19 / 05 / 2024

yap işler devretten ne kadar vergi alınır

yap işler devretten ne kadar vergi alınır

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı, Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, Maliye Bakanlığı'nın "yap-işlet-devret" modelinde vergi uygulaması değişikliğine gitmesine tepki gösterdi...

Selçuk Geçer dolar için şaşırtan yeni rakamı açıkladı! Yatırımcıları uyardı! İşler karışıyor, uzak durun!

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, dolar kuru tahminlerine devam ediyor. Bugün bir yenisini eklediği yorumlarda dolar için şaşırtan yeni rakamı açıklayarak 'işler karışıyor' dedi. 

Yap-işlet-devret projelerin 2024 faturası 163 milyar TL!

Türkiye’nin dört bir yanındaki yap-işlet-devret projelerin 2024 yılı faturasının 163 milyar TL olduğu belirtildi.

'İşler iyi bir yere gitmiyor' diyen İslam Memiş altın için sil baştan rakam verdi! Birikimlerinize sahip çıkın!

'Birikimlerinize sahip çıkın, işler iyi bir yere gitmiyor' diyen İslam Memiş, yatırımcıları uyararak altın için sil baştan rakam verdi. Altın fiyatları yükselecek mi, düşecek mi? Altın fiyatları ne olur? İşte altının geleceği seviye...

Döviz kurlarındaki yükseliş yap-işlet-devret projelerini vurdu! Köprü ve otoyollara zam geliyor!

Döviz kurlarında yaşanan yükselişler yap-işlet-devret projelerini vurdu. Köprü ve tünel geçiş ücretlerinde 1 Nisan 2024 tarihinden sonra ‘kur ayarı’ beklenirken ayrıca Hazine’den çıkacak paranın da artacağı kaydediliyor. 

Yap-işlet-devret projelerine bütçeden en az 37 milyar lira ödenecek!

Açıklanan rakamlara göre yap-işlet-devret projelerindeki işletmeci firmaların garanti gelirleri 2024 yılının Ocak ayında yıllık yüzde 86 yükseliş gösterdi. Söz konusu projeler için bütçeden bu sene en az 37 milyar TL ödeme yapılacak.

Yap-İşlet-Devret'te 163 Milyar TL ile son zamanların rekoru kırıldı! 

Ekonomist Prof. Dr. Şenol Babuşcu, yap-işlet-devret sistemi ile ilgili olarak sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Cebimizden tek kuruş çıkmayacak" denilen yap-işlet-devret modeli ile inşa edilmiş olan köprü ve otoyolları işleten firmalara 2024 senesinde 163 milyar TL ödeneceğini kaydetti.

Depremde yıkılan binaların yüzde 30'u tamamlandı! İşler neden bu kadar ağır ilerliyor? Uzman isim 5 maddede açıkladı

6 Şubat Depreminin üzerinden bir yıl geçti. Bu süreçte yıkılan binaların sadece yüzde 30'a yakını yenilenebildi. Peki işler neden bu kadar ağır ilerliyor? Bu sorunun yanıtını Altınbaş Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Başkanı Doç. Dr. Sepanta Naimi, 5 madde de açıkladı.

Tuzla Belediyesi yap işlet modeliyle tesis yaptıracak! İhalesi 17 Ekim'de!

İstanbul İli Tuzla Belediye Başkanlığı, yap-işlet modeli ile spor alanı tesis inşa ettirecek. Söz konusu ihale 17 Ekim 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

Yeni eğitim öğretim yılı için sil baştan düzenlemeler geliyor! Devamsızlığa af yok, açık liseye geçişler zorlaşacak

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 1 Eylül itibarıyla yeni eğitim öğretim yılı içn yeni düzenlemlerin yolda olduğunu açıkladı.  Devamsızlığa af yok, açık liseye geçişler zorlaşacak...

Restorasyon nedir? Restorasyon süreci nasıl işler?

Aslını bozmadan onarmak anlamına gelen restorasyon, günlük hayatta en çok, yapıların onarımında kullanılmaktadır. Ancak bu yapılar özel olduğu için tarihi ve mimari değeri yüksek alanları içermektedir. Peki tarihi eserlerin restorasyonu ne anlama gelir ve restorasyon süreci nasıl işler?

Konutta işler iyi gitmiyor! Satışlar 2022'nin Şubat ayına göre yüzde 18 azaldı!

Ekonomimcom köşe yazarı Alaattin Aktaş, bugünkü köşesinde konut sektörünü kaleme aldı. Konutta işler iyi gitmiyor! Satışlar 2022'nin Şubat ayına göre yüzde 18 azaldı!

O ilimizde 25 bin TL’ye yap-işlet-devret modeliyle 29 yıllık ihalenin sahibi olabilirsiniz!

Sadece 25 bin TL muhammen bedeli karşılığında yap-işlet-devret modeliyle 29 yıllık lunapark ihalesinin sahibi olabilirsiniz!

Piyasalarda işler bıçak gibi kesildi! Vadeler uzadı, taksitler arttı

Yüksek enflasyon her geçen gün vatandaşın alım gücünü zorluyor. Alım gücünün eski yıllara oranla azalması nedeniyle ticaret hayatında da işler durma noktasına gelirken, KOBİ’ler de alacaklarını tahsil etmekte zorlanıyor. Vadeler altı aya kadar uzadı.

yap işler devretten ne kadar vergi alınır Haberi

yap işler devretten ne kadar vergi alınır


Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı, Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, Maliye Bakanlığı'nın "yap-işlet-devret" modelinde vergi uygulaması değişikliğine gitmesine tepki gösterdi. İşler, değişikliğin turizm sektörünün yanısıra birçok alanda yeni mağduriyetlere yol açacağını ileri sürerek, eski usule dönülmesi gerektiğini savundu.


Değişikliğin yerinde bir karar olmadığını ve maksadını anlayamadıklarını belirten TÜROFED Başkan Yardımcısı İşler, şunları kaydetti: “Türkiye ekonomisinde cari açığın yüzde 25'ini, ihracatın ise yüzde 20’sini karşılayan, istihdam deposu haline gelmiş olan sektörümüzün bekleyen sorunlardan kurtulması, önünün açılması beklenirken bu tip uygulamalarla ve yeni sorunlar çıkarılarak sektörün önüne set çekilmektedir. Özel maliyet bedelini açıklayan 213 Sayılı Vergi Usul Kanunu’nun 272 ve 327. maddeleriyle bu maddelere dayanılarak yayımlanmış genel tebliğler halen yürürlüktedir. Buna rağmen Maliye Bakanlığı, 07.08.2013 gün...