19 / 05 / 2024

Yapı denetim değişiklik

Yapı denetim değişiklik

4708 sayılı Yapı Denetimi Hakkında Kanununda yapılan değişiklik uyarınca, bir kuruluşun ceza alması halinde, sorumlu olduğu sadece hatalı bulunan inşaatlarla ilgili işlem yapılacak.

Yapı Denetim Kuruluşlarının Elektronik Ortamda Belirlenmesine İlişkin Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ!

Yapı Sahipleri ile Yapı Denetimi Hizmet Sözleşmesi İmzalayacak Yapı Denetim Kuruluşlarının Elektronik Ortamda Belirlenmesine İlişkin Usul ve Esaslara Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31784 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yapı Denetim Kuruluşlarının Elektronik Ortamda Belirlenmesine İlişkin Usul ve Esaslar Tebliğinde değişiklik!

Yapı Sahipleri ile Yapı Denetimi Hizmet Sözleşmesi İmzalayacak Yapı Denetim Kuruluşlarının Elektronik Ortamda Belirlenmesine İlişkin Usul ve Esaslara Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Tebliğ bugünkü 31581 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Aydın-Denizli otoyol projesi güzergahında yapılan değişiklik TBMM'de!

Aydın-Denizli otoyol projesi güzergahında yapılan değişikliği meclis gündemine taşındı. CHP'li Yıldız, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İmar Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

İmar Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi  ile inşası biten yapılar üzerindeki inşaat ve tahribatların belediyelerce denetim yapılması planlanıyor. 

Yapı Denetim Kuruluşları İdari Para Cezaları Tebliğinde değişiklik!

Yapı Denetim Kuruluşları ile Laboratuvarların Faaliyetlerinin Denetlenmesi, İdari Müeyyide Uygulanması ve İdari Para Cezalarının Tahsil Edilmesinin Usul ve Esaslarına Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Tebliğ bugünkü 31180 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Değerli Konut Vergisi’nde yapılan değişiklik ne getirdi?

Değerli Konut Vergisi'nde yapılan değişiklikler geçtiğimiz gün Resmi Gazete’de yayımlandı. Değerli Konut Vergisi'nde, 5 milyon Türk Lirası’nı aşan mesken nitelikli taşınmazlardan binde 3-10 oranlarında vergi alınması yer aldı...

Yapı Denetim Kuruluşlarının Elektronik Ortamda Belirlenmesine İlişkin Usul ve Esaslar Tebliğinde değişiklik!

Yapı Sahipleri İle Yapı Denetimi Hizmet Sözleşmesi İmzalayacak Yapı Denetim Kuruluşlarının Elektronik Ortamda Belirlenmesine İlişkin Usul ve Esaslara Dair Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Resmi Gazete'de yayınlandı.

Gayrimenkul satış ve kiralama sözleşmelerinde değişiklik!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında Karar’da yeni değişiklikler yapıldı. Değişiklik yapılan tebliğ Resmi Gazete'de yayınlandı. Buna göre, gayrimenkul satış ve kiralama sözleşmelerinde sözleşme bedeli dövize endeksli olarak kararlaştıramayacak.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Disiplin Yönetmeliğinde değişiklik!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Disiplin Yönetmeliğinde düzenleme yapıldı. Değişiklik yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı..

Orman Kanununun 16. Maddesinin Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik 2018!

Orman Kanununun 16 ncı Maddesinin Uygulama Yönetmeliğinde değişiklik yapıldı. Değişiklik yönetmeliği bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı..

Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun 2018!

Tapu Kanunu, Kat Mülkiyeti Kanunu, Kooperatifler Kanunu ile Beldiye Gelirleri Kanunu'nda düzenlemelerin yapıldığı Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun yürürlüğe girdi..

Çelik Yapıların Tasarım Yönetmeliğinde Değişiklik!

Çelik Yapıların Tasarım, Hesap ve Yapım Esaslarına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi..

İmar Kanununda değişiklik yapılması hakkında teklif verildi!

İmar Kanununda değişiklik yapılmasına dair teklif verildi. Teklif ile binalara "Bina Kimlik Kartı" verilmesi öngörülüyor..

Yapı denetim değişiklik Haberi

Yapı denetim değişiklik

4708 sayılı Yapı Denetimi Hakkında Kanununda yapılan değişiklik uyarınca, bir kuruluşun ceza alması halinde, sorumlu olduğu ve herhangi bir denetim hatası da bulunmayan tüm inşaatların durdurulması yerine, sadece hatalı bulunan inşaatlarla ilgili işlem yapılacak..


İnşaat firmalarının ceza alması halinde, sorumlu olduğu ve herhangi bir denetim hatası da bulunmayan tüm inşaatların durdurulması yerine, sadece denetim hatası bulunan inşaatlarla ilgili işlem yapılacağı bildirildi.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan açıklamaya göre, 2023 vizyonu çerçevesinde, yaşanabilir çevreye sahip, mekan ve yaşam kalitesi yüksek sürdürülebilir kentsel ve kırsal alanların oluşturulması hedefinde yapılaşmaya yönelik denetim sisteminin geliştirildiği ve etkili bir şekilde uygulamasının sağlandığı belirtildi.


Bu kapsamdaki çalışmalar sonucunda, 4708 sayılı Yapı Denetimi Hakkında Kanunun bazı maddelerinde değişiklik yapıldığı ve değişikliğin, 23 Nisan 2015...