02 / 05 / 2024

yangın merdiveni şartı

yangın merdiveni şartı

Kamuya açık yüksek katlı binalarda, yangın merdiveni ile ilgili yasal düzenleme bulunmasına rağmen, inşaat aşamasında bu önemli ayrıntıya dikkat edilmiyor. Kamuya ait çok katlı birçok binada da yangın merdiveni yok.

Market rafları zamlandı çarşı pazar karıştı! Sepette yangın büyüyor!

Market zamları durdurulamadı. KDV ve ÖTV artışından sonra marketler fiyatlarını peş peşe güncelledi. Market rafları zamlandı çarşı pazar karıştı: Sepette yangın büyüyor....

Çarşı pazar yangın yerine döndü! 1 kg bamyanın fiyatını gören vatandaş isyan etti!

Fiyat artışları hem vatandaşı hem de pazarcıyı vurdu. Son gelen zamların ardından çarşı pazar yangın yerine dönerken, vatandaş fiyatlar karşısında isyan etti. En büyük artışlardan biri de bamyaya oldu. 1 kg bamyanın fiyatı fahiş arttı. 

Yapılarda yangın merdiveni denetimleri ve cezaları mecliste!

Toplu yaşam alanlarında yangın merdiveni denetimleri ve merdiven olmayan yapılara uygulanan cezalar meclis gündemine taşındı. Gürer konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Niğde'deki apartman ve yurtların kaçında yangın merdiveni var?

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde'de binalarda bulunan yangın merdivenlerine ilişkin soru önergesi hazırladı..

Kamuya ait binalarda yangın merdiveni şart!

Kamuya açık yüksek katlı binalarda, yangın merdiveni ile ilgili yasal düzenleme bulunmasına rağmen, inşaat aşamasında bu önemli ayrıntıya dikkat edilmiyor. Kamuya ait çok katlı birçok binada da yangın merdiveni yok.

Apartmanlarda yangın merdiveni zorunlu mu?

Yangın merdivenleri, özellikle çok katlı yapılarda meydana gelebilecek olumsuz bir durumda içerideki insanlarının bu durumdan kurtulmasını sağlayan yapılar olarak tanımlanıyor.Peki, apartmanlarda yangın merdiveni zorunlu mu?

Mantolama sistemlerinde büyük çaplı yangın testi şart!

RIM Türkiye Cephe Sistemleri Test ve Simülasyon Müdürü İnan: "Yangın önemli bir unsur ama büyük çaplı testler çerçevesinde yapılması lazım. Ufak bir yüzeyde yaptığınız testler gerçekçi sonuçlar vermiyor"

Başkent'te trafo yangını!

Başkent'te Sıhhiye'de bir otelin karşısındaki trafoda çıkan yangın kısa sürede söndürüldü.Cihan ile Hanımeli sokaklarının kesiştiği alana bir süre önce yapılan trafoda, gece saatlerinde art arda 30'a yakın patlama meydana geldi...

Hilti 4 saate kadar yangın, gaz ve duman yalıtımı sağlıyor!

Gelişen teknoloji ve hızla artan nüfus beraberinde yangın risklerini artırıyor. Neredeyse tüm yapılar, özellikle AVM, hastane, otel, yüksek katlı binalar ve metro gibi büyük çaplı projeler yangın açısından her zaman risk taşıyor.

İstanbul Bağcılar'da doğalgaz deposunda yangın çıktı!

İstanbul Bağcılar'da doğalgaz ve kartlı su sayaçlarının bulunduğu depoda yangın çıktı. Alevlerin kısa sürede depoyu sarmasıyla art arda patlamalar meydana gelirken, yangın sonrası depoda bulunan sayaçlar kullanılamaz hale geldi...

Orman Bakanlığı'ndan orman yangını uyarısı yapıldı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu "Ülkemizin güney ve batı bölgeleri, orman yangınları açısından oldukça yüksek risk taşıyor.Yangınına sebebiyet verebilecek her türlü piknik ateşi, anız, artık ve çöplük ateşi yakılmaması gerekiyor" dedi.

Recep Bülbül: İstanbul’daki yangın çadır üreticisini sıkıntıya soktu!

Alkur Çadır sahibi Recep Bülbül, “Evet, o çıkan yangın bu sektörün bitmesi oldu. Toplu Konut artık çadır kullanmıyor, çadır yasaklandı. Artık resmi kurumlar prefabrik yapıları tercih ediyor" dedi

Yangın kaçış yolu nasıl olmalı?

Yangın kaçış yolu nasıl olmalı? Katta bulunan kullanıcı sayısı 50 kişiyi geçmemek ve toplanma amaçlı mekan olmamak şartıyla, hangi özellikteki çıkışlar, ikinci kaçış yolu olarak kabul ediliyor? İşte yönetmelik esasları...

yangın merdiveni şartı Haberi

yangın merdiveni şartı



Ülkede, kamuya açık binalarda yangın merpeni şartı yasal olarak bulunmasına rağmen, binaların inşası sırasında denetim eksikliğinden dolayı bu önemli ayrıntı atlanıyor.


Fasıl 96 Yollar ve Binalar Düzenleme Yasası’ndaki tüzükte, yangın merpeninin, yanmayan maddeden yapılması ve yangın merpeninin 30 metre yürüyüş mesafesinde olması yönünde düzenleme yer alıyor. Yangın merpeni olması gereken projelerde, merpenin bulunması konusunda büyük hassasiyet gösteriliyor.



Yangın merpenleri proje üzerinde gösterilmesine rağmen, bazı durumlarda binanın inşa aşamasında, bu uygulamadan kaçınılması ise dikkat çekiyor. Binaya inşa izni veren ilgili belediye ve kaymakamlığın, gereken denetimleri yapması gerekiyor.


Gürcafer: Denetimi yapması gereken belediyeler ve kaymakamlıklardır


Kıbrıs Türk Müteahhitler Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, Fasıl 96 Yollar ve Binalar Düzenleme Yasası’nda yangın merpenli ile ilgili düzenleme bulunduğunu söyleyerek, kamuya açık olan işyerleri, oteller, alışveriş merkezleri veya rezidans...