ, iki yıl ödemesiz 18 yıl ödemeli 20 yıla yayılan bir kredi açacak ve hasarlı yerlerde de en fazla 50 bin TL destek olacak" dedi. Yanan yerlerin yeniden ormana dönüşeceğini belirten Oktay, dikkat çeken açıklamalar yaptı.

İstanbul, Sivas ve Erzurum'da bazı bölgeler için kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Mega kent İstanbul, Sivas ve Erzurum'da yer alan bazı bölgelerin sit alanları "kesin korunacak hassas alan" ilan edildi.

Marmaris'te yanan alanlar imara açılacak mı?

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, Marmaris'teki yanan alanların imara açılıp açılmayacağı ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Antalya Gündoğmuş'ta bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Antalya İli, Gündoğmuş ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31502 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İzmir Dikili'de bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

İzmir İli, Dikili ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31488 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ankara Ayaş'ta bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Ankara İli, Ayaş ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31462 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kayseri Yeşilhisar'da bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Kayseri İli, Yeşilhisar ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31462 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Antalya'da bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Antalya İli, Demre ve Finike ilçeleri sınırları içerisinde yer alan bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31462 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İzmir'de bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

İzmir İli, Kemalpaşa ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31462 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

yanan bölgelerin imara açılması Haberi

yanan bölgelerin imara açılması


Fethiye'de AK Parti Muğla Milletvekilleri Yüksel Özden ve Ali Boğa ile esnaf ziyaretlerinde bulunan Eroğlu, vatandaşlarla sohbet etti. Bu sırada bölgedeki orman yangınlarının son durumu hakkında gazetecilere bilgi veren Eroğlu, yangının çıkmasıyla ekiplerin bölgeye gönderildiğini belirtti.


Sabah saatlerinden itibaren 9 helikopterin havadan çalışmalara katılmasıyla tüm güçleri ile yangını söndürmeye yüklendiklerini vurgulayan Eroğlu, "Dalaman ilçesinde çıkan yangın kontrol altına alındı. Kasıt ihtimaliyle ilgili peşinen bir şey söylemek mümkün değil. Yangın elektrik nakil hatlarından da çıkmış olabilir. Sebebi araştırıliyor" dedi. 


Türkiye'nin yangına müdahale ekiplerinin çok kuvvetli olduğunu anlatan Eroğlu, 50'ye yakın hava unsuru, bin 100'den fazla ise kara ekibinin bulunduğunu dile getirdi. 


Orman ekiplerinin göğsünü yangında siper ettiğini vurgulayan Eroğlu, şöyle konuştu:


"Örneğin Dalaman'da yangına zamanında ve yeterince müdahale edilmeseydi yakınlardaki yerleşim yerleri de yanabilirdi....