26 / 05 / 2024

yapı bedeli ödeme

yapı bedeli ödeme

Anayasa Mahkemesi, 24 yıldır kullanılan gecekondunun yıkılmasında ve hak sahiplerine yapı bedeli ödenmemesinde mülkiyet hakkının ihlal edildiğine karar verdi.

Avukat Tarık Çakmak kiracıları uyardı: Üçüncü kişiye yapılan ödeme kiracıyı borcundan kurtarmaz!

Avukat Tarık Çakmak, kiracıları kiralarını ödeme konusunda uyararak, kira bedeli aksi kararlaştırılmadıkça kiraya verene ödenmesi gerektiğini belirtti.

İzmir'deki deniz taşkını mağduru esnafların ödemeleri bu ay yapılacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, deniz taşkını mağduru esnaflara yapılacak ödeme ile ilgili konuştu. Peki ödemeler ne zaman yapılacak? 

Sirius Florida'da 660 bin TL'den başlayan fiyatlarla!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen inşaat sektörünü yeni bir yatırım modeliyle hareketlendirmeyi hedefleyen Sirius Yapı, uygun ödeme koşullarıyla ortak tapulu, kira garantili bir yatırım fırsatı için düğmeye bastı.

Kamu personelleri dikkat! Temmuz'dan itibaren ödemeler artıyor! Kime ne kadar ödeme yapılacak? 

Temmuz ayının ardından memur ve diğer kamu görevlilerine yapılacak ödeme tutarları da değişiyor. İşte o rakamlar...

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine müjde! Emekli Temmuz 2023 zammıyla tüm rakamlar yenilendi! Maaşlar rekora koşuyor!

Temmuz ayı itibariyle, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için uzun bir süredir beklenen zam müjdesi sonunda geldi. Emekli maaşlarında rekor bir artış gerçekleştirilecek. Yeni emekli maaş tablosu da açıklandı ve emeklilere yapılacak ödeme miktarları belirlendi. İşte, emeklilere ödenecek tutarlar...

Ziraat Bankası 2.500 TL ödeyecek. Bu kişiler alabilecek

Ziraat Bankası'ndan müşterilerini ilgilendiren önemli bir hediye kampanyası geldi. Ziraat Bankası tarafından 2 bin 500 TL para ödemesi yapılacak. Banka tarafından yapılacak ödeme belli kişilere gerçekleştirilecek. O kişilerin kim olduğu haberimizde saklı...

Cumhurbaşkanı Erdoğan peş peşe açıkladı: Depremzedelere 30 milyar TL ödeme yapıldı! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından afetzedelere, hane desteği, taşınma ve kira yardımı ile vefat edenlerin yakınlarına yapılan ödeme tutarını açıkladı. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın o açıklaması...

3 ay boyunca 6 bin TL'ye çıktı... Flaş bir ödeme yapılacak herkes baksın

Emeklilikte Yaşa Takılan vatandaşlara yapılacak ödemeler hakkında flaş gelişmeler yaşanıyor. Fazla mesai ücretleri hakkında yapılacak ödeme de herkesi tatmin edecek cinsten.

Borcu olanlara müjdeli haber geldi…  87 bin TL’ye kadar ödemeyle borçları kapatma fırsatı!

Borcu olan vatandaşları rahatlatacak haber geldi. Borçlarını kapatmak isteyenler için getirilen uygulamaya göre,  belli miktarda ödeme yapılarak ödeme kolaylığı getirilecek.

Bakanlıktan Çiftçilere müjde! Yapılacak ödeme ağızları açık bıraktı

Tarım ve Orman Bakanlığı, web sitesi aracılığı ile afet bölgesi ilan edilen şehirlerdeki çiftçilere tarımsal destek ödemesi vereceğini ilan etti.. İşte konu ile ilgili detaylar...

DASK tarihinde bir ilk yaşandı! Deprem sonrası sayı arttı! 

Doğal Afet Sigortaları Kurumu'na (DASK) gelen ihbarlar duyuruldu. ihbar sayısı 314 bini aştı, yapılan ödeme 1,5 milyar liraya çıkarken, yaşanan depremin ardından insanların deprem sigortasına rağbet ettiği görüldü.

DASK'ın hasar ödemesi 1.5 milyar TL'ye ulaştı! Hasar ihbarı 314 bini geçti! 

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden sonra Doğal Afet Sigortaları Kurumu'na (DASK) yapılan hasar ihbar sayısı 314 bini geçerken, yapılan ödeme de 1.5 milyar TL'ye ulaştı. İşte ayrıntılar...

Vakıfbank'tan para ödemesi yapılacak... Vakıfbank'tan açıklama geldi

Vakıfbank tarafından yapılacak ödeme hakkında açıklamada bulunuldu. Vakıfbank'tan yapılan açıklamanın detayları şu şekilde...

yapı bedeli ödeme Haberi

yapı bedeli ödeme

Ankara'nın Altındağ ilçesi Yenidoğan Mahallesi'nde bulunan bir gecekondunun, Altındağ Belediyesi tarafından imar uygulaması sonucunda toplu konut alanında kaldığı nedeniyle yıkılmasına karar verildi.

Anadolu Ajansı'ndan Aylin Sırıklı'nın haberine göre; karar kapsamında bina Belediye tarafından 2007 yılında yıkıldı. Başvurucular, bu binaya ilişkin 1983'e ait imar barışı başvurusunda bulunduklarını, murisleri tarafından bu kapsamda 2 bin lira ödendiğini ifade etti.

Başvurucular, imar uygulaması kapsamında yıkım nedeniyle meydana gelen zararının tazmin edilmemesi nedeniyle Belediye aleyhine tazminat davası açtı. Ankara 5. Asliye Hukuk Mahkemesi, 2010'da davanın idari yargının görev alanına girdiği gerekçesiyle görev yönünden reddetti.

Başvurucular görevsizlik kararı üzerine Ankara 1. İdare Mahkemesinde, yıkım nedeniyle oluşan zararının tazmini istemiyle tam yargı davası açtı. Mahkeme, 2012 yılında davanın reddini kararlaştırdı.

Kararda, Belediye Kanunu'nun 73. maddesinin, kentsel dönüşüm ve gelişim proje...