05 / 05 / 2024

yanlışlıkla kapanan kurumlar ne olacak

yanlışlıkla kapanan kurumlar ne olacak

İKTİDAR Partisi, FETÖ ile mücadele sürecinde hata sonucu kapatılan kurumlar ile yanlışlıkla kara listeye alınan kişilerle ilgili sorunu aşmaya çalışıyor.

Tapu sahiplerine Nisan 2024 müjdesi! Fazladan ödenen o paralar iade ediliyor! 

Kamu Denetçiliği Kurumu'nun yapmış olduğu incelemelere göre, milyonlarca tapu sahibi tarafından yanlışlıkla fazladan vergi ödendiği ortaya çıktı. Fazla olarak  ödenen bu vergilerin geri ödenmesi için 5 senelik bir süre sınırı bulunuyor.

Ev sahipleri ödeyecek: Değerli konut vergisi yanlış uygulanıyor! Kaldırılmalı ya da uygulanabilir duruma getirilmeli...

Değeri 9 milyon 967 bin TL'yi geçen konutlar için bu yıl ödenecek değerli konut vergisinde geri sayım başladı. Peki değerli konut vergisi nasıl uygulanmalı? Hangi yanlışlıklar var?

2023 yılında kapanan lokanta sayısı 2 bini geçti!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından açıklanan verilere göre, 2023'te kapanan lokanta sayısı 2 bin 136'ye çıktı. Böylece kapanan şirketler arasında lokantaların payı yüzde 8,25'e çıktı.

2023 yılında 25 bin 883 şirket kepenk indirdi!

TOBB tarafından açıklanan son dakika rakamlarına göre, Aralık 2023'te 5 bin 952 şirket daha kapandı ve böylece 2023 yılında kapanan toplam şirket sayısı 25 bin 883 olarak kaydedildi. İşte açıklanan o rakamlar...

Konut sektörü, yabancılara verilen vatandaşlıkla ekonominin ana mekanizması haline getirilecek!

Yabancılara vatandaşlık verilmesi ile ilgili düzenlemeleri değerlendiren Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi 47. Dönem Başkanı Esin Köymen, konutu, ekonominin ana mekanizması haline getirip, vatandaşlık satmanın aracı olarak kullanıldığını belirtti.

Emekli aylığında yanlış hesap düzeltmeleri yapılacak: Eğer emekli aylığı hesaplamasında yanlışlık varsa...

Emekli aylığı hesaplamalarında hata oluştuğunda düzeltme işlemi oldukça önemlidir. Yanlış hesaplamaların giderilmesi, emeklilerin haklarını korumak ve adaleti sağlamak için gereklidir. EYT düzenlemesi çerçevesinde, yaklaşık 2 milyon kişi emekli aylığına kavuşmuş durumda.

MEB'e bağlı okulların pansiyon ücretleri yeni yılda 7.900 ile 37 bin 60 TL arasında olacak! SON DAKİKA!    

2024 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi'nden alınan bilgilere göre, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarının pansiyon ücretleri yeni senede 27 bin 900 TL'dne başlayıp, 36 bin 600 TL'ye kadar yükselecek. İşte detaylar...

Tapu yanlış ölçüm nasıl düzeltilir? Tapu kaydının düzeltilmesi davası hangi durumlarda açılır?

Tapu yeri tespiti, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün kendi internet sitesi ile sorgulama seçeneklerinden adres girilip, direk arsa ya da arazinin olduğu konuma gidip, sorgulama da yapabilirsiniz. Peki “Tapu yanlış ölçüm nasıl düzeltilir?” İşte detaylar!

İOS 17'nin en merak edilen özelliği canlı sesli mesaj nedir?

Yanlışlıkla sızdırıldığı iddia edilen İOS 17 ile gelen ''canlı sesli mesaj'' özellikleri ve nasıl kullanıldığı herkes tarafından merak ediliyordu. Bu haberimizde heyecanla kullanıma sunulması beklenen fonksiyonun özelliklerini sizler için araştırdık. 

ASUS yanlışlıkla ZenFone 10'un fiyatını sızdırdı

Bu yılki Zenfone 10, selefine ayak uydurmayı umuyor. ASUS hayranları için ufukta bazı iyi haberler olabilir. Bunun nedeni, Zenfone 10'un fiyatlarının doğrudan ASUS'tan sızdırılmış olması ve beklenenden daha ucuz olabilmesidir.

Binlerce emekliye 3600 ek gösterge şoku! Önce maaşlar artırıldı, sonra maaşlardan kesinti yapıldı!

TRT ve MİT’te çalışan binlerce emekli 3600 ek gösterge şoku yaşadı. Emeklilerin aylığı 3600 ek göstergeyle önce artırıldı, daha sonra yanlışlıkla artırıldığı ifade edilip ek ödemeler maaşlarından kesildi.

Vivo S17e'nin fiyatı yanlışlıkla resmi satış sitesinde paylaşıldı;  İşte Vivo S17e fiyatı

Yakın zamanda tanıtımı yapılacak olan ve fiyatının da bu lansmanda paylaşılması beklenen Vivo S17e, bugün yanlışlıkla markanın resmi web sitesinde görüntülendi. Yapılan hata hemen düzeltilse de Vivo S17e'nin fiyatı tanıtım gününden önce ortaya çıkmış oldu. İşte detaylar...

Gençlerin hali perişan! Aylık bin 500 liralık harçlıkla geçinmeye çalışıyorlar! Gelecek hayalleri ise yurt dışında!

Türkiye’deki ekonomik şartlar gençleri zorluyor. Halen üniversitede okuyan veya yeni mezun gençlerin ekonomik durumları çok parlak değil. Harçlıkları veya aylık gelirleri sağlıklı ve dengeli beslenmeye yetmiyor. Gençlerin büyük bir kısmı ise yurt dışına gitmeyi hayal ediyor.

yanlışlıkla kapanan kurumlar ne olacak Haberi

yanlışlıkla kapanan kurumlar ne olacak

İKTİDAR Partisi, FETÖ ile mücadele sürecinde hata sonucu kapatılan kurumlar ile yanlışlıkla kara listeye alınan kişilerle ilgili sorunu aşmaya çalışıyor.


Bu konuda bakan ve AK Parti milletvekillerine çok sayıda şikayet ulaştığı öğrenildi. Başbakan Binali Yıldırım’ın, “Bank Asya’da 100 lira hesabı olana bile işlem yapılıyor. Adam yıllar önce kredi kullanmış, küsuratını almamış” bilgisini veren bir bakana, “Önceliğimiz bilgi ve belge olacak. O da yetmez vicdanınızın sesini dinleyin” dediği belirtildi. Edinilen bilgiye göre, son Bakanlar Kurulu toplantısının ardından, partinin yetkili kurullarının toplantısında, OHAL mağdurları konusu gündeme geldi. FETÖ suçlamasıyla haklarında işlem yapılan kurumu ve kişiler arasında, bu yapıyla ilişkisi olmayanların ayıklanması gerektiği dile getirildi. Toplantılarda, isim benzerlikleri nedeniyle kapatılan bazı dernek, vakıf ve okulların son Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile yeniden açılacağı...