09 / 05 / 2024

Yapı aplikasyon projesini kim yapar

Yapı aplikasyon projesini kim yapar

Yapı aplikasyon projesi nedir? Yapı aplikasyon krokisi nereden alınır? Yapı aplikasyon projesini kim hazırlar? Gibi sorularınıza yanıt bulmak ve detaylarını görmek için haberimize giriş yapabilirsiniz...

Siltaş Yapı Pendik’teki en büyük kentsel dönüşüm projesi için düğmeye bastı!

İş dünyasındaki 40 yılı aşkın köklü geçmişi ve insanı merkeze koyan anlayışıyla 2011 yılından bu yana kente değer katan yapılar inşa etmeye odaklanan Siltaş Yapı yeni projesini 9 Haziran tarihinde görücüye çıkarıyor...

Atış Yapı Bursa'da Babylon projesini hayata geçiriyor!

Atış Yapı Bursa'da dev projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor. Firma ofis, otel ve rezidans projesini hayata geçiriyor. Babylon isminin verildiği projede yer alan konutlar kısa zaman içerisinde sahiplerine teslim edilecek. 

Union Ankara HİT Yapı’nın Hittown projesini bünyesine ekledi!

Union İstanbul’un Ankara ofisi olan ve markalara 360 derece iletişim hizmet anlayışı veren Union Ankara bünyesine son olarak HİT Yapı’nın Hittown projesini dahil etti.

Menderes Türel, Sur Yapı Antalya projesini ziyaret etti!

Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projesi hayalden gerçeğe dönüşüyor. Kepez-Santral bölgesinde Antalya’ya yeni bir şehir kazandıracak projeyi, Türkiye’nin en büyük gayrimenkul portföyüne sahip firması Sur Yapı hayata geçiriyor.

Folkart Vega Konak Eylül'de satışta!

Folkart Yapı yeni projesini İzmir Konak Halkapınar'da inşa edecek. Folkart Vega Konak projesi Eylül ayında satışa sunulacak. 

Folkart Vega İzmir'de yükselecek! Yeni proje!

Folkart Yapı yeni projesini İzmir Konak Halkapınar'da hayata geçirmeye hazırlanıyor. Eylül ayının ortasında lansmanı yapılması planlanan proje karma proje olarak yükselecek.

Topuzlar Yapı Mavera Villaları'nda 2,5 milyon TL'ye! Yeni proje!

Topuzlar Yapı yeni projesini aileler için hayata geçirecek. İstanbul Beylikdüzü'nde site içinde yer alacak projede 20 adet müstakil villa olacak.

Tem 34 İkitelli görselleri!

Tem 34 İkitelli görselleri haberimizde yer alıyor. Akyapı ve Eşbah Yapı yeni projesini İstanbul İkitelli Organize Sanayi Bölgesi'nde hayata geçirecek.

Babacan Yapı Gaziantep projesi yolda! Yeni proje!

Babacan Yapı yeni projesini Gaziantep Şehitkamil'de hayata geçirecek. Arsa alımı yapılan projede 147 daire yer alacak. 

Barçın Canbolat Ant Yapı'nın Antwell projesini değerlendirdi!

Psikolog Barçın Canbolat, Ant Yapı'nın Antwell projesini değerlendirdi. Canpolat, ''kişinin kendini güvende hissedeceği bir ortamda yaşaması, dilediğinde sağlık desteği alabileceğini bilmesi, harika'' dedi. 

Ant Yapı Rusya'daki iki projesini tamamladı!

Ant Yapı Rusya'nın başkenti Moskova'daki Çehov Kulüp Evi projesi ile FİLİ-GRAD-2. projesini tamamladı.. 

Lens İstanbul'un ikinci etabı satışa çıkıyor!

Aydınoğlu Grup, Renium Yapı, Egal İnşaat, Mah İnşaat’ın ortaklığıyla hayat bulan Lens Yapı, ilk projesini Kurtköy’de inşa ediyor. Lens İstanbul'un ikinci etabı satışa çıkıyor.

İnsay Yapı, iki projesini Azeri pazarında görücüye çıkarıyor!

Yerli yabancı pek çok ziyaretçiyi bir araya getirecek olan Azerbaycan Uluslararası Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı’nda İnsay Yapı, iki projesini görücüye çıkarıyor...

Yapı aplikasyon projesini kim yapar Haberi

Yapı aplikasyon projesini kim yapar

Yapı aplikasyon projesi nedir?

Yapı aplikasyonu, kadastro paftalarında bulunan parsel köşe noktalarının yeniden zeminde belirtilmesi ile parselin zemindeki sınırlarının gösterilmesine deniyor.


Yapı aplikasyon krokisi nereden alınır?

Aplikasyon krokisi, parselin bağlı bulunduğu kadastro müdürlüğünden gerekli belgelerin verilmesi ile temin ediliyor. Gereken belgeler aşağıda yer alıyor.


1. Aplikasyonu istenen taşınmaz malın tapu senedi veya tapu kayıt örneği, 

2. Gayrimenkul malikinin kimliği ya da vekilinin vekaletname örneği ve kimliği,

3. Talep sahibi şirket, vakıf, dernek veya kooperatif temsilcisi ise, yetki belgesi ile kimliği, 

4. Gayrimenkulün sahibi ölmüş ise talepte bulunanların mirasçı olduklarını gösterir veraset belgesi ve kimliği.


18916 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği kapsamında yer alan yapı aplikasyon projesi tanımlaması aşağıda yer alıyor.


"Yapı aplikasyon projesi; parsele ait aplikasyon krokisine dayanılarak ve vaziyet planına göre yapının araziye...