14 / 05 / 2024

yapı alanlarında sağlık ve güvenlik planı

yapı alanlarında sağlık ve güvenlik planı

Yapı işlerinde iş sağlığı ve güvenliği için sağlık ve güvenlik planı hazırlanması gerekiyor. Buna göre, sağlık ve güvenlik planı nedir? Yapı işlerinde sağlık ve güvenlik planı nasıl hazırlanır?

Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel alımına başladı!

Geçtiğimiz sene en çok personel alımı yapan resmi kurumların başında Sağlık Bakanlığı geliyor. Yapılan açıklama kapsamında, Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Sözleşmeli personel alımında başvuru şartları neler ve haberin detayları...

Genel Sağlık Sigortası (GSS) başvurusu nasıl yapılır? Belgeler ve detaylar burada!

Genel Sağlık Sigortası'na (GSS) başvurmak için gereken belgeler ve e-devlet üzerinden nasıl başvuru yapılacağına dair bilgiler önemlidir. Peki Genel Sağlık Sigortası başvurusu nasıl yapılır, gereken belgeler nelerdir? İşte GSS başvurusu hakkında detaylı bilgiler haberin devamında...

GSS borçları ne zaman siliniyor? İşte Sağlık Sigortası prim borçları hakkında merak edilenler

Gelir testi yaptırmadığı için Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borcu olan vatandaşlar için vergi affı kanunu kapsamında yapılandırma fırsatı sunuldu. Bu fırsatla birlikte, borçlarını ödemekte zorlanan vatandaşlar 31 Aralık 2022 tarihine kadar borçlarını yapılandırabilecekler.

Sağlık Bakanlığı 31 bin 600 kişilik sözleşmeli personel alımı yapıyor! Başvuru şartları neler?

Sağlık Bakanlığı 31 600 kişilik sözleşmeli personel alımı yapıyor! Alımlara ilişkin başvuru şartları merak ediliyor. Sağlık Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek alımlar hakkında merak edilenler haberimizde...

Sağlık Bakanlığı personel alımı! Sağlık Bakanlığı 2. alım ne zaman? Bakandan açıklama geldi mi?

Sağlık Bakanlığı ikinci alım yapılacak mı, ne zaman yapılacak? İşte Sağlık Bakanlığı ikinci alıma dair detaylar!

Sağlık Bakanlığı promosyon ödemeleri ne zaman? Sağlık çalışanları promosyon ne zaman alacak?

Sağlık Bakanlığı promosyon ödemeleri gündemde yer alıyor. Sağlık çalışanlarına, bakılmaksızın toplam 29 bin lira promosyon ödemesi yapılacak. İşte Sağlık Bakanlığı promosyon ödemelerine dair detaylar!

Sağlık Bakanlığı kura çekimi yapıldı mı? Sağlık Bakanlığı personel alımı 2022 ne zaman açıklanacak?

Sağlık Bakanlığı kura çekiminin yapılıp yapılmadığı, ne zaman yapılacağı merakla araştırılmaktadır. İşte detaylar!

Sağlık Bakanlığı personel alımı kurası ne zaman yapılacak? Sağlık Bakanlığı personel alımı kura tarihini kaçırmayın! 

Sağlık Bakanlığı personel alımı atamalarının tamamlanması sonrasında dikkatler işçi alımları ve kura tarihine odaklandı. Peki Sağlık Bakanlığı personel alımı kurası ne zaman yapılacak? Sağlık Bakanlığı personel alımı kura tarihini kaçırmayın! 

Sağlık Bakanlığı maaş promosyonunda son durum! Sağlık Bakanlığı maaş promosyonu ne kadar, kaç TL olacak?

Sene sonunda pek çok kamu kurumlarında promosyon ödemesinin sağlanmasıyla sağlık çalışanları için ek ödemeler yapıldı. Peki, Sağlık Bakanlığı maaş promosyon anlaşması ne oldu? Sağlık Bakanlığı maaş promosyonu  kaç TL, ne kadar olacak?

Sağlık Bakanlığı’nda 85 bin kişiye iş! Sağlık Bakanlığı personel alımı ne zaman yapılacak?

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile birlikte 85 bin yeni sağlık çalışanına istihdam konusu oldukça merak ediliyor. Ayrıntılar ise yavaş yavaş belli olmaya başladı. İşte detaylar…

Tapuda sağlık raporu zorunlu mu? Kaç yaş üstüne, nasıl alınır?

Tapu devir işlemlerinde belli bir yaşın üstünde kişilerce yapılması halinde sağlık raporu istenebiliyor. Peki, tapuda sağlık raporu zorunlu mu? Nasıl alınır?

Ant Yapı sağlık turizmine yöneldi!

Ant Yapı'nın İstanbul Anadolu Yakası'nda Çamlıca'nın eteklerinde inşa ettiği İyi Yaşam Evleri-Antwell projesinde sağlık turizmi ön plana çıkıyor.

Paysan Yapı İnşaat Sağlık Ve Turizm Limited Şirketi kuruldu!

Paysan Yapı İnşaat Sağlık Ve Turizm Limited Şirketi  Avcılar’da  10 bin TL sermaye bedeli  ile  İbrahim Halil Puse kuruldu.

yapı alanlarında sağlık ve güvenlik planı Haberi

yapı alanlarında sağlık ve güvenlik planı

Yapı işlerinde sağlık ve güvenlik planı!

Sağlık ve güvenlik planı, muhtemel risklerin değerlendirilip yapı işi süreci boyunca sağlık ve güvenlik ile ilgili alınacak tedbirlerin, organizasyon yapısının, çalışma yöntemlerinin ve bunlara ilişkin işlerin ne zaman ve kim tarafından yapılması gerektiğinin belirlendiği, aynı yapı sahasında faaliyet gösterecek farklı işverenler, alt işverenler, kendi nam ve hesabına çalışan kişiler ve farklı çalışma ekipleri arasında sağlık ve güvenliğe dair hususların koordinasyonunun sağlanması amacıyla yapı alanının tamamından sorumlu işveren veya proje sorumlusu tarafından hazırlanan veya hazırlanması sağlanan plan olarak tanımlanıyor.


Sağlık ve güvenlik planının hazırlanması ve sağlık ve güvenlik koordinatörlerinin proje hazırlık aşamasındaki görevleri Yapı işlerinde iş sağlığı ve güvenliği yönetmeliği kapsamında yer alıyor.


Sağlık ve güvenlik koordinatörlerinin görevlendirilmesi, sağlık ve güvenlik planı ve bildirim

MADDE 8 – (1)...